CHERITERA KAMI...: Singapore : Day 1, Chinatown..meriah dengan souvenirs

Dec 27, 2011

Singapore : Day 1, Chinatown..meriah dengan souvenirs


cerita Singapore x abis lg lor..baru Day 1..ade lg 2 days..jenuh la kome nk ngadap..semput jugak la untuk tukang cerita ni kan..tapi xpe, pengalaman yg menarik utk dikongsi bersama;)

Dari esplanade kami ke chinatown...gigih nak ke sini sebab dah dpt tau kt sini byk jual souvenirs dan murah . dats why kat Bugis Street kami tak beli pun souvenirs sebab tau boleh dpt lg murah dan mcm2 kt Chinatown ni..

Dari MRT Esplanade ke MRT Chinatown, hari merangkak ke mlm keluar2 dari MRT agk blur2 jugak sebab xtau mane arah sampai suspen la jugak lalu depan bar pub jalan yang lengang...huhuh..last-last sampai jugak..selang 2 lorong xsilap dari MRT stesen.

Ada 1 kedai jual souvenirs tepi jalan besar


 FM kat sini 7 dpt SD10 kalau kt Bugis Street 4 SD10..murah la kan..


Jalan depan ckit sebelah dengan temple ade 1 lorong yg dinamekan Chinatown market macam Petaling Street la..memang mcm2 souvenirs ade, borong la kalau nak..time pergi ni around 815pm so ade kedai yg dh nk tutup 




Dan rezeki untuk cik b sebab dpt jugak gadget yg die idam-idamkan. sebenarnye kedai tu dh kemas-kemas nak tutup tapi kami main masuk jek saje la konon-konon nak tny harga jek, dapat pulak best price after convert in RM still murah beza 100-200 jugak la so better grab jek kan..itu pun orang tu ade offer lagi yg lain tp xpela beli mane yg nak dan memang akan guna kalau beli xgune membazir jek kan. so memasing even penat tapi hati manyak syokkk wooo;)



lense untuk cik B dan handbag Charles & Keith utk Ann, kat mesia xpernah lagi jejakkan kaki ke butik die ni pun kebetulan otw ke MRT stesen sekali nmpk butik ni terus singgah pastue dpt pulak handbag yang menarik hati..grab jek la..so fair la kan we both ade shopping untuk diri memasing. reason gi Singapore ni pun memang bukan untuk shopping saje nak have fun tapi bile dah tersangkut ni, lagi la beronok-ronok rasanye;p

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah