CHERITERA KAMI...: Singapore : Day 1, Bugis Junction

Dec 9, 2011

Singapore : Day 1, Bugis Junction


Dah puas tdo dan rehat, perjalanan diteruskan ke Bugis Junction dengan menaiki MRT.MRT dah jadi pengangkutan utama kami kt sane.Dari hotel ke MRT Aljunied ade la dalam 15minit jalan kaki.excersice di pagi hari. dari MRT Aljunied kami amik train ke MRT Bugis Street. Nnti kami cite psl tiket train yea.

Sampai di Bugis Junction dalam pukul 10.30pagi,orang dah ramai dah. Antara salah satu kawasan tumpuan untuk membeli-belah




Tinjau-tinjau dulu ade ape kt dalam ni


Hylam Street


Rasa macam ade dekat Central Market pulak tapi street ni look like mini mall




Keluar dari sini, kami menyeberang ke




Macam Petaling Street tapi versi yang up cikit sebab ade lagi 1 tempat yang barang-barang lagi murah.Tu akan cite dalam lain entry. Kat sini ade jual souvenirs jugak but kami xbeli kat sini sebab dah tau kt mane jual souvenirs yang banyak dan murah. So just cuci-cuci mate jek kat sini tapi memang sesak.






tibe-tibe rasa lapar la pulak kan sebab xbreakfast pun lg. melilau jugak cari kedai halal kt area ni, xjumpa..


macam sesat jek..pelik pulak jalan kat sini sebab sangat penuh dengan kaum cina



tertarik jugak tengok bunga-bunga segar dan sangat kembang ni tapi ble tengok diorg dok beli wat masuk temple tu, xjadila nak mai dekat..


end up kami patah balik ke bugis junction sebab ade nmpk McD kt sane


Brunch McD..no ayam seketul2 but ade chicken wing yg cumey2 je yea



Chili sauce yang xbape nak mengancam


kami nak cari Wifi kt sini tanya punye tanya sampai ke starbuck kat sebelah tu rupe-rupenye kt Singapore ni system Wifi diorg tak macam kat malaysia..kat sane kene register dulu la pastue nnti die akan sms code bagai..so complicated kan jadinye 


pekene Cranberry Starbuck


jam mase ni pukul 12lebih..perjalanan diteruskan..kite ke...??


to be continue...

2 comments:

myza said...

aah la weh kt bugis street tu ko je pakai tdung mmg susah kot nk cr halal restoran..huhu

Ann@zanyra said...

myza..kannn...huhuhu...tuela..ms tu mmg dh pao sgt dh sebaik la pasan McD kt seberang tu..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah