CHERITERA KAMI...: Kami ke Utara-Day 1

Jun 20, 2011

Kami ke Utara-Day 1

seperti yang dijanjikan dlm entry yg lepas...kami akan kongsikan pengalaman kami ke Utara, cuti2 Mesia bersama puan myza, my BFF...


bertolak dr KL dlm kul9 pagi kemudian kami singgah di RnR Tapah





alang-alang dh benti ni, kami terus amik lunch...mcm sdoap plakkn tgk lauk2 kt ctu...wuwuuwuw...



lauk cik B


lauk utk kte


sambal belacan tu kaw giler...mmg pedas berdesup tebal bibir kami..

kami mmg pantang nmpk bende2 yg mcm bwh ni...mesti nk cube




bile perut dh knyg...bdn pn dh frrsh ckit..kami trskn perjlnn...dlm kul2 smp la di teratak puan myza.seyesly mmg xsngka sampai jugak kami ke cni setelah lame la jugak berjnji ngn myza ni nk p melawat die kt sg.petani nun...sgt2 hepiiiii!!!sampai2 dok cte pung pang pung pang...rht2 jap...pas asar p cari kedai tudung...saje la cuci mate...


dpt la sehelai selendang


kemudian kami p 1 of mall yg terdekat kt pekan baru  tu




pusing2...dpt la sambar 2 helai t-shirt





then, kami cari tmpt utk dinner plak...asalnye nk p kedai ikan bakar dataran kt pekan lama sg.petani tp ttp la plak...so 2nd choice kami ke tjg.dawai...dgn bantuan gps yg bwk lalu jln yg gelap dan seram...hahahahha...




ade byk kedai ikan bkr tepi2 jln tu mmg kene pndai plh dan sebaik kami xslh pilih...superb la kedai ni...lupe name kedai ni tp senang jek nk cam..the only kedai yg nmpk cfood2 ni kt bahagian luar kedai...tgk dr luar mcm xrmai org..rupenye rmai mkn bahagian dlm sebab mengadap angin laut..




manggo juice? yg sedap dan air kelapa


puan N dan M bersame dinner kami


siakap 3 rasa


sotong dan udang goreng tepung yg maveles


ade kerang bakar, pari bakar dan kailan ikan masin tapi xdan nk amik gmbo...sume tgh berselera...




tgk...sampai tersandar kenyag giler, perut penuh weh....seyes la SEDAP!so..sila la singgah TANJUNG DAWAI yea dan nikmati sndr keenakan makanan kt kedai ni...


#terliur la plak kan.....





~Shuke2 Kami~


6 comments:

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

olla bebeh...thanx for dropg by my blog...really appreciate it ;D owhhh u mmg pandai amek gamba...love most of ur shots! keep on blogging yah ;D

GoJeS said...

hye verde...thanx jugak sudi jenguk blog dak baru blaja ni..

byk gmbo my hasben yg amik...sy byk jd model jek..hihihih..

neway..thanx again..

myza said...

sedap sedap...mmg angau la mkn kt sini..hermi balik sok wajib ajak p :)

GoJeS said...

kan..kannn..berbaloi2...sila bwk hermi yea;)

shida said...

nakkkkkkk makkaaaaannnnn!!!

GoJeS said...

shida............jom la makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!hihihihihiih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah