CHERITERA KAMI...: Singapore : Perjalanan Bermula

Dec 5, 2011

Singapore : Perjalanan Bermula


sambungan dari entry sebelum ni, nak dijadikan cerita masa kami tengah dok tnggu bus ni memang dah ade bus transnasional kat terminal tu tapi staff kate bas tu ke JB, bus ke Singapore x sampai lagi..so kami pun tunggu la kan..last-last dengar staff die panggil...Singapore...Singapore...naik bas belakang tu..kami pun excited la pi..tapi tengok, aik apsal ade orang dah dalam bas ni..tinggal few seat plus bukan bus yang 2+1 seater..so bus tu sempit la kan..cik b dah letak beg kt bawah tu...Ann pun turun la cakap bus dah penuh, xde seat pun macam dalam tiket kami...muke dah kerut-kerut...tanya staff yang jage tu dia kate bus ke Singapore rosak kt kulai..so kami kene naik bus ni dulu, sampai Kulai baru tukar

apekah perasaan ketika itu???kenapa la korang ni spoilkan mood cuti-cuti kami...(padan la hati tak bape sedap sejak gerak dari rumah)tapi Ann cakap la kat staff tu camne nak naik, seat dah penuh..then die p cek bus yang lagi 1 ade kosong, so kami pun ngan terpaksenye gi la naik bus tu..nak tak nak kene la naik kan...




dengan sempitnye dengan bus bunyi-bunyi ..memasing senyap jek la sepanjang jalan tu, tido pun kejap-kejap jage...dalam pukul 3.30am bus tu stop dan bagitau tukar bus untuk sape yang nak ke Singapore...dah la tengah mamaikan..sebaik kamera besau tak tertinggal..huhuhuhu

akhirnye dapat gak ktorg bus yang sebetulnye..baru la selesa...naik-naik xdan la nak sambung tdo coz kejap jek dah sampai imigresen malaysia..laju jgak bus yang tadi tu kan..huhuhuh...




ada 2 cekpoint kastam kte kene lalu...yang kt malaysia punya just tunjuk passport tapi yang kat imigresen Singapore tu la yang kene bawak turun segala beg bagai untuk cek semua plus kene isi form ini siap-siap




elok jugak naik bus pepagi, xramai orang kt imigresen..lengang...dekat pintu keluar tu ada la rak die sediakan segala pamplet berkaitan dengan singapore..Map pun ade sebab tue kami xbawak / beli map awal-awal sebab  dah tau memang akan disediakan..
 

Settle kat imigresen Singapore dalam pukul 4.15am, naik bus semula dan bergerak ke Lavender Street..Around 4.45am sampai..awal giler dan yang terkejutnye terminal tu hanyalah seperti bus stop biase sahaja




kami duduk dulu pikir nak wat ape seterusnye...masih mamai lagi dan terkejut....;p

to be continue...

2 comments:

Nana said...

beznye bile kita ni nk smpai ntah

Ann@zanyra said...

nana...nnti g la..memang happening..pestime ni sampai luar mesia...jauh setambak je kan..hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah