CHERITERA KAMI...: July 2011

Jul 30, 2011

Kunang-kunang Restaurant

dh few time jugak g sini, dr zmn blaja dl coz prnh la wt gathering ngn kwn2 kt sini...tp dgn suami terchenta, baru 1st time kami sampai sini...b4 dis pegi, tutup la plak, depa ade family day...

2nd time nk p, kami kol dl..kang klu tutup...kecewa plak...huhuhuh..sbaik bukak...so...mari view tgk kunang-kunang


disebabkan keadaan restaurant yg malap2 lomantik, amik gmbo pun pkai kamera hp...so hrp maap la yea atas kualiti gmbo yg xsebape ni...layan kan aje;)


the menu

pilihan makanan variety la...kami pilih...


bihun sup..jenuh jugak nk abiskan ni.....tp SEDAP!


bihun goreng singapura

ni kes perut xbape kosong..jadinye masing2 order ngarut2 yang simple2 ajaaa...


yg wat kami JATUH CINTA dan WINDU SEWINDUNYE.....






tiramisu blended mocha

meh tgk ghupenye cmne plak











SEDAP!SEDAPPPPP!SEDAPPPPPP!!!!

telan air liur dh trigt tiramisu ni, rase nk g sane skang jugakk...hihihih...korang2 MUST TRY this...


dibwah sinaran lampu minyak tnh..;p


Restaurant Kunang-kunang

sure akan dtg lg utk jmp dgn tiramisu itu...parking pun xssh...nk cari restaurant ni pun senang jek...tepi MRR2, sebelah Shell...dekat exit nk ke Genting...




~Shuke2 Kami~

Jul 29, 2011

Mamma's Recipe

adehhh..byk ni entry tertunggak...mlm nnti nk blk kpg, meet in law...brg2 dh siap pack, boleh la nk tglkan jejak ckit kt cini...


nk kongsi another tmpt makan baru bg kami, 1st time pegi ni..mmg xplan...nk g tmpt len, tp trpegi tmpt lain..ape2 pun xmendukacitakan..dpt cover blk la perasaan sbb sesat2 bagai tu kan...huhuh


Welcome to Mamma's Recipe


menu xdela variety tp ok la utk nk mencuba sumthng lain ckit mcm yong tau fo or mee kari ke..western pn ade



part air  not bad..macam2 menarik...

nyum3...

menu kami malam tu ialah...


ice lemon tea blnded yg MaVeles dan Mango Juice yang xOri;)



cik B order mee kari

me??chicken chop

both SEDAP!makan dgn senang hati....


neway...boleh pilih nk ddk seat dalam




OR

luar...abaikan muka cik B yg tgh khusyuk nengok tv tu...;)


Senyum ceria di Mamma;s Recipe

lokasi...platinum walk, danau kota..knpom korg tau pny...sebelah dgn Noodle Station..boleh la try dtg sini, xrugi pun...SEDAP!harga reasonable...


klik SINI, utk maklumat lanjut...




~Shuke2 Kami~


Jul 28, 2011

MATTA Fair August 2011 at PWTC

yeahhh....MATTA Fair kembali....




sila..sila..sila MARK calender masing2...even dibuat dlm bulan pose tp rsnye xkan mematahkan smngt anda anda semua untuk serang fair kali ni kan...sape x Juling MAta klu pasal cuti2,vacation..HONEYMOON...dengan sale,promo and less sane sini...


klu kami p ni, MATTA Fair pertama la yg kami serang..jumpa di sana....insyaAllah;)


Matta Fair August 2011
Date: 12-14 August
Time: 10AM - 9PM
Venue: Putra World Trade Center (PWTC) Kuala Lumpur, KL
Hall 1 and 2 - International Travel
Hall 3 - Domestic Travel
Hall 4 - Wedding and Honeymoon Expo 

 

~Shuke2 Kami~

Jul 27, 2011

Terkejut dan rasa seperti pengantin baru pulak


semalam ptg lepas blk dr opis..masuk blk..tup2 tgk atas katil ade kotak parcel besar...wuishhhhh...TERKEJUT..tapi dpt agkla mesti adik cumey bagi sbb ritu die suh reconformkan address...tp adikku, x kami sngka adik post hdh besar itu...ssh2 aje



dan yang TERKEJUTnye lagi bile.....

kad dan wrapping tulis SELAMAT PENGANTIN BARU


tersenyum sengih kami masa mmbuka hdh ini...rs mcm baruuuuu kawin even dh 10bulan kami SaH...hihihihih


isinye pun xkami duga...




pas ni lg rajin la blend sane sini...hihihih


again.....ADIK MANIS@NURUL, THANX A LOT n A LOT...nnti ade jodoh, kte jmp yea...study molek2...we pray for ur success...love you..muahhhhh....



~Shuke2 Kami~


Pertama kali sambut birthday bersama

hujan selebat2nya skang ni...tgh time lunch pulak dan kami tgh pose, al baik la utk mengisi masa yang ada ni utk nk cte psl birthday kte senin lepas...


cuci2 mate 2  keping kot dulu...
 


sambut dengan burung2 jinak;)


dan semestinye



bersama suami terCHENTA


cite lanjut akan meyusul kemudian..tnguuuuu~


~Shuke2 Kami~

Jul 26, 2011

Terjebak dengan Maaduu la plak

bukan maaduu yg pasang lg 1 cawangan tu yea...ni maaduu.com


xtau la kot kami ni yg ketinggalan jaman tapi yg pasti akan menjadi slh 1 aktiviti di masa lapang la jawabnye ni...sambil2 cari idea memblog dan memblogwalking...


sape2 yang minat ngn cte2 korea dah xde problemo la pasni...xyh dah nk beli cd mahal2 tu..tgk jek kt cini...mcm tonton.com tu la...tapi ni lagu2 pun ade...



manyak syok la utk korean fanatic..kami??xdela Gilerrrrr tp lyn la jugak..skang tgh dok follow cte The Accidental Couple...sweet!


upsss...aktiviti ni xmelibatkan ofc hour yea...hny dirumah saja..maunye ade dpt notis nnti..hik3...


so..sape2 yg lum register tu..cepat2...dan enjoy ur maaduu.com;)



~Shuke2 Kami~

Jul 23, 2011

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST



aktiviti di pagi sabtu..join IDA : BLACK AND WHiTE CONTEST plak kali ni...


masa 1st honeymoon..mood xcited lg br kawin 2 hari...hihihih...


jom join kwn2...




~Shuke2 Kami~


Jul 22, 2011

GCB....Fake rupenye


semalam ade kawan kami forward kan email 

dah plan la kunun2 nk p nnti...lame dh xmkn McD ni...


sekali dh nak blk opis smlm, dpt email ni plak

http://www.mcdonalds.com.my/


aiyoyoyo.....bukan kes nk mkn FREE ke ape tapi kenapa mesti ade yg nak tipu2 bagai ni...kesian pada yang dh p kaunter nak redeem bagai...hurmmmmm...

baru igt saja nk menyemak kt Mc D nnti dgn kupon ni...xjadi la...nnti2 boleh la try GCB ni, katenye sedap eh...


korang dah mkn ke???




~Shuke2 Kami~

Benjiana Steakhouse, Setiawangsa

mulakan hari Jumaat dengan entry makan..dan makan...hihihihih

sebenarnye dah lame dh ni tp dok tngu pny tngu, baru la ni dan nk publish...

harap maaf jika picca2 yang akan dipost nnti agak kurang ckit kualitinye sbb port kami agk lomantik ckit, pencahayaan kurang ado...hihihihi


rase2 ngidam nak mkn western....mai la cini..pilih jek mane nak...


harga pun berpatutan

laici dan bandung float...sedap!

meatball....sedap jugak!

chicken wing...memang xtgl la...knpom2 sedap!

actually dah few time jugak kami ke sini...so tu maknanye memang puas ati la dgn sgl service dan makanan sgl bagai...lagipun tmpt die memang santai n cosy..parking pun xsusah

red n white theme


masa maharaja lawak tgh hot dl, leh katekan every jumaat malam sabtu kami dtg sini..sonok wo tgk ramai2...gelak ramai2...org xyh ckp la...ramai saja...
 

lokasi : bangunan CENTRUM ,sebelah sekinchan ikan bakar setiawangsa...


utk nak tau any promotion or berminat nk wat any celebration kt cini, meh klik Facebook Benjiana Steakhouse dan LIke!



~Shuke2 Kami~

Jul 21, 2011

Saya Nak Join Bloglist Jamaluddin.net


hoyeahhhh...cik Jamal  bukak segmen ni lagi....


bukan nk mengampu lagi2 nk membodek, tapi memang blog cik Jamal byk info tntg blog...jadi tempat rujukan la...

klik SINI dan SINI

menunjukkan betapa blog cik Jamal dah memang masuk dlm bloglist kami...


harap2 kali ni xterlepas lagi segmen cmni;)




~Shuke2 Kami~

Reward dengan Tutti Frutti

seharian berhempas dan memulas secara fizikal dan mental mengadap keje...memang PERLU dan PATUT reward diri sendiri dengan sesuatu yang segar dan mendamaikan....


lagi2 kalau reward tu kte boleh pilih ikut idaman qolbu


kecik, besar or yang sedang2 sajaaaa....

ikut nafsu mahu semua mungkin...

menduga kreativiti spy hasilnya xmengecewakan...




tadaaaaaaaaaa.........




yummy.....guess which 1 mine;)


hati lompat riang, senyum xperlu kata apa2....lagi2 bila reward itu bukan sesuatu yang memudaratkan...kecuali tang isi di poket...hihihih



wink





~Shuke2 Kami~

Sape yang geram kt sape ni


GERAM yang ni tiada kaitan dengan GERAM di SINI, mahu melupakan ape yang berlaku semalam dan mengharapkan hari ini lebih baik dari semalam...aminnnn...


ok2...ce tgk ini...



mula2 die main2 tudung..






waa....nk gigit pipi aunty yg gebu gebas ni plak yea....hihihiih


aksi bersama Si Comel, Umar...my fren baby..elok senyap jek die...ni masa kenduri kwn sekolah kami...xdan nk beraksi gedik byk2 ngn Umar...kt kenduri org, kene behave ckit...hihihihi....




~Shuke2 Kami~

Jul 20, 2011

Bukan nak lepas GERAM tapi...perlu cari ketenangan jiwa

memang la WORDLESS WEDNESDAY , bkn sbb xde idea...tapi, xpaham dengan kelakuan sesetengah insan ni yang .........(xtau nak ungkapkan dengan kata2)


tbe2 diri ini rase sangat perlu terapi untuk jiwa dan hati sanubari....


cik B...jom kte g cuti2...wuwuwuuw....



~Shuke2 Kami~

Gathered di Taman Botani, Putrajaya

kami memang suke klu ade kwn2 wat planning nk jumpa2 bagai tpnye bile sampai part nak set date bla bla bla, memang susah nak makesure sume dpt free pada hari berkenaan...jadinye plan tu pun akan bertangguh dan terus bertangguh,...

tue sebabnye, klu nk gathered bagai ni dinasihatkan supaya plan awal2 supaya masing2 dapat atur jadual supaya dapat freekan diri pada hari tersebut...

kali ni plan ngan X-Opismate terchenta...actually ktorg bertambah rapat ble same2 dlm committee group utk Annual Dinner opis last 2 years...dan kami  boleh get along so far...

planning and confirmation by email to all...so, decide la 9/7/11 ritu..memang jadual kami padat cikit sbb byk plak jemputan kawin kan...tp disebabkan acara bermule pas asar, so dan la but xleh nk berlama2 kt each kenduri tu...

kami decide nk jmp kt taman botani sbb nk lebih santai pastue makanan pun ringan2 je tp bykkkkk la jugak masing2 bwk...hihihihi

sebaik ade tempat kosong lg mase sampai ni...just nice;)

picca xdela byk mane, tp still boleh dijadikan antr moment2 terindah dlm frenship kami semua..

peaceeeee...

sayangggg korang;)

really2 nice shoot...

sudah borak, bergambar pun sudah...dah nk maghrib pun..so, mase utk berangkt pulang...next plan plzzzzzzzzz...;)


we enjoy the gathered

neway...klu korang bace entry INI ,kat sini la kami kidnap si comel itu...hihihihi..1 family farzana pkai baju merah




~Shuke2 Kami~

Jul 19, 2011

Mee Hailam Resipi Emak Terchenta

cik B lame mengidam nk mkn mee hailam, last saturday baru dan nk masakkan mee hailam tu...dibantu dengan resipi emak terchenta..


Bahan2 :
mee kuning
Bawang merah
cili kering
sotong, ayam,udang,daging,fishball,fishcake
kicap pekat
tepung jagung
sawi
minyak
air


Hiasan
cili merah, cili hijau, tomato,bawang goreng


Cara2
Rebus kulit udang.
Tumis bawang merah dan sedikit cili
masukkan udang, ayam, daging dan sotong
masukkan fishcake dan fishball
masukkan air rebusan udang dan tunggu hingga mendidih
Tambah air sedikit jika mahukan kuah yang banyak
tuang kicap pekat 
masukkan sayur sawi
masukkan mee kuning
angkat mee dan tinggalkan sedikit kuah dalam periuk
masukkan tepung jagung sedikit sedikit sambil kacau
Bila sudah agk pekat, tuangkan kuah ke atas mee dan hidangkan


mee hailam yg dah siap utk dingap;)



selamat mencuba....




~Shuke2 Kami~

Jul 18, 2011

Juvana...tak sangka Warden yang jahat...

fuhh,,,,br selesai tgk Juvana last episode, memang jarang tgk kt tv..slalo tgk kt tonton.com jek...tp ble tgk episode last week...aiyoooo...dan2 mlm ni tngu episode akhir...xsngke la warden die yg dalang sumenye...byk yg xsngke la sbnrnye...igt yg tu jht, rpnye yg ni baik...yg tu baik, rpnye jahat...

memang best la cte 13 episode ni, xrugi pun follow....byk moral of the story...

best3.....

sape yg tertinggal, sila la p tgk kt tonton.com.my...


psssttttt...hero Juvana, zahiril adzim ade blog jugak tau...jom intai http://zahiriladzim.blogspot.com/




~Shuke2 Kami~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah