CHERITERA KAMI...: Singapore : Day 2, Universal Studio...Revenge of The Mummy..memang balas dendam betul

Dec 30, 2011

Singapore : Day 2, Universal Studio...Revenge of The Mummy..memang balas dendam betul


setelah kuciwa dengan Jurassic Park, kami decide nak g Mesir plak...hahahha...ride ni option sebenarnye sebab dari info-info yang kami dpt ride ni yg paling horror sekali selain dari rollercoster tu la kan..bukan xnak cuba, tapi cuak la jugakk..hahahha...xnak ngaku cakap takut kan...;p







tengok dari luar xramai org beratur, so dengan yakinnye nak naik ride mummy ni...tapi xleh bawak segala barang-barang tau...die ade sediakan locker kat tepi ni utk simpan barang-barang tu..so, sumbat la kami segala beg dan tripod tu sebaikla muat-muat..hihihih

tue yg ride ni xdpt nak amik gambo, sekali ngn kamera semua sumbat dlm locker..lagipun dalam ni samar-samar..dan sesungguhnye menguji kesabaran sebab kite nampak jek dari luar xramai orang beratur, rupenye kat dalam piramid ni panjangggggg giler Q...dan la berpusing-pusing..SEJAM ok tunggu ktorg pny turn..lenguh xlenguh la kan..nak pth keluar blk, rugi rugi...

sampai turn kami, staff die inform dulu yang ride ni laju dan thrill la so die bagi peluang kot ade yang berubah fikiran xmo naik ke kan..dah beratur sejam, memang xla nak berubah fikiran wat lenguh kaki jek..depan ktorg rilex jek pkcik tu naik...

sekali naik dalam 16orang, Ann suruh cik b dok tepi so xdela rase cuak sgt kan..hahhahaha...mule-mule ok jek tau..rilex jek speed die..tibe-tibe time nak turun tu die laju, pastue die stop suddenly dan depan tu ialah dinding...haa amik ko...keluar la gmbo labah-labah la mummy dok berckp-ckp dlm tu..pastu train tu reverse pusing dan die naik laju dan turun tersangatttttt la laju pastue die dok corner-corner tu xyah ckp la rase nak jatuh ..so sila la pegang handle elok-elok yea...Ann mula-mula sebelah tangan pegang handle tu, sebelah tgn tutup mate...hahahha..xaci kan..sekali bile dah part rs nak jatuh tu memang scary giler kot..dengan rase sejuk pastue tibe-tibe rase panas macam dekat ngn api...waa, nak nangis pn ade..mate tutup ni tapi mulut dok jerit-jerit..hahahahhaha..giler!

dan sila la tahu ride ni hanya la 15minit sahaja...beratur SEJAM, ride 15minit..tapi memang berbaloi-baloi...korang yang nak pergi USS ni, jangan lupe tau naik ride ni..dapatla tebus blk rase kuciwa xdpt main kt Jurassic Park..huhuhu...

bukti kami naik ride ni...hahhaha..lawakla gmbr ni, pandai tau diorg ni letak camera kat part-part yang perlukan emosi lebih..adehhhhh...


tengok la ekpressi memasing, ni tak tipu pny..so, boleh describe la kan camne thrillnye ride ni..terbaikkk!!!

4 comments:

Pink Lavender said...

uwaaa....
xnaik nih...sbb ramai org...dah tension dah...xtaula bl nak pegi lagik

Ann@zanyra said...

pink lavender : tuela part beratur tu yg mslhnye...sanggup ke x jek kan..

~diAhOntHeblOg~ said...

bestnyee tgk ann naik benda tuuuuu

Ann@zanyra said...

diah..memang best!slalo la dok teringat2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah