CHERITERA KAMI...: Singapore: Day 1, Singapore Flyer

Dec 22, 2011

Singapore: Day 1, Singapore Flyer


mencuri-curi masa yg ade ckit..cite psl Singapore byk lg woo..masih rase lg keseronokan masa cuti-cuti di sane even dah nak sebulan berlalu..last weekend pn dh g berjln ke tempat lain..tu pun nnti akan direview jugakk...waaahhh..sangat banyakkkk..hrp bersabar yea semua..cehhh..mcm ade jek yg bace kan..:)

                            *********************************************

Ok next stop lepas dah shopping mopping dan hujan pn dah reda, kami ke Singapore Flyer pulak

Dari MRT Bugis Street ke MRT Waterfront, kemudian jalan kaki dalam 10minit sampai la ke flyer yang besar ini

Aksi fotogedik pun bermula




 terima kasih kepada cik tripod:)


masa untuk terbang!!




otw nak ke atas tu untuk naik flyer ni, kite akan lalu satu laluan yang bernama Journey of Dream..Ada macam-macam la info tentang flyer ni






dan nti akan ada 1 area yang staff-staff diorg akan amik picca kite, gambar-gambar tu boleh beli once kite dah keluar dari flyer ni dekat souvenir shop..1 keping around SD10.00 klu xsilap..


fyler ni die xkan stop berpusing tau, so kite akan naik sambil die berpusing, memang kene cepat dan beware dengan step...scary x??hihihihi...tapi die tak berpusing laju dan ada staff jage..so dun worry ok!



berada di puncak..tinggikan..majoriti orang xkan duduk dalam ni masing-masing xnak lepaskan peluang amik gambar




Singapore F1 track, baru tau F1 die kelilingi flyer ni..kalau time ade event F1, flyer ni akan ditutup untuk public.



Kalau mlm mesti lagi cun kan view ni but ade byk lagi tempat yang nak pergi..so, dpt naik ni pun dah kire ok la kan:)

Duration flight dalam 15-20minit, memang xkan rase la..sedar xsedar tengok-tengok dah nak kene turun dah..turun pun kene cepat2, flyer ni memang xstop..

1 comment:

Ann@zanyra said...

hurmmm...mane dtg la pulak background color tu yea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah