CHERITERA KAMI...: 2012

Dec 26, 2012

Terlanjur cinta


Lame xlayan drama2 kt tv ni, bile boring baru la sibuk bukak tonton. Pastue tertengok drama Terlanjur Cinta ni. Best!rasa nak belasah jek si Aqasha dalam cerita ni.Hahahha.Emo!!


Antara barisan pelakon Siti saleha, Aqasha, Marsha, Nazim othman, Raja Ema. tak best la watak raja ema, peminat raja ema ni dr dulu. Mak cakap dulu sibuk nk tiru raja ema punya gaya baju yg bertali2 tu.Hahaha.

Mostly pelakon dalam ni lebih kurang dalam cerita Dejavu di Kinabalu. Bagus la masing2. Tapi betula rasa nak belasah jek Aqasha ( Fareth) ni.Suka tengok watak Sharifah Nadia tu, suka cara die cakap.

Drama ni kt Tv9 slot Ratu, Isnin dan Selasa 830malam.

Dec 25, 2012

KFC delivery


korg tau x KFC ade delivery?ke Ann yg ketinggalan zaman?






KFC now delivers,call now 1300 222 888









tak semua kawasan ada, selected only...refer pic ats ni mn yg berdekatan anda...pasni call delivery KFC pulak, McD boikot!nnti Ann review klu dh try service delivery ni...mmm..terliur lak tgk ayam kepci ni..hihihi



Dec 21, 2012

My Happy Moments Contest




Suka sgt tgk gmbr ni. Share our precious moment with family and beloved friends. Masing-masing ekspresikan happy tu with their own way.Love!:)

Contest My Happy Moments ini dianjurkan Eyriqazz.com menyahut cabaran iPhone 5 Gadget Impian.

Jom join.Tarikh tutup, 24 Dec 2012.

Bukan mengada-ngada



Sensitif!Ann slh seorg yg ade ciri-ciri di atas memang cepatla touching. Kalau tak, xkn bace novel pun boleh nangis macam ape.Hahaha. Tapi walaupun perempuan umpama hati tisu sekalipun tapi perempuan STRONG!!:)

Dec 12, 2012

Damailah kamu di sana


Walaupun kita tak pernah bersua, tiada pertalian darah apatah lagi berkata-kata bersama, dari cerita yang selalu disampaikan oleh cik B malah dengan gambar yang ada membuatkan kami jatuh kasih padanya.Dirimu terlalu kecil untuk menghadapi segala dugaan yang datang menimpa.


Siti Najihah..damailah kamu di sana..



Al-Fatihah

Dec 11, 2012

Hobi kami yang sama tapi tak serupa



Ini koleksi terbaru Ann..seminggu lepas beli di Jualan Gudang Karangkraf..total 9 buku. Murah!kate jualan gudang kan sebab tu la sanggup pergi angkut anak-anak buah sekali.Berbaloi, harap karangkraf akan buat lagi jualan cmni.Hihih.


Ini koleksi terbaru cik B..setelah ditapis2 dari penuh sekotak menjadi ke 4 buah buku sahaja. Baru beli di Big Bad Wolf last Friday. Sebaik xde yg Ann berkenan dkt sini. Just temankan dan bg chance pada cik B pulak utk shopping.

Spot, where's my husband??!!

Perasan tak minat kami sama cuma xserupa dari segi genre die.Ann more tu novel la of course, cik B pulak lagi suka baca pasal ekonomi, business, history etc. 

Korang pulak camne?

Dec 6, 2012

Happy Thursday





Umpama frame gmbr yg berbunga2 tu cmtu la rs hati ni berbunga riang.Ce tgk sengeh2 jek kami kan.Kih3.Gedik yea...Maunye xsuke, seminggu ok xjmp..Sebaik arini N keje kalau tak, dh berdesup berjalan-jalan dah:)

Dec 4, 2012

Header free yg cute


Perasan x perasan xxxxxx....ce tgk atas tuuuuu, header kami dh bertukar..cute kan?kan?comey jek tgk katun tu..header ni bukan buat sndr tau.Thank a lot to InaAchik!! Smlm terperasan die post entry pasal nk buat header free utk yg bertuah yg komen dkt entry tersebut.Saja try test kan. Skali mmg bertuah betul..
Tq again Ina.

Maybe kene tkr background kot utk nampak lagi match dan cute. ek??xpe..skang xberkesempatan nk google nk godeh2, keje di opis byk yg tertangguh ni...

Nak header baru??ce tny Ina, amik tempahan buat header tak.Hihih..Neway Ina cakap die buat ni guna photoscape je.Haishh..Ann reti edit gmbo jek dkt photoscape tu, kene blaja lagi ni:)

Dec 3, 2012

Pappa Rich


Dua kali dah jejak kan kaki dekat Pappa Rich ni.1st time join cik b and frens buat mini farewell sesame diorg sebab ade yg dh abis posting dkt department OnG tak silap masa tu.Ni Pappa Rich dekat ampang.

Order ABC dgn Kuetiau..sedap jugak(gambar mknan xdo)

2nd time kami pergi dlm bulan lepas, asalnye nak makan dekat Tat Nasi Ayam Sri Rampai u tapi fullhouse, malas nak tunggu.So, masuk la jugak Pappa Rich yg dekat corner tu kan.Agak suram dan xramai orang sangat.

Kami order

Cendol+aiskrim...Tak umphhh

Nasi Goreng Ayam...Mmm..ok la..

Mee Kari...cik B cakap ok la jugak..

Hahah...klu dh ok la ok la tu maknanye xbape memikat selera la jawabnye tapi sebab lapar dan dh order tak elok  membazir. Kena habiskan!

Tak tau la Pappa Rich depends on branch ke ape kesedapanye sebab masa pergi kt Ampang tu rs sedap2 jek food die.Mmm..anyway restoran2 yg ala2 kopitiam ni N prefer pergi Oldtown or bangi kopitiam.Puas hati skit makannye..betul x??



Nov 30, 2012

Terlebih rajin


Sekarang tak boleh tgk baju plain mesti rs terrajin pulak nk menjahit manik.Ada pulak cik B yg sangat supportive kt wife die, teman membeli, kasi idea, tukang komen.tq B!

Yg ni sangat simple dah mudah.Beli siap dekat kedai, semeter bp ringgit(lupe pulak), pastu jahit jek la celah2 lubang tu.Sekejap dh boleh siap.Tapi cari yg batu die berkilat tau.


Yang ni projek terbaru.Hahaha.Gigih nak jahit jugak manik ni sebelum pakai.2 hari mengadap bende ni.Yang bunga setompok-setompok tu jangan tanya camne nak jahit,N beli dh siap kt kedai.1 pek 5kuntum RM4.50 tak silap.Niat di hati nak buat sendiri tapi xsempat la.Ade pulak kang yg menjahit kat opis sehari suntuk kan, keje tak jalan.

Ade lg 1 N baru2 sudah jahit jugak, nnti la N tunjuk.Hahahha.Ok, bg setengah org senang dan simple tapi bg N yg baru terhegeh-hegeh ni boleh tak kite nak senyum sengeh bangga diri???Kih3...Orang tak creative, xberseni camni la gayanye.Excited terlebih;p

Klik Ini untuk projek raya aritu

Mini reunion..Happy moment


Adehh...camne boleh terlupa nk post psl mini reunion ni.

Alhamdulillah... pada 3/11/2012 bertempat di D'kayangan Steambot Shah Alam, at last dpt juga berreunion dengan kawan2 saing UTM dl.Walaupun xramai dalam 6org jek yg dpt attend tp still meriah sebab kami dh lama xjumpa.Seriously, memang seronok!!


Kami sampai 1 hour late sebab ade emergency case. Tak merasa sangat pun all the food lebih pada sibuk nk bercerita storry morry gossip2?..hahahha...

Dari segi review tempat, not bad la kuah die but makanan mmg cepat abis(baru pukul 8lebih kot). Kene tunggu la utk die topup balik.Tempat agk crowded skit, tapi memang ramai org dtg lagi malam lagi ramai.

Kredit photo to Aza


Thanks pada yg sudi hadir.Will plan next next next reunion, InsyaAllah.

Nov 29, 2012

Tahun baru utk kami



Dating at plaza angsana, jb...

From now on, kami akan menjadi weekend husband and wife for mmmmmm xtau berapa lame.Sedih??Tipu la kalau jwb x, 2thn kami plng lama pun 4 ke 5 hari jek xbersua muka.Memang tanam niat masa kawin dl, no more PJJ between us after 7 years in long distance relationship tapi nak buat camne kan.Pray for the best.

Bile sedih mesti ingatkan pd kawan2 yg bertahun jadi weekend hasben and ife, yg berbulan2 baru dpt berjmp. Tapi ade ketikanye, kalah jugak tp cepat2 sedarkan diri.KL-johor 4jam lebih.Kalau la hari2 boleh ulang-alik.Hihih.And lg 1 buat semanagat, nnti boleh slalo p singapore.kan b?hahahahha;p

Anyway, ade kwn2 yg tahu mane2 rumah sewa dkt jb??

Nov 23, 2012

Breadties


Penangan JJCM sebab tu la xnak tengok nnti ade jek tmpt nk pergi ade jek la rs nk makan tu la ini la.Hahhaha.Salahkan JJCM kan;p

Another new tummy place to discover..Lunch date konon xmo layan nasi2 ni, diet katenye.Cari la western, teringat Breadties di Taman Melawati yg keluar kt JJCM bulan lepas kot. Parking senang xkire la waktu peak ke ape.Dun worry!

Breadties menu

Konsep modern cafe, santai ramai.Ada bun, cake, roti yg menyelerakan tapi xsempat nk try sebab perut dah penuh. Mesti cuba jugak nnti sebab tempat ni memang best dan sedap food die.Meh tgk ape yg kami order.

Spaghetti cabonara boleh lawan cabonara pizza hut.Memang terbaik!Kuah die panas2 lagi, creamy.Isi udang ngn oyster yg fresh. Setiap kali kunyah akan cakap..Mmmm sedapnyeeeee!Hihihi..Tak tipu mungkin nampak kuah banyak pekat akan cepat muak kan.Depends la utk memasing punye ciatarasa:)


Chicken chop..Kuah die pun sedap jugak!Cuma dpt bahagian yg byk isi pulak kalau Ann memang xbape suke.Sebaik ni cik B punye.Hihih...


Mane satu ice lemon tea or passion fruit??Passion fruit tu sedappp!!

Daily menu


Breadties Taman Melawati


Gendang gendut tali kecapi,kenyang perut suka hati:)


First time..excited!


Kisah semalam..tengah2 call Biro pastue dpt call thru h/p dari popular(tp dalam kepala masa tu ingat MPH sebab igtkan diorg nk infrom renewal card dah siap), so person yg call tu cakap la tahniah cik menang conso contest Popular nak confirmkan ic dan nak tahu nearest populat store utk kte boleh amik hadiah.Seriusss blurrrrrrr!Sebab still igtkan MPH lepastue baru la otak nk pick-up balik pastue cakap pun mcm gagap2 ckit kan.Hahahha..Org tu pun gelak.

Terus ym Nana, siap cakap camni rupenye org call gtau kte menang.Hahhaha.tq Nana.Sorry yea!Entry ni agak excited bunyinye, kate 1st time kan dpt menang contest yg share2 camni yg hdhnye slain dari tiket wayang.Hihihih.Memang tak sangka sebab xtau bile pun closed date contest tu memang xtgk update pun tapi klu dah rezeki.Alhamdulillahhhhhhhhhhhh:)

Dah la name terbalik kan.HAhahah..

Cam tau2 jek pasni akan ade sesi ulang-alik KL-Johor-KL..dapat diskaun ticket legoland.dapat voucher Popular..Yeayyyyy!!Novel lagiiii..dapat beli lego secoet;)

Ape2pun Alhamdulillahhhhh..pasni boleh rjn2 kan diri join contest2 ni..

Nov 21, 2012

Aku, Dia dan Tong Sampah


Last few weeks tertengok 1 cerita dkt youtube, ni kes bosan2 saje la search cerita Beto Kusyairi kat youtube.Hahaha..Kantoiiiii kan!Skang kan memasing tgh demam Beto, yea dak??Kte pun xterkecuali ok;p

Terjumpa la cerita Aku, Dia dan Tong Sampah.Tajuk mcm mmm cerita ape ni..tapi layan jek la.Kusyuk tengok sampai abis sebab cerita ni memang terbaik!!Ada yg ckp drama ni ade keluar kt astro tp almaklum Ann ni kurang nonton tv kan.Semua online sajo..velagakkk;p



Sangat sesuai utk sape yg tgh demam beto..Serius dlm ni beto mainkan watak yg sangat la buat kte sengeh senyum sensorang.Just a simple drama tp not bad.

Beto in stich costume..

Ada 2 kali scene Beto menyanyi dalam drama ni. Klik Beto Menyanyi. SweettttTt!!!

Untuk full drama klik Aku, Dia dan Tong Sampah. Happy watching:)

Tahniah Cousin!


Lagi sorang cousin dh selamat menjadi suami orang..Alhamdulillah.Sebulan ok kenduri.Tiap2 minggu ade jek kendurinye dari nikah, reception belah perempuan, pastue kt belah cousin ni dh 3 tempat. Meriah gitu kan.

Ann hanya pergi 2 dari sebulan pny kenduri tu.Hihih.

Reception at Dewan Perdana Felda..Tema biru.Nasib baik baju polkadot turqoise kte dah siap.Motip?Nak gtau baju baru la ni;p

Meja belakang2 senang nak makan comot2 pun org xperasan..Kih3..

The pelamin..Pengantin p salam2 guest, kte p amik gmbr kt pelamin ikut hati nk jek duduk terus atas tu tp kang hover pulakkkkkkkk

Flower girl pun ok pe??Love Turqoise giler2:)

Ni la pengantinnye..COmey kan ktorg!!

Ni masa nikah(kredit pic to fb abg pengantin..Hihihi)


Ni kenduri di Shah Alam weekend baru ni..

Anyway..SELAMAT PENGANTIN BARU COUSIN, Dr.Iqbal & wifey.Semoga bahagia hingga ke Jannah:)

Nov 19, 2012

Tahniah opismate


Lagi seorang sahabat opis sudah selamat mendirikan rumahtangga. Alhamdulillah.Arini pengantin datang opis senggeh memanjang jek.Sonot kan kawin!!:)


Pengantin dh sampai..


Cantikkan combination kaler baju diorang...Pengantin jahit sendiri lace and manik2 tu tau.Hand bouquet pun buat sendiri.Boleh kate most of detail dalam majlis ni semua pengantin DIY la.Nampak simple tapi cantik dan sweet yg peting pengantin sendiri puas hati kan?Jeles dgn org yg creative. Selalo berangan nnti nak DIY utk event sendiri?Kawin dh sudah(time kawin dulu sungguh blur)tunggu la birthday ke turn anak2 punye event ke kan.Hihihih:)

The deco..


Takde pelamin ade tempat macam photobooth ni atas pentas


Good job Puteri Gaban!!Cantik DIY awak..Sape2 B2B yg tgh mencari idea DIY utk wedding tu sila la lawat blog Puteri Gaban.

Selamat Pengantin Baru semoga bahagia hingga ke syuga..amin~

Nov 16, 2012

Tahniah Sahabat!


Alhamdulillah..1 of sahabat baik telah selamat mendirikan rumah tangga. Sebab dijemput utk ke3-3 majlis die, alhamdulillah la dpt pergi jugak 3-3nye.

Tengok org nikah macam kite pulak nak menikahnye..Neves dan gembira!

Dengan sekali lafaz, Alhamdulillah..Semoga hubungan ini kekal bahagia hingga ke Syurga..Aminn~



Comel:)







Majlis resepsi belah perempuan



Kredit to fb pengantin;p

Majlis sebelah lelaki

Macam Hang tuah dah ko amrul;p



Majlis yg meriah memang ramai sgt orang khemah ade 15 kot..penuh sepanjang2nye.Makanan pun sedap, cendol terbaik!

Weeeeeeeee~~


Happy for both of u..Selamat pengantin baru!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah