CHERITERA KAMI...: Singapore : Day 1 , Hye Singapore

Dec 7, 2011

Singapore : Day 1 , Hye Singapore


pukul 5.05am kami bergerak dari Lavender Street Terminal Bus ke Lavender MRT Stesen..berpandukan tunjuk arah yang diberikan oleh driver bus kami pun decide nak jalan kaki jek..dengar macam dekat jek kan...dalam 15minit jugak la jalan baru sampai Lavender MRT ni..jalan raya masa tu lengang lagi...tapi perkara pertama yang kami perasaan kereta lalu lalang memang laju tak tau la ape yang dikejar pepagi buta ni kan..

5.20pagi sampai di MRT Lavender...disebabkan stesen tak bukak lagi kami singgah breakfast minum air jek di Kopitiam berdekatan


senyuman di pagi hari;p


5.30pagi kami turun ke MRT stesen undergroud..


lengang lagi kan...kami la tourist terawal pada hari tersebut...hihihiih


wat sesi soal jawab dulu dekat customer service tu..kami pun beli tiket menuju MRT Aljunied untuk ke hotel...SD2.10 




owh yea...first time naik eskelator yang laju..laju yang maksudnye xyah nak pikir nak letak kaki kat tangga mane bagai...3hari ktorg kt sane kebanyakan eskelator terutama tempat yang bz memang laju..memule tu slalo jek macam nak terlajak la nak terjatuh la bagai kan lama-lama biase dah...hihihi

sampai di Aljunied konon-kononnye nak jalan..hurmm..ramai jugak yang tengok kami pelik..dengan beg masing kan..hihihi...disebabkan tak berapa nak larat dan mengalami kekonfiusan jalan kami amik teksi untuk ke hotel..

kami saja try nasib kalau dapat cek-in awal sebab nak letak beg dan perlukan rehat jugak..sebaik la dapat tapi kene surchange sebab early cek-in SD50...xpela...daripada nak kene ngangkut beg ni hulu hilir kan..

6.30am cek-in


Hotel 81 Geylang


ihsan Cik Google..walaupun bilik tak sebesar mane tapi selesa dan cukup la kemudahan

xamik pun sangat gambar bilik..masuk2 terus zzzz..pastue bilik pun dah serabut-serabut...


ade TV channel pun banyak, wifi (nnti cite psl ni), iron and ironing board sume la..


next entry kami cerite tempat pertama kami jengah di Singapore

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah