CHERITERA KAMI...: September 2011

Sep 29, 2011

Open House Terakhir di bulan syawal sebelum......

Arini 1 Zulkaedah..smlm hari terakhir Syawal, pdnla weekend baru ni berpusu-pusu orang dok wat open house smpai kami pn kene la membahagikan masa dengan mood celebrate anniversary..hihihihi...


B4 kami cek-in sabtu lepas ade 2 rumah kami sempat terjah...


Rumah 1- rumah achik@mak sedare kt bangi...kul 11 lbh sume dh gerak ke sane...best woo menu, masakan kampung, sate, kuetiau goreng pns sbb msk on da spot...sedap!mavelles!


with cousin..nadia


peace okidddd


lovely cousin, wani..dentist to be;)


sempat jugak tgk baby cousin yg baru lahir, zyan...






thniah abg shafiq and kak faz, ur zyan sgt tumey;)


Rumah Kedua -kami ke putrajaya plak...kali ni xsempat berfotogedik ngn tuan rumah, puan dais@rosmarina..kenal kt alam maya jek tp mcm knl dr zmn sekolah gynye...hihihiih


cik B dok tngkap gmbo ank die, izz haziq...suke amik gmbo abang ni;)





then..baru kami gerak ke lokasi hny_bulan kami seterusnye...di mana???next entry pulak la yea;)




~Shuke2 Kami~

Jumpa BFF di Restoran Tupai-tupai KL

ni kali kedua makan di tupai2 but 1st time ritu kat Restoran Tupai-tupai Ampang, kali ni di Restoran Tupai-tupai KL plak...wonder plak tbe2, awat diorg kasi name tupai2 eh...ms dtg ritu xde plak tupainye..iguana besaq dlm sangkar ade la..uhuhuhuhu...

ok..ni kire plan sehari b4 jmp la ni..my BFF, maiza and hasben ade kt KL coz hasben die kursus and hari khamis last week depa free xde plan ape, cik B pn ON..jadinye kami choose Restoran Tupai-tupai KL ni sbg tmpt perjumpaan kami..hihihihi...


selamat datang ke tupai-tupai

parking xde masalah..cume klu xbiase ke sini tkt terlepas jek la simpang nk msuk tu coz die btl2 lps coner..klu terlajak, kene la u-turn blk...huhuhuhu...


kt sini ade buffet or ala-carte..kami pilih buffet la..cam biase steamboat, 28hengget..pilihan makanan?byk la jugak tp ade la sane kureng situ lebih klu nk dicompare dgn steamboat lain..BUT cik B ckp kuah die ttp no.1...klu tny kte, mmg fail la sbb kte mmg kurang bab kuah2 ni...






restoran ni dikelilingi pokok2, dah kate cintai alam sekitar kan...so sila bersiap sedia la kot kene serangan cik nyam ke kan..huhuhuhu...meja ikut suke nk yg dkt ngn buffet yg luar pn ade, yg ddk bersimpug sopan pun ade...nk view romantik ckit tepi kolam air pun ade...hihihihi...ikut la mane suke...tp mkn kene abis yea, xabis kang kene denda;p


port baik pny dkt ngn buffet..sng nk ulang-alik;)

yeaaa..berjumpa juga kte lps jelajah utara ritu...


around 10pm masing2 perut dh ketat, kami plak soknye nk keje klu x..mau smbung borak lg..xpela..ade umur kte jmp lg nnti yea...tjg lumpur plak ke pn.maiza?;)



terima kasih daun keladi hermyza




~Shuke2 Kami~

Sep 28, 2011

Pertama kali tengok,air mate bercucuran terharu..rase nak tengok selalu

video


super duper LOVE LOVE LOVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE this video...



semestinye dedicated from my suami terchenta


sayanggggggggggggg B sangaaatt!



xsngka plak cik B nk wat spesel video utk kte..pelik jugak coz on our anniversary day tu die xde plak nk post ape2 status dkt fb die...mmg xterpk ape la kan..just pelik!then, ptg2 cmtu baru la kte cek fb...tgk die tag video ni..ms tu cik B tgh tdo...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....mkn lame tgk makin laju kot air mate ni mencurah2...cengeng la kan ur wife ni B..hahahahhahahah...



thanks a lot B...tau B susah pyh stay-up wat video ni kan..padan la ritu tdo lambat kan..igtkan wat ape la...seyes mmg expect punnnn..kali ni kejutan menjadi!hiihihihih...muahhhhhhhhhhhhhhhhhhh




~Shuke2 Kami~

Sep 27, 2011

Happy 1st Anniversary

Makin lame rsnye makin cepat mase berlalu...sekejap jek rs kami dh sethn dalam ikatan perkahwinan ini...rs mcm baru jek cik B ngadap tok kadi, baru jek apply utk kad nikah..rs mcm baru jekk mmmm...mmmm...sume la rs MACAM BARU jek kannnn..hihihiih

ape2pun...Alhamdulillah kerana kami masih lagi bersama berganding bahu melayari bahtera ini bersama...segala susah senang sakit pening kami tempuh...segala mase terluang yang ade, kami cube isi sebaik mungkin..hurmm..klu nk cite rs xtertype kot...tp yang pasti diri ini sangat bertuah memiliki suami sebaik cik B...



semoga ikatan SAH ini bahagia, ceria selamanye...
semoga cinta antara kami sentiasa mekar dan kembang..
semoga kami dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah sebagai penyambung dan melengkapkan ikatan ini...
semoga kami dijauhkan dari malapetaka dan godaan syaitan yang direjam...
semoga kami sentiasa ditetapkan iman..
semoga kami menjadi anak yang soleh dan solehah kepada kedua ibu bapa kami...
semoga kami menjadi hambaNYA yang bertakwa..
semoga kami menjadi pekerja yang berdedikasi...
semoga kami menjadi contoh teladan yang baik kepada generasi kami nanti..
semoga kami dilimpahkan dengan rezeki dan kesihatan tubuh badan..

Aminnnnnn.....


HAPPY 1ST ANNIVERSARY B!!LOVE U TILL MY LAST BREATH...




~Shuke2 Kami~

Sep 21, 2011

Rumah WAJIB pergi raya pertama


sambungan dari entry kampung sebelah-menyebelah aritu, tu umah nenek belah mak...ni umah PERTAMA yg WAJIB pergi masa ry pertama ialah rumah nenek belah ayah pulak...



klu naik kete, dlm 5minit smp dah...


salam tuan rumah@nenek@awo dulu


ayah dan cucu2 nye...sweet:)


ayah, emak dan awo....mcm berjnji plak, kaler baju same


disebabkan time kami dtg ni, rmai org dan ruang terhad..so xbanyak la gmbonye..mane nk makan, mane nk bergmbo kan...tapi tetap suke gmbo yg 1 ni..


cik B plak xde....huhuhuh


#raye dh nk hjng dah tp kami still cte ry pertama...hihihihih....raya pertama jugak yang best!!!!




~Shuke2 Kami~

Tumpang tdo....INB Resort, Melaka


arini xnk la wat Rabu tanpa kata sbb mau berkata2 ....sekadar mahu berkongsi pengalaman kami menginap semalam di INB Resort, padang keladi, durian tunggal , Melaka....


last minute plan pun masa raya pertama haritu...jalan2 pastue sj la stop kt cini tny harga, pastue tny bilik ade available ke x..skali ade..harga pun berpatutan...mengenangkan bdn yg penat, mate yg ngntuk ni...kami pun trs cek-in dkt sini...



ade standard room, ade family room


gmbr bilik xamik pun...tp xmengecewakan, kemas dan bersih..


resort ni terletak berhmpiran tol ayer keroh...tepi jalan jek...so, dkt la jugak klu nk ke pekan or else..



pool view


resort view


even dkt ngn jalan besar, tp xdela bising n busy pun resort ni..still leh rase la suasana kampung dan ketenangan itu...



klik SINI dan SINI untuk maklumat lanjut



#xsbr nk weekend...;)



~Shuke2 Kami~

Sep 15, 2011

Sesi menjamu tetamu...bukan open house


waaaa...lame juga xberblog ni...hari2 ade jek intai2 blog org lain tgk mood hari ry masing2 plus mood berblog memasing semangat aje..mood berblog kami yg xbape nk ado...


kite skip jap la yea cte tntg jalan raya...meh nk cte tentang hari menjamu tetamu last sunday...xmo pgl open house sebab kami xjemput semua pun...asalnye sbb mmber opis kte yang nk mai umah, pastue combine ngn kwn2 cik B..tgk2 kwn2 cik B lg rmai yg dtg..tp xpe..jnji makanan licinnnn;)


yea..ade bihun sup, ayam sambal, nasi himpit, puding jeli....nyum3......


tetamu jauh yang awal dtg;p

teman2 cik B dr hosp.ampang...ni baru la tetamu terawal


teman cik B masa belajar dulu...


rakan sekerja cik B..rumah kami dekat2 jek pun


ramai jugak para doktor yg cuti haritu;p


ble dh kumpul rmai2, ade 1 tmpt kerja 1 tmpt blaja...memang meriah la masing2...dgn baby2 cumey...mmg happening la..ni baru jmput suku kot..best2!even pnt tp suke makanan licin..next year kte up lg yea B..insyaAllah;)




~Shuke2 Kami~

Sep 9, 2011

Bile kampung mak ayah sebelah-menyebelah

untung sebenarnye tau ble kampung mak ayah sebelah-menyebelah ni sbbnye kami 1 keluarga xyah nk pening2 pale kot nk plankan jadual raye...skali jln jek, n fair sbb dpt raye 2-2 kampung skali...pastue dpt jmp sume dlm raye pertama...lagi la meriahkan...


rumah pertama a.k.a tmpt menginap kami stp kali blk kpg, rumah nenek belah mak atau pnggilan manje..awo belah mak..



tuan rumah memerhati ank cucu cicit diorg berhuha huha kt rumah tu...hihiih

sesi bersalaman dan kutip duit ry..knk2 memang sonok la sesi ni...


masing2 bersantai sblm memulakan jalan raya...


xbyk sgt gmbr taken suasana ry ni, memahami keadaan cik B yg msh penat beronkol...kte smbung raye di rumah awo belah ayah plak..next entry yea;)





~Shuke2 Kami~

Sep 8, 2011

Comel di pagi raya....pertama

Sebelum memulakan jalan raya, cik B plak tgh mood rajin nk snap2 gmbr...jamu mata dgn aksi-aksi comel mereka...

saya malu laaaaa.....


yeaaaa...peaceeeee dari hail uwaiz


okid yang memang PoYo bergambar...hihihihih;p

annisa aliya dan okid aqila


I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I


eeeeee...geramnyeeeeeeee pipi gebus dieeeeeeeeee......





~Shuke2 Kami~

Raya Pertama Kami*wink*


baru nk cte psl ry...anyway...SELAMAT HARI RAYA kwn2...bace bukan main lagi masing2 pny cte ry...sonot kannnnn..kannnn...alhamdulillah, kami dpt gak beraye bersame...dan PERTAMA kali sebagai suami istri...maunye x excited...tu yg smp trlupe nk salam cik B, mtk ampun..hwauhwahuwa...

PERTAMA kali juga kte blk ry lps solat ry, slalu mlm ry dh cibuk kt kpg dok nyibuk2 kt dpur, join dak2 main bunga api , pastue jd tukang iron baju...hahahahahhaha...mmg aktiviti wajib la slalo tu mlm ry..

tp utk thn ni xde dah, coz mlm ry kte kesepian sbb cik B onkol di mlm ry...dok la mengemas umah kt KL ni sorang2, packing baju...lyn tv..kunun nk update blog la mlm tu, pn nan ado mood...dok pk nk beraye sokmo!

pas solat ry, trs shoot ke Melaka...kte jd driver..tgh2 drive tu boleh plak trigt...Ya ALLAH, trlupe nk salam peluk cium, mtk ampun kt cik B sblm tu...aduhhhhh...sowi cik B...sbaik cik B phm kan..die kate, xpela..nnti kt kpg baru wat sesi tu..hihihih...

smp Melaka kul 11lbh, ank2 buah, siblings sume dh cbuk kol tny ade kt mane dok tngu kami nk p jln ry...alhamdulillah, slmt smp...salam2 sume..pastue sesi ngn cik B plak..


mtk ampun yea B, mane kurang tu..insyaAllah akan cube utk dilebihkan..;)

~Kami~




~Shuke2 Kami~

Sep 7, 2011

Juadah raya istimewa....rendang daging rusa

 salam lebaran semua...kire ni entry pertama tntg ry kami after semnggu diam tanpa cerita...ry ke-3 kami pulang ke perak, beraya ngn in law...MIL masak rendang daging rusa...klu x gtau, mmg xtau pun tu daging rusa sbb rsnye same jek ngn daging biase..ape2 pun still juadah raya istimewa sbb 1st time mkn...hihihih..


klu belah melaka trutama yg are masjid tanah, popular dgn rendang itik kan...yg ni kami xmkn..xpernah pun cube mkn...hurmmm..



MIL bekalkan bwk blk KL...sekilo RM48.00 katenye...sedap!



~Shuke2 Kami~

Seriau tengok...rase xselamat di tempat sendiri!



tgk tarikh time pose ritu 28/8/11, dlm kul 4.00am...mesti yg ade tu tgh bersahur...kwsn kdai lengang...yg dtg menyerang tu msti dh plan baik pny....ni msti kes nk wat duit ry..dh xde keje yg elok ke utk dibuat...haishhhhh~

trigt dl2 prnh tgk sndr kes ragut dkt giant setiawangsa...siape yg biase area tu msti tau, kawasan citu sentiasa jek ramai org, lagi2 after ofc hour..mmg nekad btl la penjenayah tu..beware la kwn2 bkn hny utk yg naik motor, klu jln tepi2 kereta pn kene hati2 jugak...sbb yg kami tgk ritu, org dr dlm kete yg ragut beg lady tu...siap heret lg meh..berdarah2 kaki lady tu...

mtk la kte semua dijauhkan dr musibah ni...even org ckp, klu dh cukup berhati2 pn klu dh nk kene nk wat cmne, kan...yeaaa..mmg malang xberbau BUT lebih baik kte berhati-hati dr menadah diri bg peluang utk penjenayah melakukan kesalahan.




~Shuke2 Kami~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah