CHERITERA KAMI...: macam mane nak centrekan blog header

Mar 14, 2011

macam mane nak centrekan blog header


korg ade x prob tntg blog header korg???cube korg tgk, centre x header tu??huhuhu

ni just nk share la utk sp2 yg lum jmp solution die sbb ritu bape ari kte dok menggodeh sgl bagai nk jdkan blog header kte centre...ni ms blog yg lum bertukar wjh dl tu la..

klu search kt tenet, mmg mcm2 la tips/info diorg akan gtau..mcm2 la command yg kluar smp berpinar mate nk gune yg mane pastue klu yg suh ubah kt hTML tu...lg la...mau terkluar biji mate nk mencari command yg related ngn header...ble dh jmp, xsm lak mcm yg tnjuk kt tenet

so...info/tips yg kte nk share ni..bg kte plng simple n xpening la

mule2...korg g kat template designer...pastue klik kt advanced then scroll bwh smp jmp add css....dkt ruang sblh die tu, korg akan nmpk kosong la...mksdnye xde ape2 command..so..korg paste command kt bwh ni kt ruang tu...

                                      #header-inner {
                                      background-position: center;
                                      margin-left: auto;
                                     margin-right: auto;
                                      }




lps paste nnti, korg akan nmpk la blog header korg dh centre...jgn lupe apply to blog yea

mudah kan???hihihi...jadinye, selamat mencube n smg berjaya

if korg ade info2 len, share la jugek ngn kami:)


~Shuke2 Kami~

1 comment:

myza said...

patut la x jadi..salah yg ko bg tu...cuba tgok btui2 tang ko print screen tu pooh...seb baik jmpa dah..maceh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah