CHERITERA KAMI...: Singapore : Day 2, Beach Station...Song of the Sea

Feb 2, 2012

Singapore : Day 2, Beach Station...Song of the Sea



Acara terakhirrrrrrrrr kami di Sentosa Island ni stat pukul 8.40pm..so, after isi perut kami trs Q utk masuk ke Song of The Sea ni..igtkan xperlu la beratur panjang..rupenye2 Q nak masuk ni lagi panjangggggg..sabar jek dengan ragam sorang minah saleh yg xphm bahasa tu nak potong Q..amboi2..suka suki hang jek kan..byk la cekadak


Dan utk info korang yg nak elakkan or xsuke nak beratur pepanjang ni xkisah la dekat mane2 entrance kat Sentosa Island ni ialah kalau sanggup byr lebih..yeaa...sebab yg Ann perasaan ade 2 entrance tau..1 tu dipgl express line xsilap..memang laju..beza tiket bp puluh SD rsnye...memang jimat masa dan tenaga but kene la korbankan duit tu...so, terpulangla memasing:)


Song of the Sea ni showtime die memang ade belah malam jek..and 2 kali ..7.30pm and 8.40pm kalau xsilap..sebab ape mlm??ape yg menarik??lyn la gmbr2 kt bwh ni..


















Songs of the Sea brings you a mesmerizing show with a live cast, dramatic effects and pyrotechnics. Water jets, flame bursts, lasers and captivating music make this a one-of-a-kind entertainment spectacle that's fun for everyone. A rain or shine event, this is one performance that you won't want to miss.




show selama 20minit yang exciting...tp selama tu la berdoa agar hujan xturun tibe2..huhuh..alhamdulillah sampai abis kami dpt tgk Song of the Sea ni..


Ann duduk sebelah tourist dr Jakarta..sempat la berborak, kebetulan masa ni Malaysia baru menang lawan bola dgn Indonesia kan..die dok cte la psl bola..pastue Ann tny die, dah byk tmpt pusing2??
Die jwb..kalau di Indonesia pusing2 itu kepala pusing, pusing2 yang Ann maksudkan tu dipgl putar2..hahahha..ok2..pelajaran baru:)








Kami byk amik video masa ni tapi xdpt nak upload kt sini..nnti la Ann update kalau boleh eh..


Harga tiket SD10..


Untuk maklumat lanjut utk aktiviti yang ade kt Sentosa Island, klik Sentosa

So...abisla sudah cerita kami di Sentosa Island ni..sehari suntuk spent masa kt sini...enjoiceee!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah