CHERITERA KAMI...: December 2011

Dec 30, 2011

Singapore : Day 2, Universal Studio...Revenge of The Mummy..memang balas dendam betul


setelah kuciwa dengan Jurassic Park, kami decide nak g Mesir plak...hahahha...ride ni option sebenarnye sebab dari info-info yang kami dpt ride ni yg paling horror sekali selain dari rollercoster tu la kan..bukan xnak cuba, tapi cuak la jugakk..hahahha...xnak ngaku cakap takut kan...;p







tengok dari luar xramai org beratur, so dengan yakinnye nak naik ride mummy ni...tapi xleh bawak segala barang-barang tau...die ade sediakan locker kat tepi ni utk simpan barang-barang tu..so, sumbat la kami segala beg dan tripod tu sebaikla muat-muat..hihihih

tue yg ride ni xdpt nak amik gambo, sekali ngn kamera semua sumbat dlm locker..lagipun dalam ni samar-samar..dan sesungguhnye menguji kesabaran sebab kite nampak jek dari luar xramai orang beratur, rupenye kat dalam piramid ni panjangggggg giler Q...dan la berpusing-pusing..SEJAM ok tunggu ktorg pny turn..lenguh xlenguh la kan..nak pth keluar blk, rugi rugi...

sampai turn kami, staff die inform dulu yang ride ni laju dan thrill la so die bagi peluang kot ade yang berubah fikiran xmo naik ke kan..dah beratur sejam, memang xla nak berubah fikiran wat lenguh kaki jek..depan ktorg rilex jek pkcik tu naik...

sekali naik dalam 16orang, Ann suruh cik b dok tepi so xdela rase cuak sgt kan..hahhahaha...mule-mule ok jek tau..rilex jek speed die..tibe-tibe time nak turun tu die laju, pastue die stop suddenly dan depan tu ialah dinding...haa amik ko...keluar la gmbo labah-labah la mummy dok berckp-ckp dlm tu..pastu train tu reverse pusing dan die naik laju dan turun tersangatttttt la laju pastue die dok corner-corner tu xyah ckp la rase nak jatuh ..so sila la pegang handle elok-elok yea...Ann mula-mula sebelah tangan pegang handle tu, sebelah tgn tutup mate...hahahha..xaci kan..sekali bile dah part rs nak jatuh tu memang scary giler kot..dengan rase sejuk pastue tibe-tibe rase panas macam dekat ngn api...waa, nak nangis pn ade..mate tutup ni tapi mulut dok jerit-jerit..hahahahhaha..giler!

dan sila la tahu ride ni hanya la 15minit sahaja...beratur SEJAM, ride 15minit..tapi memang berbaloi-baloi...korang yang nak pergi USS ni, jangan lupe tau naik ride ni..dapatla tebus blk rase kuciwa xdpt main kt Jurassic Park..huhuhu...

bukti kami naik ride ni...hahhaha..lawakla gmbr ni, pandai tau diorg ni letak camera kat part-part yang perlukan emosi lebih..adehhhhh...


tengok la ekpressi memasing, ni tak tipu pny..so, boleh describe la kan camne thrillnye ride ni..terbaikkk!!!

Dec 29, 2011

Alhamdulillah..rezeki hujung tahun


bile tibe musim raya dan hujung thn mesti ramai yg tunggu bonus kan..sape yg xnak..macam orang mengantuk disorongkan bantal..Alhamdulillah, bulan ni dapat lg bonus raya hari dpt jugak..rezeki2..last year pun dapat jugak lebih kurang cmni la dah la mase tu nak kawin kan..memang bersyukur sesangat la, urusan kawin tu lagi dipermudahkan...

next year???xtau lg..mungkin ade tapi mybe dah xdapat sebanyak ni sebab kali ni bonus ikut company performance next year mybe die dah buat ikut performance review pulak kan..ape-ape pun terima kasih Ya Allah atas rezeki ini..

jadinye mari kite menjadi pengguna yang bijak...hihihi..owhh..jgn lupe bayar zakat

mari berusaha lagi spy company dpt banyak tender lagi utk thn depan:)

Singapore : Day 2 , Universal Studio..Kuciwa Jurassic Park tutup!!


Turun di Waterfront Station, kalau ke kiri ade hotel-hotel dan casino, ofcourse la xpenting pun kt situ..yang kami nak tuju tentula yang ke kanan...ade ape???


nmpk x globe besau kt belakang tu??yess..UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE!!! here we come


jom masuk, xsabar nak have fun dalam ni:)

ktorg dh plan siap-siap tempat-tempat target, so mula-mula kami terus ke Jurassic Park



masih excited di citu even cuaca amatla terik yea..bile dah masuk dlm Jurassic Park tu mcm pelik jap awat xramai org eh...bukan ni ride yg plng best ke..


uuuwwwaaaaa...TUTUP rupenye!!!serious down abis...rs nak suruh jugak die bukak


dan-dan pulak hujan turun time ni mcm turut same sedih jek ngn kami kan..hihihih..so, berteduh la jap dlm park ni


ade rupe muke kuciwa x..huhuhuuh


ade jek game/ride lain dalam park ni tapi mcm tak thrill jek, xmo la naik..hahahhaha..berlagak pulak..


bile hujan dah mula reda, kami teruskan ke next target pulak


jadila dpt amik gmbo ngn dino ni:)


untuk yang nk g USS ni, pergi la after MAC 2012 ride Jurassic Park ni dh on balik

Black Canyon Coffee


semalam cik B shift mlm means die stat keje kul 10pm la, so sempat la kami dinner sesame..after cik B amik Ann dr opis kununnye nak makan wendys kt JJ AU2..tutup la pulak..jadinye kami ke kedai sebelahnye, Black Canyon




disebabkan lunch dah heavy almaklumla makan kt umah kan..dengan asam podeh, sambal petai..masih rs kenyang lg

..so kami pilih

Fettucini TomYam..sedappppp!


Black Canyon Beef Steak..lembut beef tu..tp xbape umpphh la terigt pulak kt Fiske Steakhouse:)


Chicken Soup ni memang menggoda..just nice..laju jek suap:)


Black Crunch Coffee


Chiangmai Paradise...rase yogurt dan longan..not bad!


kenyang perut, suke hati:)



Dec 28, 2011

Selamat Pengantin Baru Wani & Salleh


last saturday kami ke Tampin meraikan sahabat saing study kt UTM dl..dulu pernah cerita psl diorg ni kat Sini , akhirnye dpt attend kenduri korang..walaupun terpaksa ngadap jem giler kt PLUS tu xdan tengok korang berarak dan bersanding..mintak maap la yea janji kami selamat sampai dan dapat jugak attend knduri korang kan..

asalnye nak konvoi dengan lala, die dari UKM bangi tp sebab jem kan last-last lala jalan depan die jadi reporter ktorg dok gitau ade accident la, hujan la..terima kasih lal..hihihihi


 lega selamat sampai..3 jam lebih ok perjalanan kalau xjem 2jam sampai dah



cumey bunting diorg



sweet plak nengok kaler ni...dan wani, kamu sgt cantik


kawan-kawan yang hadir..


untuk wani dan salleh, tahniah again semoga berkekalan rukun bahagia selamanye




sebaik dapat jmp aza sebelum balik, dapatla jumpa oked cumey ni




Singapore : Day 2


niat di hati siap plan set jam dah nak keluar pukul 9 pagi konon-kononye, tapi 9 pagi memasing elok bergolek-golek atas katil, penat berjalan sehari suntuk xabis lg tapi gigih jugak bangun kalau dilayan mata memang xkeluar mane la nnti.

after siap-siap semua, pukul 10pagi jugak baru keluar dari hotel. kasi isi perut dulu, sebaik hotel dekat ngn kedai makan halal 


kenyang sampai ke petang makan ni;p


bus stop pun dekat, terbaik la xyah nak lenguh-lenguh berjalan ke MRT nnti kene tukar stesen la bagai naik bas boleh terus sampai ke Vivo City..jauh jugak dah dekat ngn port..sejam jugak la


 bus diorang yg bersih , xdela jumpa "i was here" ke " i love u" or perkataan-perkataan mengarut

Ok, nape kami ke Vivo City?sebabnye dalam mall ni ade transit train ke

yeaaayyy...Sentosa Island!!!


sampai around 11pagi, sesak?jangan ckp la




dahla hari sabtu, school holiday pulak...memang elok sangat la tu kan;p



first stop kami ke Waterfront station dulu, ni main pointnye kalau x pergi, memang cuti-cuti ini xberjaya la jawabnye..




ape ade kt cini??kite sambung next entry:)


Dec 27, 2011

Singapore : Day 1, River Cruise..niteview yang cantik



tiket seterusnye, Singapore River Cruise..time ni dh xlarat dh nak jln, naik cab jek la tp be informed yea klu naik cab memalam ade surchange SD3.00..huhuhuuh..dah alang-alang penat kami teruskan misi naik cruise pulak..


 gambar pertama dari lense baru...berpeluh-peluh berminyak dah muke ni berjalan sehari suntuk




Clarke Quay tempat yang hidup dengan bar, pub,live band dan macam-macam hiburan..


Fullerton Hotel antara hotel mewah di Singapore








Helix Bridge dan Singapore Flyer...cantik kan...




Lalu ikut air macam dekat jek antara satu tempat ni , kalau la ade teksi air..hihihiih...




Cruising selama 45minit memang xterasa bile dihadapkan dengan view-view yang cantik ini..sebaik dapat port kt luar so dpt la capture gambar-gambar yang menarik

So, abisla Day 1 kami kite akan bersambung dengan Day 2 yang lagi enjoyyyy...tunggguuu yea:)


Singapore : Day 1, Chinatown..meriah dengan souvenirs


cerita Singapore x abis lg lor..baru Day 1..ade lg 2 days..jenuh la kome nk ngadap..semput jugak la untuk tukang cerita ni kan..tapi xpe, pengalaman yg menarik utk dikongsi bersama;)

Dari esplanade kami ke chinatown...gigih nak ke sini sebab dah dpt tau kt sini byk jual souvenirs dan murah . dats why kat Bugis Street kami tak beli pun souvenirs sebab tau boleh dpt lg murah dan mcm2 kt Chinatown ni..

Dari MRT Esplanade ke MRT Chinatown, hari merangkak ke mlm keluar2 dari MRT agk blur2 jugak sebab xtau mane arah sampai suspen la jugak lalu depan bar pub jalan yang lengang...huhuh..last-last sampai jugak..selang 2 lorong xsilap dari MRT stesen.

Ada 1 kedai jual souvenirs tepi jalan besar


 FM kat sini 7 dpt SD10 kalau kt Bugis Street 4 SD10..murah la kan..


Jalan depan ckit sebelah dengan temple ade 1 lorong yg dinamekan Chinatown market macam Petaling Street la..memang mcm2 souvenirs ade, borong la kalau nak..time pergi ni around 815pm so ade kedai yg dh nk tutup 




Dan rezeki untuk cik b sebab dpt jugak gadget yg die idam-idamkan. sebenarnye kedai tu dh kemas-kemas nak tutup tapi kami main masuk jek saje la konon-konon nak tny harga jek, dapat pulak best price after convert in RM still murah beza 100-200 jugak la so better grab jek kan..itu pun orang tu ade offer lagi yg lain tp xpela beli mane yg nak dan memang akan guna kalau beli xgune membazir jek kan. so memasing even penat tapi hati manyak syokkk wooo;)



lense untuk cik B dan handbag Charles & Keith utk Ann, kat mesia xpernah lagi jejakkan kaki ke butik die ni pun kebetulan otw ke MRT stesen sekali nmpk butik ni terus singgah pastue dpt pulak handbag yang menarik hati..grab jek la..so fair la kan we both ade shopping untuk diri memasing. reason gi Singapore ni pun memang bukan untuk shopping saje nak have fun tapi bile dah tersangkut ni, lagi la beronok-ronok rasanye;p

Dec 26, 2011

Mission Impossible : Ghost Protocol


last friday nite, kami g tengok encik TOm Kurus dan kwn2nye bersama dengan cik B, anak2 buah dan my lovely sis kat Imax, Berjaya Times Square...sangat2 la puas ati nengoknye sebab cite ni memang super duper best tp xleh lwn real steel kot..hihihih lagi satu dengan screen yg besar dan sound effect yang lg power seat selesa luas kalau la kat wangsa walk ni ade imax memang tgk wayang kt imax jek la kot...pueh ati harga tiket pun beza bp hengget jek sesuai utk cite2 action.








sape2 yg belum g tgk lg, sila la pergi..misi diorg ni sbnrnye nak dpt kod dan menghalang dari serangan nuklear  tapi dlm usaha tu macam-macam la aksi berlaku kan..tp scene burj khalifa dubai tu memang cemas la, credit tu encik tom sebab berani amik risiko itu sendiri...anil kapoor pun ade gak dlm cite ni sbg watak sampingan

Steamboat Ketam Village


Untuk peminat2 steamboat, kami rekemen kan tempat ni Steamboat Ketam Village..1st time kami pergi dekat ikano then semalam pergi kt Festival City.

Kedai ni agak tersorok cikit tapi once dh masuk memang best sebab kedai die tepi ngadap tasik, angin pulak baik jek bertiup..rase sgt fresh!




menu lunch yg sihat order pn xbanyak nk wat rase2 lepas ngidam;)


yee mee,chicken ball, crab stick, mushroom, ape ball ntah la ade..orange juice yg super sedap!

owhhh...mcm biase kami pilih kuah tomyam..seriously, tomyam die super duper ho liao!pedas yang rs nk tmbh lagi dan lagi..pastue xberbau, so dpt mkn dengan nikmatnye..


bawang goreng itu wat rase yg sedap itu bertambah sedap..memang kene..nmpk pekat kan kuahnye



interior yg bercirikan kekampungan


pulau ketam


unik juga kedai ni sebab kerusi tu boleh bukak tau tmpt duduknye so, kite boleh la letak brg2 shopping ke beg2 dlm tu jadinye xperlu la nk duduk bersesak2...inisiatif yg bgus;)





hari yg sihat, pagi g jogging, lunch dengan steamboat petang jln2 di tmn..best klu hari2 dpt cmni..hihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah