CHERITERA KAMI...: Kene tolak kereta

May 26, 2011

Kene tolak kereta

hari ni dalam sejarah...buat pertama kali dalam hidup ini<seingat2nye la>, kene tolak kereta la plak...

knp x suruh org lain tolak???knp???sbb di tmpt kejadian hny ade diri ini shaja...so, no choice la...

mmg padan la..kereta sendiri, sendiri la tolak kan...yea..yea..yea...itu klu kereta sendiri, tp klu kereta org lain??kereta yg tuan empunye kte xkenal, xprnh bersua muke waima senyum2 kambing ngn die pun xpernah...jadi ape kejadahnye plak kte kene tolak kereta die???<sambil nyanyi lagu kereta kecil warna merah...tp kereta tu warna biru>

knp??knp?????

sbb....kereta tersebut telah memblock/dalam istilah lain double park betul2 baik pny depan cik putih..jd bagaimana cik putih nk mengeluarkan diri beliau bersama tuanye yg cumey ini???ms nmpk dr jauh tu...dh doa dlm hati, harap2 la tuan kereta biru tu xtarik handbreak....huhhhh, nasib baik tuan die cerdik lg bijaksana..klu x mmg la kan..kann...

jadi kte yg berbaju kurung hjau rini, dgn sopan santun nye tolak la kereta tersebut kedepan sehingga cukup ruang utk cik putih mengeluarkan dirinye..





sebaik xberat sgt tau kereta itu...tp trime kasih la jugak utk kereta biru itu sbb kte dpt la melakukan sedikit senman pagi ini...hik3

jadi...tips la untuk sape yg nk/suke double park tu lg klu kereta yg menjadi mangsa tu kte xkenal tuannye...jgn la terlalu kurang bijak kan... 
sila renungkan tips ini:
1.tinggalkan no.tel anda supaya tuan empunya kereta yg anda block tu blh menghubungi anda untuk mengalihkan kereta
2.jgn tarik handbreak
3.klu 2-2 perkara di atas anda xmahu lakukannye, sila cari parking yg betul yea jgn smp ade org naik minyak plak nnti..huhuhuh



~Shuke2 Kami~



2 comments:

InaAchik said...

hahahaha... klaka oke gambar tu... :)

nway, slamat berdinner di scrumptious. :)

GoJeS said...

cik kaki@ina:hihihihi...tu nmnye keje terlbh...

thankiss;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah