CHERITERA KAMI...: Beriadah di Putrajaya

Jun 11, 2011

Beriadah di Putrajaya

cte yang mmg sah2  basi pun la sbb berlaku pd Oktober 2010, xsmp sebulan kawin pn masa ni..hihihih...ni kes godeh2 hard disc jmp gmbo2 ni rs  mcm nk post jek dlm ni kan...xslh kan...kan..kan..kami pny blog..kami pny suke la kan...huhuh

lagipun manela tau leh jadikan panduan utk sape2 yg teringin gak nk beriadah di putrajaya, kot2 org putrajaya pn xtau ade tmpt2 cmni..hik3

kisah berlaku sedang mood tgh rajin nk bwk ank2 buah jalan hujung minggu dan disebabkan diorg ni mmg gemar main air@swimming + xpernah jln2 putrajaya jadinye kami try la bwk p swimming kt putrajaya,..haaaa...igt putrajaya xde ke tmpt swimming2 ni...ade tau..bykkkkkkkkk...pilih jek mane nak ade kat Presint 6, Presint 9, Presint 11 atau Presint 16

Semua tu kompleks kejiranan kecuali kt Presint 6 tu Pusat Sukan Air...jadinye tmpt die lbh besar la dan jadual operasi die xsama dari kompleks kejiranan...klik jek link ats2 tu utk tau jadual operasi mereka..

upss...masuk kene bayar tau...kanak2- RM1.00 , dewasa RM2.00 dan yang pastinye kene pkai swimming attire...

kami decide nk p yg dekat presint 11 sbb suke ngn tempat die...meh lyn gmbo2 ni..








selain swimming pool, ade gym, playground, dewan utk badminton dan mcm2 la yg berkait ngn sports


masing2 xsabar ni


suke scene ni





yg lelaki dh selamat masuk dlm air, yg pempuan plak xleh nk masuk sbbnye diorg xde swimming attire yg btl2 tu...mn la kami tau kan igtkn boleh jek lebur cmtu...safety guard yg jage tu mmg straight la...kami wat muke kesian pn die xlyn...sob3

inai masih merah lagi


tgk muke yg pempuan2 ni, sdh jek xleh mandi kan...xpe2...demi korang, aunty n uncle yg baik ati ni akan cari solution..

dari presint 11 tu, kami try plak g Pusat Sukan Air, presint 6 dekat ngan Pullman Lakeside

kt cni tmptnye lg besar tp ade sediakan sewa swimming suit...xigt plak bp ringgit..sonok la sume boleh berendam...gedebushhhh

sonok die...

actually ade 3 kolam kt cni..1 utk kanak2, 1 medium n 1 lagi besar pny..yg bsr die wat ade block ckit la dr 2 kolam tu..jadinye...ktorg jek la conquer 2 kolam tu...sonokk sume...tp a bit panas la sbaik ade tmpt teduh n blh duduk2...





so..selamat hujung minggu...nnti kami cte lagi psl jln2 putrajaya ni next en3 plak yea...


#cik B sedang berkursus rini di Hospital Selayang
#berdebar....;)





                                                         ~Shuke2 Kami~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah