CHERITERA KAMI...: Singapore : Cerita cuti baru nak bermula

Dec 5, 2011

Singapore : Cerita cuti baru nak bermula


Singapore , destinasi last minute yang kami decide masa kt MATTA Fair  ritu..asalnye nak cari pakej pergi tempat lain, tempat lain yang sangkut...main reason???sebab memikirkan kami akan attend wedding sedara cik B kt Singapore...so, dh alang2 masuk Singapore, baik selesaikan teruskan...

jadinye dengan harga RM1000++ kami amik pakej Singapore 3H2M..ape yang ade dalam pakej ni??


1. 2 tiket Universal Studio Singapore (USS)
2. 2 tiket Singapore Flyer
3. 2 tiket Singapore River cruise
4. 2 tiket Desperados di Sentosa Island
5. 2 tiket Images of Singapore
6. 2 tiket Song of the Sea
7. 2 voucher SD5 untuk F&B
8. Stay 3D2N at Hotel 81 Palace Geylang

banyak kan include dlm pakej ni...trnsport xtermsuk tau..so, kalau nak dikire-kire if kite nak beli sendiri all this tiket beza ratus jugak.lagi-lagi kalau kite beli kat Singapore semuanye dalam Singapore Dollar (SD) which mean setiap sen yang kte belanja tu didarabkan la dengan 2.4..double kan..

same goes untuk transport pergi dan balik..kami decide nak naik bus ekspress jek sebab masing-masing dah lame tak naik bus lagipun boleh singgah-singgah kan..hihihih...after dah survey kami amik transnasional no massage coach ke ape coz transnasional jek yang ade jual tiket pergi dan balik siap-siap..bus yang lain kene beli tiket kt Singapore la..so nnti tiket price akan jadi double..no no no...bukan nak berkire but atleast kite boleh lebihkan duit untuk spent kat sane nnti kan..


RM46.00 seorang


bus kul 11.59pm hari khamis..saje naik bas memalam xdela rase jauh kan..




dah naik bus, xperlu la nak bwk beg troli tarik-tarik ke hape..perlu jimatkan ruang selagi boleh..tue pun mule-mule cik B tak nak bawak kamera besau tu tapi last-last ikut jugak sekali dengan tripod lagi...hihiihih..





first time jugak ni naik bus kt Terminal Bas Bersepadu Salak Selatan(TBS), dulu-dulu naik kat pudu jek..kan best kalau dulu-dulu dah ade semua ni baru la selesa dan nak balik rumah selalu..hihihiih...




dah macam kt airport kan tnggu nak naik flight...masing-masing excited tapi dah ngntuk ni tak sabar nak naik bus dan tdo...tapiiiiiiiiiiii....mmm..ada cite xberapa nak best la pasal bus ni..hurmmmm...

to be continue.....

4 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

cantikkan mcm airport..baru lg..

Ann@zanyra said...

Diah..tuelaa..baru la selesa kan...harap2 terjage la tmpt ni

kalis said...

oit...g singa pakai sliper jepun jek,.....kang tercekik lak singa tu huhu

Ann@zanyra said...

kalis...hahahhaa..ade jugak yang pasan yea..kene pkai yg selesa sebab byk berjln kang melecet xpasal2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah