CHERITERA KAMI...: Kalau dpt sape yg buat ni...siapla

Jan 19, 2012

Kalau dpt sape yg buat ni...siapla



Khamis yang penuh cerita, dari otw ke opis berselisih ngn pemndu kereta perdana giler..suka suki cilok line pastue blh wat isyarat yg memang mintak kene maki...uhhh..pagi2 wat orang hangin!


Pastue smp opis cam biase la Ann antara yg terawal yg kene bkk opis atas tu..pdn la pg td rs mcm xsedap hati kan..ble bukak lampu tgk




pintu bilik xbertutup, barang bersepah..hati ni dh mcm2 terdetik tp masa ni memang xterpikir lansung ade orang nk pecah masuk sebabnye pintu opis atas ok jek berkunci pastue xde plak alarm trigger ke ape..








Keadaan dlm bilik Ann






Drawer Ann dikopakkan oleh diorang ni, segala cabinet laci sume di geledah..sebaik xde brg berharga dlm bilik ni diorg amik


tapi yg paling teruk kat bilik akaun la..dengan petty cash, cpu,laptop...adehhhh..






Seriau jugak la tengok mule-mule rasa mcm betul ke ni, nk wat ape ni..sebaik asstnt maneger dh dtg masa ni, terus ktorg g wat polis report dl








Jenuh jugak la nk menunggu polis ni dtg untuk amik gambar bagai..dah la xblh nak usik ape2kan..kul 2lebih ptg baru polis dtg tu pn after dah kol byk kali..haishhhh..sehari suntuk kerja xjalan..






Sempat la amik gambar kamera dan peralatan2 polis tu..die cek la tmpt2 yg mane ada kesan cap jari tp xbyk pun.Kire pndai la malaun yg ceroboh ni kan..dah la die kopak syiling bumbung bagai..sabar jek la..polis tu kate before this ade jugak kes dekat2 sini so maksudnye memang tgh HOT la kawasan ni dengan kes ceroboh ni. Lagi-lagi area ni ade byk construction kan..diorang suspek warga asing yang pny kerja ni..





ni pun jadi slh satu bahan bukti sebab diorang ni sempat bersantai minum air kt pantry kami..wah2..ko nak hilangkan dahaga eh??memang panas la ko selamanye..geramm!choclate2 dlm pantry tu pn dikebasnye..dan yg paling xleh blah telekung Ann pn jd mangsa..sabar jek la..

tapi yg lawaknye polis yang dtg periksa tu sama la plak D.O.B ngn Ann siap die tny Ann lahir siang ke mlm..Ann lahir pagi..pastue die kate padanla cerah, die lahir mlm tu yg gelap..hahahha..adehh..

pastue kan..kann..die cop name die kt report paper tu..sekali..adehh..memang kebetulan la..


name ayah die same la plak dgn name cik B...hihihihih..terkelu polis tu ble Ann cakap name same..langsung die lupa ape die nak ckp..hahahha

eh..ape2pun, tetap xpuas ati dengan malaun2 tu..siap la klu dpt..suka suki jek nak curi-curi kan..


4 comments:

AzaLea said...

Lahai...

Sape lah yg kurang ajar sgt wat dajal mcm tu..

Ofis Ann punya security bkn 24hrs ke?

Ann@zanyra said...

AzaLea..tuela psl, nk ry china ni agknye nk cari duit angpow lebih kot..ktorg xpkai security, ade alarm jek..xsngka pulak depa msk ikut bumbung...adehhhh~

myza said...

hahahaha kebetulan gila nama polis tu dgn ang punya suami.

Ann@zanyra said...

myza...kannnn..hahahaha...besday saing,name sm..kebetulan btl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah