CHERITERA KAMI...: October 2011

Oct 31, 2011

Aku Bukan Mistress


yeaa...antara koleksi terbaru yg best!




mengisahkan Mya Arlissa yang dijadikan mistress oleh Mikail selama 2tahun menerbitkan rasa cinta antara satu sama lain tapi masing2 cuba menafikan. Mikail seorang pemuda yang kaya-raya, tampan dan digilai wanita2 . Mya Arlissa pula menghadapi konflik apabila terjadinye kisah hitam antara dia dan Adam,sahabat baik Mikail dan cinta lamanye, Shamil. Kemunculan Suzzanne yang cuba merebut hati Mikail dengan macam2 cara yang menyakitkan hati.


kesimpulannye....best!sila dapatkan novel ni yea;)






~Shuke2 Kami~

Thistle Port Dickson...harap2 dapat cuti2 ke sini nnti..


sabtu lepas kami ke PD saje jln2 mkn angin...panas la plak..terik..nk jln tepi laut pn xfeeling...air laut pn surut jek...sape yg turun pantai tu jauh la nk mandi sebab air xcecah ke pantai...

actually main reason kami ke PD nk survey hotel nk wat gathering batch cik B next year...awl xprepare???awl kan...semangat ni...huhuuh..sambil2 tu leh cuci2 mate kan;)

hotel yang terbaru di PD...sangat la cantikkk...kami dh jatuh cinta ni..klu xjadi wat gathering pun, nnti kami nk g cuti2 gak kt cni...Thistle Post Dickson




xsusah pun nk cari hotel ni..depan ckit dr kawaasan kelah teluk kemang..






padang golf yg cumey


boleh main tendang2 bola di sini



welcoming the guest


thistle lobby



swimming pool yg besar...ade wadding pool utk knk2






playground dan tengteng kapal terbang:)






hotel ni dekat ngn pantai..so xyh risau yea klu nk bermandi manda ke nk waat sand castle or nk amik angin pantai






 cumulus bar..ade adult swimming pool..nice port;)










agak xbape lucky sebab xdpt nk tgk bilik..sume full

so, untuk maklumat lanjut,...klik Thistle Port Dickson


klu dh btl2 cuti2 kt sini baru kami kasi full review eh;)

ade sape2 yg dh pernah stay sini??




~Shuke2 Kami~

Oct 30, 2011

Semangat...Hobin Jang Hobin


piala malaysia  semalam masih hangat diperkatakan...klu tgk kt fb tu, mcm2 la status and komen memasing..kami penyokong Selangor hahhahha...so semalam tgk bola kire atas pagarla...tapi ikutkan lebih sokong ke nogori..jiran kan..kene sokong lbh...hihihihihi...

memang perlawanan yang agk senget jugak...rugi kte xsempat tgk jaringan gol pertama N9 oleh Kunanlan..gol yg jadi isu sebab keeper terengganu katenye terlepas bola yea...hurmmmm...

actually nk kongsi semangat kesukanan  yg ditunjukkan oleh penyokong2 N9 ni..kebetulan semalam kami dlm perjalanan dari N9 ke KL...erkk..watpe kt N9??tu story kendian yea...hihihiih
pestime jugak ni tgk secara live keterujaan dan sokongan penyokong2 bola


highway PLUS

ade lg byk kete yg mngibarkan bendera2 N9..tapi kami xsempat nk snap


then, kami singgah RnR Seremban...lagi meriahhh dgn warna kuning




kecik besar tua muda lelaki pempuan...sume la ade...




thniah N9...bagusla xde plak dgr ape2 kejadian yg xdiingini berlaku kan..




~Shuke2 Kami~

Oct 28, 2011

Musim jering...sedapnyeee


sape mkn jering angkat tgn.......ade yg xtau ke rupe jering?korang tau x jering ade berjenis2?hihihih...ni nk cte ni sebab kami pn baru tau..hahahah

kisahnye ke pasar tani setiawangsa mnggu lepas,slalo sbtu pagi akan ke sini mood rajin masak la kunun2 time weekend kan..plannye nk beli daging jek...terngidam nk wat daging panggang...sekali ternampak lak jering...eh dh musim jering la..bestnye tgk jering tu muda2 lagi...terus singgah kedai tu la nk beli


sepinggan ni 2hengget...terus la angkat 1 ni..


sekali mak bagi suggestion plak, beli la jering tanam tu sekali..leh wat sambal jering...erkkk..sambal jering???pestime ni...mcm sodap jek bunyinye..



sepinggan 2hengget jugak


jadinye blk umah, terusla mengerjakan jering2 ini...jering yg atas tu wat ulam..jering yg tanam ni la sedap wat sambal


hasilnyeeee....




ni tinggal setengah je...lg setengah dah selamat dah...hihih..abaikan la segala comot momot tu yea..



komen panel juri...SEDAPPPPPPP!!!!!1 umahla berbau jering aritu, tapi kejap jek....
nak resepi???mmmm...


yang penting skali, kupas dl kulit jering tu..basuh kemudian terpulang la nk rebus dl atau x...rebus tu untuk bagi jering tu lembut..tapi klu rase jering tu dh lembut, xperlu la nk rebus...ketuk jgn sampai hancur yea gune lesung...bagi die penyet la lbh kurang...pastu msk seperti masak sambal tumis...siap!;)




~Shuke2 Kami~

Oct 27, 2011

Restoran Upin Ipin seksyen 7 Shah Alam


last few week, g shah alam jumpa kwn area i-city sane..sblm blk umah, singgah la dl isi perut...lapooo...so, sj la usha2 area dekat ngn jakel shah alam tu kan...byk jugak la kedai2 makan..

tbe2 nmpk restoran upin ipin..terus feeling budak2 dtg...hahahahhaha...tapi sbenarnye mase tu berbelah bagi gak sebab restoran ni dekat ngn wong solo...mate kt wong solo tapi ati dekat upin ipin...hehehehe

tapi disebabkan wong solo fully occupied, jadinye kami decidela p dinner dkt restoran upin ipin ni, xramai sgt orang...




upin ipin di mana2...beso2 gambar2 diorang...





ni pkai baju kurung dari pagi lagi sebab ade kenduri pengurus nk p haji, dari wanga maju ke shah alam singgah SACC Mall siap tgk pameran hartanah sume dengan berbaju kurung...rase ayu gitu kan;)





kat sini pilihan menu agk xbape banyak la...tapi yang menariknye name2 menu diorang semua berdasarkan cte upin ipin.contoh kami order



nasi goreng ipin...nak ayam goreng!nak ayam goreng!hihihih


kalau nasi goreng upin xpedas, nasi goreng ipin pedas...ke sebaliknye xigt plak...



nasi goreng kampung durian runtuh...macam nasi goreng cfood la...bykkannnn


ade nasi goreng opah, nasi ape ntah lagi, mee pun ade...sesuai la bawak anak2 dtg sini..skali skala..mesti diorang suke kan..cumenye xde la plak tv tygkan cte2 upin ipin...hihihi



sirap bandung dan teh ais






ha...utk ibu bapa sila sediakan la duit lebih yea...macam2 jugak barang2 upin ipin ade dijual...buku, botol air, kipas,keychain...cumey2








~Shuke2 Kami~

Restoran Tanjung Puteri


skali skala makan di luar dan inginkan suasana dan menu yang berbeza,boleh la singgah di Restoran Tanjung Puteri.

Bertempat di Sri Hartamas berhampiran traffic light.Menghidangkan masakkan Johor termasuk dessert dan menu teristimewa ubi rebus cicah sambal belacan

kebetulan kami singgah sini untuk makan malam masa cuti di damas bulan lepas, restoran yang simple, konsep terbuka, dihias dengan koleksi gambar2 penggiat seni kite zaman dahulu kala dan kite juga akan dihidangkan dengan lagu2 klasik.







ade ala-carte dan ade juga buffet...pilih jek mana tekak rase nak ngap..sedap2 tau..klu rambang mate, sume rase nak makan





xbyk sgt gamba dpt snap sebab kamera xbwk, hp bateri memasing plak  tgl nyawa2 ikan...so, klu nak tau lbh lanjut ce la dtg sndr kt sini dan alaminye...hihiihih...




~Shuke2 Kami~

Jauh Dari Cinta


Morning sume...arini ari khamis yea kwn2...bukan sabtu, bukan ahad...dan bukan juga public holiday...xpe2...lagi sehari je kte berjmp weekend....weeeee~~~

upssss....cukup intro yg pendek...nk share ngn korang new novel kami yg dok layan semalam...yes!seharian mengadap novel Jauh dari cinta ini...




another best novel, padan la masuk dalam list terhangat di pasaran...Mengisahkan perhubungan 2 insan yang berlandaskan status 'adik angkat' dan 'abg angkat' pada awal perkenalan...last2, same2 terangkat...hihihihi...tapi biasela..manede yang happy jek mesti ade kisah duka kan...ade la jugak air mata ni mengalir tbe2...


dok bace novel ni, terngidam plak nak main layang2...siap ade kite message lg tau,sweet jek..korang prnh x wat cmtu?hihihi...


nnti nk g la main layang2;)






~Shuke2 Kami~

Oct 25, 2011

Masa untuk cek out....bye2 Istana Kuda


after bekpes dengan kenyangnye, kte pulang semula ke hotel yang best itu





sambung golek2, main kejar2..hahahha.. layan tv sume...tup2 dah sampai masa utk cek-out,uhhhhh....tang cek-out memang la payah kan...rs xnk blk plak...


ape2 pun...tetap gembira dpt spend time together2 di sini









bye palace...another great place  for our honey_bulan @ short vacation





*nnti2 kami cte psl diorg pny tmpt wat cek kesihatan ok;)





~Shuke2 Kami~

Palace of The Golden Horses - 2.1


hari kedua..tdo dengan nyenyaknye rasa malas jek nk bangun kan..tp gagahkan diri sebab sesi photogedik belum lagi..tapi cuaca di pagi hari agak bahang dan terik jadinye xdela byk mane pun gedik2 tu:)




swimming pool area..sebelah sane tu ade botanical farm 




actually ade a few tempat jugak yang pihak hotel ni perlu titik berat dan perlukan improvement..bahagian interior dah superb tapi kawasan sekeliling dan kawasan lift dari basement perlu diberi perhatian juga...macam xbape jage sangat..




suke green view ni..rase nk baring je golek2 jek atas rumput tu;)




front view palace of the golden horses



dh berpeluh dah time ni, kte masuk dalam semula



kalau turun ke bahagian bawah ni, ade area cafe / restaurant palace tapi kami xlah gi makan2 kat citu lagipun promo kami amik tu memang xinclude breakfast..so xkisah la kan..makan mane2 pun boleh...hihihih

kalau korang nk tau, patung kuda kt belakang tu bergerak tau, means die berpusing tapi kalau kte perhati macam tu jek memang la xpasan sebab die xpusing laju2..tapi nti akan perasan jugak la kalau skang kuda tu pandang kanan nnti tgk2 die pandang kiri plak...hihihihiihih..jgn terkejut sudah kan;)




lobby area





perut dh lapo plak..jom bekpes...hurmmm...kawasan terdekat, pekan sg.besi yg cumey tu jek la;)





last episode, next entry yea;)




~Shuke2 Kami~

Palace of The Golden Horses - Kisah Bilik Air


ble dh puas ati tgk bilik yang luasssssss...kte tgk plak bilik air die...ok ke tidak..



abaikan entiti di cermin itu...waaaaa...ade bath tub meh...





puas mandi same2 dalam tab sambung mandi same2 dlm shower tu plak...hihihih;p






sonok dok lame2 dalam toilet die...rs nk tdo je dlm ni;p

dah name istana kuda, bukan sahaja interior berkonsep kuda, bekas shampoo pn nk bentuk kuda jugak...ce tgk ni...


kuda di mane2 saje..hihihih


selesa sgt..bau wangi jek bukan kt toilet..dlm bilik pn bau wangi..memang terjaga la...


tapi so far still bilik masa 1st honey_bulan dulu jugak menawan kalbu




ble la nk merasa ade bath tub sendiri mcm ni;)



to be continue lagi;p




~Shuke2 Kami~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah