CHERITERA KAMI...: Tak brape nak berjaya la buang frame tu...

Aug 25, 2011

Tak brape nak berjaya la buang frame tu...

ni dr pandangan mate sndr la...b4 dis klu ade la yg pasan kan, gmbo2 dlm blog kami ni ade frame..frame putih...

lebih kurang cmni la bentuknye tp yg tebal lg border die

then..lately ni rs border/frame ni mcm mengnggu pemandangan gmbar2 kami yg shanteeekkk2 belaka dlm blog..uhukkk..pasan..ok...

so, ni nk mengesharekan tutorial la kot cmne nk buang border/frame tu...


Langkah 1  : klik Edit HTML

Langkah 2  : Search code .post.img ataupun post-body-img ataupun ape2 jek la yg related ngn post/img

Langkah 3  : Tukarkan sgl yg ade tulis Xpx contohnye 5px ke 0px

Langkah 4  : Preview blog

Langkah 5  : Dah puas ati baru la save..


tp skrg ni mslhnye border mmg hilang BUT utk gmbo yg ade caption,line putih kt caption tu xhilang, kwn2 tau xtang mane nk edit HTML die...dh try an error gak, tp xjadi...hurmmm...




~Shuke2 Kami~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah