CHERITERA KAMI...: Kami ke Utara - Day 3

Jun 26, 2011

Kami ke Utara - Day 3

hari ke3, plan kami ke Penang plak...

masih bekpes die tempat yg same Day 2 kat Cinta Sayang..kali ni beetambah meriah sebab berkesempatan berjumpa dgn kwn2 seUniversiti cik B...diorg ni hasben n wife same2 bekerja sbg doktor di Hospital Sultan Abdul Halim...

bersame Dr.Sakiey dan anknye, Rania..so cumey kan...geram tgk pipi die

when doctor meet doctor with doctor jr.......hihihihih

then..dlm kul9lbh kami bertolak ke Pulau Mutiara...cik B sgt xcited sbb kami akan menyeberang menaiki feri...

1. Feri Pulau Pinang

Tol 1 kete RM7.70...xlame la nk tnggu feri sampai sbb tgk byk jek feri pegi blk tu n mase utk seberang dlm 20minit...ok la tu..sempat pe nk amik angin laut+bercamwhore...


view Penang


Feri biru

nice capture

cik B sgt excited di citu yea..lynnnnnn;)

apela yg dipkkan masing2 yea...


Sampai jek kt darat, kami terus ke target point


2.Tropical Fruit Farm


ni antra tmpt2 terawal yg kami tick dlm place to visit in Penang sbbnye????kami giler buah...dan nk tau la ape yg best ade atas tu...mybe ade jmp buah pelik2 ke kan..

terletak di teluk Bahang, jauh ke dlm la jugak...otw tu korang akan jmp masjid terapung,taman rama-rama, empangan yang cantik viewnye dan kedai jual durian yg berlambak-lambak but kene thn ckit la jln agk bersimpang-siur, pening jugak...wuwuwuw




RM28.00 per entry per person yea...ni include farm tour with a guide around 45min+lunch at the farm restaurant

van yg tersedia akan bawa ' the tourist' dr parking area to the farm yg kt atas bukit nun..


'the tourist' yang tengah fokus


tempat yang menarik untuk bercamwhoring..lalalalalal~








nice shoot bebeh

abis berfarm tour, sprt yg dijnjikan kami dibawa ke farm restaurant pula...masa utk makannnnn....yippiiie!!lunch yg paling berkhasiat ok...segalanye BUAH...



our lunch










for the drink pun still air dr unsur2 buah...sila pilih mane2 buah yg nak utk dijadikan juice anda...pure fresh!boleh mix ikut sukahati...klu xsedap, sendiri tanggung sbb air ni sekali jek yea boleh order dgn menggunakan entrance ticket tu...so, make sure ticket jgn hilang...


dh abis atas bukit, kite turun bukit nk p bukit lain plak...hik3...


3.Bukit Bendera

last skali pegi time sek.rendah kot...feel die xsame ngn skang kan..lagi2 ade train baru...sbaik la time kami pegi ni , dh stat operasi semula...org plak belum rmai lg mase kami sampai ni

selamat datang ke bukit bendera



RM8.00 per entry..tp kene tnjukkan I/C tau..xde I/C dikire warga asing..hihihihi...klu ade student card, RM4.00...

we r in the train!!!

mmg bestla ketapi baru ni...ADE ECON, BESAR,semntara tngu train penuh.. ADE LAGU2 LAGI TAU...more comfy...dannnnnnnnn....die dh xde stop2 kat each level/stesen tau..die trus bwk ke puncak..


penang from the puncak

sejuk jugak atas tu kan..pdn la tgk gmbo zmn kecik2 dl, siap bersweater lg kt atas ni..hihihih....




bukacang...bukacang...hahahha

kami xpusing smp ke hujung pun..santai2 jap atas tu, then turun semula..byk lg tmpt nk tuju dlm 1HARI...


otw turun mase kt tmpt curam tu dh mcm naik rollercoaster dh gayanye...menjerit la jugak yg kt dlm train tu..meriah!


abis daki bukit...p isi perut plak...


4.Padang Kota

nasi ayam berempah

tujuan asal ke padang kota ni nk pekena pasembur...tp trslh port plak sbb kami p yg kt btl2 tepi padang tu..alang2 dh ade cni, mkn la dl kan...

mee sotong femes...dh byk kuar paper ni

coconut shake cni sedap!tp service la plak kureng, tnggu yg tapau pny berkurun xsampai2...last2 cancel...;(

sambung pencarian pasembur...fuh..sbaik jmp...ghupenye kedai die btl2 tepi laut..kedepan ckit dr padang kota..

sila rambang mata...macam2 ada

actually mcm2 kedai ade kt area ni...pilih jek nk yg mane...and jgn terkejut plak, ble korang duduk jek kt tmpt tu, korang ade dikerumuni oleh2 penjual2 kt ctu nk amik order...haaaa...mau xnye...sume nk order..so, sila kosongkan perut sebelum dtg..




mee udang

mee udang ni pn antr daya tarikan di sini tp kami xdaya nak abiskan...rase udang jek la...udang memang fresh!


ade lg kerang bakar, laicikang, coconut shake (again- tp xleh lwn yg kt tepi pdang tu)...masing2 dh nk meletop dh time ni..penuh!

pas mkn nk masuk tmpt ber-econ plak..


5. Queensbay Mall

cik B nk mencari selipar baru coz selipar die dh trputus plak...nmpk sgt byk jlnkn kami..hihihi...

aksi sementara menunggu cik B ber'shopping'

dh jmp ape yg nak, kami nk p lepak2 plak depan mall ni kan die mengadap laut...tp dh trslh exit plak, jln ke bandar...so, xdela rjn nk memusing blk...

agenda seterusnye???


6. Nasi Kandar Line Clear


ok2..ni tmpt last la...dh kul 8lbh dh mase ni...tp mood berjimba tu masih xsurut lagi..masing2 masih bersemngt nk berjln2 lg...



makan...makan...dan makannnnn...




mamak2 kt kedai ni pn xcited tgk kami bwk kamera bagak pastu bergambar2 bagai...

komen??kami bukanla penggemar nasi kandar..so xleh nk cakap sedap or x...ape2 pun...kami dh sampai ke Line Clear...korang dah???hihihih...

 nk p Nasi Beratur xdan la sebb dh xmuat dh nk isi tong ni..plus kene tngu kul10pm plak...next time la ye...insyaAllah...


abis dh Penang, mase utk pulang semula ke Sg.Petani...bye2 Penang..


eh...sebelum smp umah, smpat plak singgah SP Walk kt pekan lame tu tp just tgk2 jek la...penat dh kot semua..berjln xhengat...bkn slalo pung kan..

so...7 tempat kami tawaf dlm 1 HARI...diulang 1 HARI yea...tp xrase penat pun...enjoy sgt2!



*Penang sesakkan???lg sesak kot dr KL..fening jugak ngn jln2 die..
*nntikan episode akhir Kami Ke Utara




~Shuke2 Kami~



4 comments:

myza said...

kalau org kata bby safia tu anak ko pon percaya..ada iras2 gitu..hikhik

GoJeS said...

hahahha..yeke...tang pipi ke mulut ke..tp die xmo kat aku...klu x, mau gomol2 itu budak

Myra Jay said...

Masa makan Mee sotong kat Padang Kota tu tak pekena sekali Coconut Shake @ ABC tak? Sedap tau :)

Ann@zanyra said...

Myra Jay : rs jugak coconut shake pdg kota kt kedai mamak sebelah kedai mee sotong popular tu..sedapp cuma servis lambat..huhuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah