CHERITERA KAMI...: Musim jering...sedapnyeee

Oct 28, 2011

Musim jering...sedapnyeee


sape mkn jering angkat tgn.......ade yg xtau ke rupe jering?korang tau x jering ade berjenis2?hihihih...ni nk cte ni sebab kami pn baru tau..hahahah

kisahnye ke pasar tani setiawangsa mnggu lepas,slalo sbtu pagi akan ke sini mood rajin masak la kunun2 time weekend kan..plannye nk beli daging jek...terngidam nk wat daging panggang...sekali ternampak lak jering...eh dh musim jering la..bestnye tgk jering tu muda2 lagi...terus singgah kedai tu la nk beli


sepinggan ni 2hengget...terus la angkat 1 ni..


sekali mak bagi suggestion plak, beli la jering tanam tu sekali..leh wat sambal jering...erkkk..sambal jering???pestime ni...mcm sodap jek bunyinye..



sepinggan 2hengget jugak


jadinye blk umah, terusla mengerjakan jering2 ini...jering yg atas tu wat ulam..jering yg tanam ni la sedap wat sambal


hasilnyeeee....




ni tinggal setengah je...lg setengah dah selamat dah...hihih..abaikan la segala comot momot tu yea..



komen panel juri...SEDAPPPPPPP!!!!!1 umahla berbau jering aritu, tapi kejap jek....
nak resepi???mmmm...


yang penting skali, kupas dl kulit jering tu..basuh kemudian terpulang la nk rebus dl atau x...rebus tu untuk bagi jering tu lembut..tapi klu rase jering tu dh lembut, xperlu la nk rebus...ketuk jgn sampai hancur yea gune lesung...bagi die penyet la lbh kurang...pastu msk seperti masak sambal tumis...siap!;)




~Shuke2 Kami~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah