CHERITERA KAMI...: Cherating.. Day 1

Mar 10, 2011

Cherating.. Day 1


Salam and hye kwn2


Seperti yg diwar-warkan...kami hnymoon ke cherating plak...<lame peram ni>

Utk kte yg dh lame giler x p pantai timur ni, kirenye 1st time la feel lalu hghway ni, so feel, mood n scenery die len la kan...huhuhu...pagi rabu kami bertolak dlm kul 11lbh smp di RnR Gambang..mengisi perut yg dh berbunyi2...encik b beli mee kari, kte plak amik nasi cmpur...nmpk lauk gulai tempoyak ikan patin tp tkt xtrtelan plak ikan patin tu..so kte amik kuah die jek la...ble dh knyg...smbung la journey lg

kami exit gambang, so lalu la bandar kuantan sume tu....rs mcm jauh jek...dlm sejam lbh pastue br la smp kt CHErATING...fuhhh..legaaa wooo...tp ms otw nk smp cherating tu nmpk 1 exit...ish..klu turun exit ni msti lg dkt, so...awl2 kami dh plan blk KL nnti nk lalu ikut exit ctu..so xyhla tempuh kuantan bagai...

so inila die....IMPIANA CHERATING RESORT....kt cni ade 2 type of room...deluxe seaview dgn superior deluxe seaview...kebetulan plak ms pergi ni tgh ade promotion, so hrga both type ni pn xjauh beza...kami pn decide amik yg superior duluxe seaview...lgpun blk jenis ni recomended la utk yg nk lbh selesa n berdua/family sbb xslp yg deluxe eaview tu katil die 2 single...so xbesh la kan...

meh kasi tgk ckit cmne ghupenye blk ni




ruang santai

bwh rack ni ade fridge yg pnuh ngn air..tp kene byr la..peanut tu pun..huhuhu

bathroom

ktl bertiang dan berkelambu:)
view dr verandah...besh2


sgt sonok woo blk die..sume ngadap laut, pastue byk tngkap plk..klu bkk sume tngkap tu, leh klh la ngn kipas n econ...fresh air..ngn angin laut yg kuat tu smbl dgr bunyi laut menghempas pantai...waaahhh...mak sukeeeeee!!!


ptg tu plak, kami jln2 la round2 resort tu kan

suke view ni,,,tp papan2 die tu mcm dh uzur ckit la..

pool....xmerase pn mndi cni...huhuhu

snok dpt jmp lautttt!!!

 



 weee @playhouse...feel dak2:)






lobby n parking area




kami pn memulekan pencarian untuk mengisi perut but before dat...singgah jap kt tunas manja ni..katenye antra hypermarket yang menjadi pilihan pnduduk sane...kami mmborong stock mknn kt blk...hihihihi


@tunas manja


disbbkan xtau kdai mane yg menarik n sdp...ktorg men terjah jek kdai yg nmpk mcm meriah2 la konnye...tp xde org pun ms tu...huhuhuhu...


our dinner


mmg agk lapa time ni tp agk kuciwa nk mkn kerang bkr xde plak, kt ctu tls ade...tp ble order xde...n ikan pari bakar ni nmpk mcm besh tp ble rs...alahaiii....selera trs terbantut n rs nk nangis...hahahahha...then, kte order la sup smbl berhrp sup die xmenmbhkan spoil mood...sbaikkkk...sup die leh lg ditrime tekak...laichikang tu plak....byk sgt kulit kayu manis die ltk, tekak pn dh rs len....


lps mengisi perut dgn rs xbp besh..kami pn pulang ke resort blk....dan ntah cmne...mlm tu, kte pny suhu bdn tbe2 naik...batuk n selsema pn menjengah...aduhaiiiii~


~Shuke2 Kami~

2 comments:

Lala said...

waaahhh..macam best ja kat sini!!

GoJeS said...

lal:besh2....nk mententeramkan jiwa...leh la mai cni...i suke feel laut tu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah