CHERITERA KAMI...: Singapore : Day 1, Arab Street

Dec 10, 2011

Singapore : Day 1, Arab Street


next stop kami ke Arab Street, jalan kaki dari Bugis Junction ke sini dalam 15minit jugak la.



belakang tu ialah masjid Sultan, one of most popular and historical mosque in Singapore. Located at Muscat Street in Kampung Glam. Cik B berpeluang menunaikan solat jumaat kat sini. Cik B cakap masjid ni masih cantik dan terjaga.




dan tak lupa juga ada restoran Zam-zam yang popular dengan murtabak singapore berdepan dengan masjid Sultan. tapi kami tak singgah makan pun kat sini so xdpt la nak komen the food. kedai ni tutup semasa solat jumaat.




selesai solat Jumaat, hujan la pulak. so, kami cuci-cuci mate dulu di arab street. ok, sila la sediakan duit lebih bile datang sini sebab sangat rambang mate coz banyak kain-kain pasang yang cantikkkkkkk.harga? affordable xde la mahal sangat pun.




pegang-pegang belek-belek tanya-tanya ..tak leh nak menahan nafsu ni, nnti kang dok teringat-ingat kan..jadinye


grab jangan tak grab...hihihiih


hujan semakin lebat..terpaksa la berteduh kejap





 
 bile hujan dah reda, kami ke MRT Bugis Street semula untuk ke Singapore Flyer pulak.


to be continue....:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah