CHERITERA KAMI...: November 2011

Nov 30, 2011

Rabu Kurang Kata...Masih dalam mood Kota Singa



baru 2hari sampai dari Kota Singa..banyak sangat cerita dan gambar yang nak share..skang berada di pejabat tapi otak masih terawang-awang..perlukan weekend lagi..hahahahha..gedik jek..asyik nak cuti jek kojenye kan...

tunggu kan entry entry dan entry xtau bape banyak entry nanti tentang Singapore;)

Nov 23, 2011

1 hari lagi


Few days terpaksa tinggalkan blog sayang sebab kerja menghantui diri ini..macam tau2 jek kan tuan tanah nak g bercuti,time-time camni la macam-macam bende kene buat...harap-harap esok dapat settlekan mane yang patut..haishh...ikutkan hati, nak jek cuti esok sebab memang pale otak ni dah xde kat sini dah..hihihi


Mane destinasi?ala...xjauh mane punnnnn...tapi bagi Ann first time la kot gune bende kaler merah ni...kalau cik b die dh biase ulang alik 7tahun gune bende merah ni..hihihih





Sebab first time jadi excited dan neves terlebih..hahaha..gedik jek kann...


okla nak sambung packing ni...maybe blog ni akan sunyi buat seketika BUT maybe kami akan tinggalkan sumthing utk korang...hurmmm..neves jugak ni..tunggu la esok;)


doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik..

Nov 22, 2011

Yeayyy...dapat stroberi..mekaseh Jiran;)


mekaseh Jiran@Nana bagi kami stroberi yg merah membara manis bangat...


sedapppppppppppppp!!



makan sambil feeling2 ade kt cameron pun jadi la kan..dah xde rezeki nk g gune voucher free...dah selamat diburnkan..hihihi...jeles tau ngn Nana...sbaik Nana bagi stroberi, dapat la ubatkan kejelesan ni..hahahh..sila byk kan lagi entry cameron yea;)

tq again Nana


~lagi 2 hari..lalalalalla~

Nov 20, 2011

Itu Sebab Tuhan Jadikan Cinta..Untuk Kita Bersatu




Sweetttt & Unik..Me Like!Selamat Pengantin Baru to Both of U;)

Selamat Pengantin Baru Ernny


semalam ari yang agak pack jugak untuk diri ini..Me attend my x-schoolmate wedding..dekat jek kat wangsa melawati ni


Fren..honestly u look soooo manis dan cumey:)



The food terbaik...ade ulam, sambal belacan sedap-sedap la semua, masak gotong-royong pulak...rasa nak tambah jek..hihihihih



Hantaran untuk sang suami



Hantaran untuk sang isteri


Ape yang best ble attend wedding kawan-kawan ni ialah dapat jumpa kawan-kawan yang dah lama xjumpa..rasa nak bertangga kat kenduri tu lama-lama kan..macam-macam bende nak cerita



Tahniah Ernny & HubB..semoga kekal selamanya..SELAMAT PENGANTIN BARU!!!




tq to opismate@Zue sudi teman..huhuh...b4 attend wedding ni kami p jengah jap tournament badminton opis...cik B plak keje kan...So, solo molo la semalam

Nov 18, 2011

Rezeki Hari Jumaat


arini bos besar belanja nasi arab sempena anak die dapat 5A UPSR



upss....sorang 1 jek tau..tp memang byk giler portion die..



sedapppppp bangat!!!mekaseh bos besar...



alhamdulillah rezeki rezeki

Nov 17, 2011

Hantu Durian



Musim doyan dah mai ek...td dpt 3 biji dari umah sebelah...1biji ade la dalm 5 ulas...15ulas semuanye memang xcukup la kan utk ktorang yang memang giler doyan ni..dah la anak-anak buah pun hantu doyan...diorang yang conquer lebih tau...hahahha..


okid ( 3tahun) & nisa (5 tahun)





yummmyyyyyyyy......






leh la beli lagi nnti...mmm...ade sape-sape tak makan doyan ke???rugiii wooooooo;p

Happy Feet 2...1st time tgk movie 3D


thanx alot to Nana sebab sudi bagi kami tiket free hasil kemenangan beliau di cinema online..sape x kenal kan ratu wayang tu..memanjang jek menang, sampai kami pun dh stat terjebak ngn cinema online ni..hik3

movie pukul 9 malam kat tgv kepong, first time jugak ni sampai JJ kepong...kat atas bumbung cinema die..huhuhuh

asalnye pergi bersama suami terchenta la kan...alih-alih tengah siap tu Nana msg cakap ada tiket extra lagi, dan dan la ajak anak buah kt umah tu..rezeki kami la kan dapat tengok penguine menari..memang suke tengok bende-bende cumey ni..



silap fokus pada tiket..uhhh..boooolatnyeeeee sayeee....;p







crite ni bukan kesinambungan dari Happy Feet 1 tapi watak-watak dalam tu memang ada la..macam Mambo yang dulu susah benau nak menyanyi kan bile dah besar kahwin ngn Gloria..dapat anak name Eric..cumeyyyyyy giler anak-anak penguine ni..kali ni banyak ckit spesies haiwan yang terlibat..hihihih..
tapi moral of the story...semangat kerjasama dan kasih sayang...1 union!


Jangan lupe tengok.mula ditayangkan mulai harini


again...thankiss Nana..nnti lehla dapat tiket free lagi;)

Nov 16, 2011

Raso Omak Den...Sodappppp





tempat makan yg baru kami explore...terbaik!Sodappppppppppp!


bace dari name kedai dah tau la makanan die mesti berasakan makanan nogori...dah la pilihan banyakkkkkkkkkkkkkkkkk sangat sangat sangat,..


dari hujung meja



hingga ke hujung meja


tu baru yang atas meja belum lagi yang kt dapur tgh berasap-asap tu..




setelah tawaf meja lauk tu byk kali...giler rambang mata..macam nak rase jek semua lauk-lauk tu kan...tamak betul...


RM20.50 termasuk fresh orange dan sirap limau


gulai tempoyak die memang terbaik la...pekat!yum3..lupa terus ape itu D.I.E.T..hihihih


dah siap amik lauk ni baru perasan sebenarnye ade ikan bakar..dengar kate sodap jugak..xpela, next time plak yea...

memang dialu-alukan la sape yang nk try port makan baru kan...sila ke sini..xsusah pun nak cari, dari KL Festival City terus ke junction ade uptown Danau Kota tu belok kanan pastu terus jek. kedai ni sebelah kanan bersebelahan dengan surau al-amin xsilap.kalau nampak banyak kete tu, tue la dia..dekat2 jugak dengan kawasan perumahan.




terima kasih dengan dak opis sebab rekemen kan kedai ni..die cakap dulu kedai ni xde name...kire baru naik la nama raso omak den ni. dulu bukak sampai petang jek, skang sampai mid-nite lagi.

Nov 15, 2011

Bila encik suami masuk dapur...


sangat berbesar hati bile suami jadi rajin, ringan tulang tolong wife die di dapur..





 Chef Rem in action.suami sape la yg cumey ni...mcm main masak2 plak kan;)


walaupun hanya masak menu yang tersangat la simple....




tapi kami tersangat sangat sangatlah menghargai masa bersama-sama itu sebaik-baiknye...


kenapa ade telur kt tengah tu??sebab dh amik putih telur gaul dengan ayam..so, balance yg kuning tu goreng pun sodappppppp...


Disertai juga sesi meratah ayam ini bersama mak dan ayah terchenta...xmo dinner yg berat-berat..tapi ayam goreng sorang dua..ape cte...hihihihih...


Anyway, thankiss cik B...len kali kte main masak-masak lagi yea;)

Jangan Marah


Diriwayatkan daripada Abu Hurairah datang seorang lelaki kepada Nabi s.a.w lalu berkata : " Berwasiatlah kepadaku Ya Rasulullah. Lalu baginda bersabda : Jangan Engkau Marah." Baginda mengulanginya sebanyak 3 kali.


Marah itu daripada syaitan " Apabila kamu marah jauhilah orang yang kamu marahi. Berubahlah dari tempat yang kamu berdiri ketika marah. Jika kamu marah semasa berdiri, maka duduklah. Jika kamu marah semasa duduk, maka berdirilah.


Rasulullah bersabda lagi yang bermaksud:

"Orang yang paling gagah perkasa diantara kamu semua ialah orang yang dapat mengalahkan nafsunya di waktu marah dan orang yang tersabar di antara kamu semua ialah orang yang suka memaafkan kesalahan orang lain padahal ia berkuasa untuk membalasnya. (Riwayat Ibnu Abiduyya dan Baihaqi)


Allah berfirman : " Bersegeralah kamu menuju keampunan dari Tuhanmu serta mendapatkan syurga yang luasnya seluruh langit dan bumi yang disediakan untuk orang-orang bertakwa. Iaitu orang yang berinfak, baik di waktu lapang maupun sempit dan orang-orang yang suka menahan amarahnya dan gemar pula memaafkan kesalahan orang lain. Dan Allah itu mencintai orang-orang yang berbuat kebaikan. 
( Al-Imran 133-134)



~Semoga kita sama-sama berada dalam petunjuk dan keredhaanNYA~

Nov 14, 2011

Cowboy Place, PD



mase wat sesi melawat di Sini, kami sempat lunch di satu kedai yang rase2nye baru la jugak coz before this g PD xpernah plak nmpk kedai makan ni..berdekatan dengan PD Marina..betul2 di selekoh, memang byk la kereta stop sini untuk lunch...


Cowboy Place, Port Dickson




Ape yang menarik di sini???




Nasi Kukus Ayam Panggang..Terbaik!




Ditambah dengan sos yang super Hot ni...nanesss....;p


Ini adalah main menu diorang, menu lain..ikan bakar dan ade juga cucuk2 pedal, tongkek etc


Pilihan air sirap, tembikai dan anggur klu xsilap..


Pilihan memang limited but service memang super duper cepat..






Dah name pun Cowboy Place kan...sume pekerja pkai topi Cowboy










Boleh makan kt dalam kedai(sesak ckit), kat luar ni lebih open air kan...








cuti sekolah dh dekat ni...sape2 yang ade plan g PD tu..try la singgah  sini...Terbaik!!




Selamat Hari Cinta Isnin


arini dan esok cik b cuti...after 3 nite shift malam, mereka akan dpt cuti 2 hari setengah...so, 3 mlm tdo tanpa teman..sangat la membosankan..dan hari ini bile Ann kerja cik B plak cuti, rs la ade drebar kan...gi kerja berhantar, blk kerja berjemput...lunch pun sesame...


DAN..........










hari isnin yang paling best!


wife die ni sensitif ckit, cengeng wooo...mn leh bace ayt2 pujangga cmni...tbe2 jek mate berair...hik3...rs diri nk terbang blk rumah jek...

tak sabar tnggu pukul 5!

thank to HIM too for giving me the BESt  and super duper GREAT fren ever...:)

Nov 13, 2011

Kwik Cut....Ok la..


last saturday, after attend wedding dekat tasik titiwangsa...cik B ajak gi gunting rambut...memang dh serabut pun tengoknye..hihihih..kami gi la kedai gunting yg dekat2 rumah ni, ramai la plak senarai menunggu..cik b tengah mood mls menunggu jadinye die ajk try gi Kwik Cut kt JJ AU2...ni kire first time la ni


mesin bayar dan ambil nombor...


tgh x ramai orang, xdan nk duduk...dah sampai turn;)



for kids..klu ank2 yg ssh/ xreti nk dok diam time gunting rambut..slh 1 inisiatif ni


around 15minit dah siap gunting..

vakum rambut..so, after gunting rambut xyh la risau2 nk g mandi or shampoo rambut dulu sesuaila dengan lokasi kedai ni dalam mall kan..



RM15..


cik B said : ok laa...sekali skala boleh la..dh biase gi gunting kt kedai mamak or kedai2 gunting yg biase tu...baru bape ringgit, siap ade urut2 lg..heheheheh

Wedding di Taman Tasik Titiwangsa


semalam attend wedding kwn sekolah rendah dulu, Dr.Hana & Irwan..first time jugak ni attend wedding dekat titiwangsa..ramai rupenye org wat kenduri kat sini...ade 3 majlis, sebaik kami x tersalah pergi...

My fren pny tempat agk privacy ckit, memang sesuai la dgn wedding dlm taman yg die wat...





makanan sedap2, mcm2 adeee..

instead of pelamin biase tu diorg gantikan dengan buaian yg cute



their wedding cake...simple but still look cute n nice


tahniah to both of u...SELAMAT PENGANTIN BARU...rugi xdpt tgk korg naik kete kuda..huhuhu

Nov 11, 2011

Berita baik untuk penCINTA BUKU





HOYEAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!! 
kene mark calender ni...hrp2 ade bnyk novel yang best2...


cik B, nnti kte g sini eh...cik B pun cinta buku jugakkan...kannnnnn...;)

Nov 10, 2011

Ditikam tujuh kali...kejam giler perompak ni...tak pasal2 kampung dah xde kedai



Harian Metro harini ade brite tentang perompak serang 2 peniaga di 2 kawasan selang setengah jam..slh seorang mangsa tersebut kami memang kenal sebab kedai die di kampung kami, Parit Melana Melaka




ktorg pgl dak keh..kedai die memang dh lamer giler kt kampung tu..sejak kami kecik2 lg dh ade..xsampai 5 minit jalan dh sampai dh memang dekat la dengan rumah nenek (awo)..igt dl nk mkn eskrem ke nk gula2 ke ape g jek kedai ni..nnti dak keh tny la...lu ni cucu sapa??anak sapa??hihihih...peramah orgnye...pastue klu brg2 dapur x ckup ke, g jek la kedai ni...nk kicap ke sos ke ape tp kedai die jenis kedai yg sume papan, pastue brg2 dlm memang byk dan sesak..hny tuan kedai jek tau mn duduk letak brg2 dlm tu..

td kol makcik kt kampung, makcik ckp die la yg callkan polis sebab die pergi kedai dak keh ptg smlm dalam kul2 pastue nampak dak keh tu pengsan kat depan kedai, panggil2 x gerak pun..sekali tgk ade darah2 kan..terus la call polis..memang kecoh la kampung..ade sorang budak ni cite, die nk g kedai dak keh ni ptg tu tp terserempak ngn sorang india ni..india tu kata kedai ni xde org, die suruh budak tu balik...knpom2 la india tu yg pny hal ni..tkt kantoi kan...klu dpt tu, cincang2 la...xde keje lain ke nk wat...mengong btl!

ni dak keh dh xde, sape la yg sanggup nk jage kedai tu..tinggal camtu jek la kot...xpasal2 xde kedai dh kt kampung ktorg...

Nov 8, 2011

Aktiviti wajib selalu di hari raya aidiladha


rasenye mostly la akan wat BBQ kan time hari ry, xkisah la ptg raya ke malam hari ry ke..tp mesti ade punye la..dh dpt daging byk kan...sedap pe wat panggang/bakar...

klu kt KL...kami panggang atas dapur jek..xramai orang, sambil panggang makan, tu yg xcukup2 tu..hihih

masa raya kt kampung cik B, ade jugak bbq ni...tp wat kt luar...byk2...siap ade ayam , sosej dan daging semestinye...sodappppppppppp!!!!




masterchef, my BIL


junior masterchef


xamik plak gambar kuah2 dan gambar ble dh siap..xsbar nk makan weh..lapo plak kan tengok...tp memang terbaik!

after maghrib, kami dh beransur pulang ke KL sebab cik B kerja di hari senin...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah