CHERITERA KAMI...

Jan 19, 2015

Update berjemaah

10hari tak update blog. Hari2 bukak, kenkadang tu sempat la blogwalking sebelum stat keje atau tgh take break tapi blog sendiri terbiar. Takde la cerita meletop sangat nak share tapi bila blog tak berupdate ni gatal tangan sebenarnya tapi tak sempat nak selit masa. Konon balik rumah memalam nak la update ringkas pun takde maknanye. Pukul 9lebih mata dah kuyu. Penangan bulan serabut kepala otak ni.

Next month insyaAllah akan mula bekerja di tempat baru. Minggu depan minggu2 terakhir kerja tengah dok siapkan handover dan mengemas dan siapkan kerja di saat2 akhir. Sedih lak pulak kite.

2 kali Sabtu dah datang office nak settlekan apa yg patut. 

Eh..dah keluar syarat baru kan renew passport. Untunglah siapa yg baru nak renew or buat. Kami dah renew awal tahun haritu. kene la bayar RM100 untuk 2 tahun. Kalau tak tambah RM100 dapat 5 tahun kan.Rugi rugi!Tapi takpelah sedapkan hati, N cakap kt cik B kalau 5tahun kene setiap tahun la kite cuti2 oversee;p

Renew hari Ahad dekat UTC Keramat Mall, sekejapan je dah siap. Tak suka gambo passport kite muke selambak bulat. Takde dekat lagi ke lensenye;p

Hari pertama Taken 3 keluar je, terus orang tu ajak tengok wayang. Tak nyempat. Siapa dah tengok??Hero tua yg hebat.Dah takde la taken 4 5 6 kot. Kasi la hero rehat. First time tengok wayang dekat Quill Mall dan first time makan Ah Cheng Laksa. Not bad la.

Ni cerita weekend lepas, lepas orang tu balik kursus. Asalnye mencari kedai lain, tapi kedai tersebut tutup la pulak. Terus singgah sini dekat PV128. Besar portion makanannye, sedap pun sedap.Meat mix Sliced Vege tu bleh try la buat. Ratah saja je.


2minggu jugak tunggu beg ni sampai. First time shopping di Zalora dan first time online shopping handbag. In real warna dia cantik tu yg tak fikir panjang terus beli lupa nak ukur. Bila dah sampai, besar la pulak bagnye. Dah selamat let go dekat kawan.Misi mencari sling bag masih diteruskan;)

Ni pula aktiviti kami berdua, study untuk next trip. Percutian ala backpacker buat kita neves, tempat yg dituju pun agak menguji mental dan fizikal kot. Ke mana kami??Tunggguuu...lagi 2 bulan lebih.InsyaAllah..Doakan semoga dipermudahkan urusan. Semoga cuti diluluskan.Hahha.Baru masuk keje baru, dah nak cuti;p


Cuba teka mana lokasi percutian kami nanti???

Jan 7, 2015

Menarik di Pullman Putrajaya Lakeside

Bersambung dari kisah semalam. Tunggu hujung entry N reveal berapa harga bilik ni yea.Saja kite suruh baca sampai habis.Heheh. Harga bilik termasuk dengan breakfast. Nasib baik la pergi breakfast awal , kalau tak panjang la beraturnye.

Restaurant terletak di Bunga Tanjung wing. Keluar dari Lobby dah nampak.

Antara pilihan makanan yg ada. Asian menu dia kureng, more tu pastri sedap.

Datang awal, dapatlah port yg cantik camni;)

Perut dah kenyang, aktiviti seterusnya kte jalan2 pusing2 dalam hotel ni sesambil ambil gambar.Aktiviti wajib kan!:)

Swimming pool dekat Pullman ni bagus sebab die tersorok, tingkat 2 Lotus Wing. Pakaian pun bebas. Takde la besar mana swimming poolnye. Kolam kanak2 comel je dekat bawah tu.Cuma yang lecah kalau bilik jauh dekat wing lain kene make sure baju kering dulu la baru boleh nak balik bilik.

Landskap bangunan mengikut tema wing memasing. Macam ni N berada antara wing Lotus dan Jasmine. Antara India dan China ala Baba Nyonya gitu.

Mercu tanda ni menara jam. Boleh turun tangga untuk ke parking dan concierge di bawah. Bangunan belakang menara jam tu ialah Bunga Tanjung Wing. Nampak tangga yang ada orang tu?Tu restaurant yg breakfast tadi.

Ni pula Raflesia Wing/ Borneo theme.Bersebelahan dengan Jasmine. Boleh la booking bilik di Raflesia Wing ni kalau nak view tasik.

Nak swimming kat tasik pun boleh.Hehhe. Ada tempat untuk sewa basikal, kids room dan karaoke.


Parking dan concierge di Basement. Jangan lupa cop tiket parking sebelum keluar yea.Dapat la FREE parking.

Enjoy 1 nite stay here. Utk short vacay yg dekat dan staff yg bagus tempat yg tenang, N recommendkan Pullman Putrajaya Lakeside ni. Harga gov rate untuk 1 nite Deluxe Room with balcony include breakfast RM330. 

Pengalaman kedua menginap di hotel rangkaian Pullman. Baca sini Pullman Hotel Kuching

Jan 6, 2015

Pullman Putrajaya Lakeside

Selamat tahun baru kawan-kawan!!Entry pertama tahun ni bercerita tentang short vacay kami.Tapi short vacay ni hujung minggu bulan lepas. Belum basi lagi kot kan cerita ni walaupun dah masuk tahun baru. Ni short vacay ngengade namenye. Boleh kate last minute plan jugak la kot sebab encik hasben kene keje dekat KK Putrajaya dari pagi sampai petang, then kami ada appointment dgn agen plak dekat area situ. Saja la kite gatal request kat cik B jom la kte 1 nite dekat Putrajaya dah alang2 1 hari ade kt sana.Tak sangka plak approve.Hehehhe. Ikutkan nak stay lagi sekali dekat Everly Hotel tapi saja la N call Pullman tanya harga gov. rate.  Lagi skali appove by tukang bayar.Sengeh lebar le kite.

Pukul 8 pagi kami dah sampai Putrajaya, cik B g punch card dulu then breakfast. Dari pukul 9pagi sampai pukul 11pagi N sensorang pusing Putrajaya tu masuk Alamanda sempat shopping novel sampai dah xtahu nak pergi. Terus decide pergi hotel.Cuba luck kalau boleh early check in.Ikutkan 1 day before ,N memang dah call inform diorg nak check in awal, cumanya subject to room availability lah katenye.Lucky me, person in charge dekat reception tu sangatlah baik. Ni memang nak puji sungguh la staff diorg sebab mostly yg intertain N atau yg terserempak xlokek senyum dan friendly. Tak silap yg uruskan N check in tu Mr.Arman(asst front desk manager). Ramah sungguh. N tanya bilik dapat tak lakeview. Ikutkan tak dapat la tapi die carikan dan N dapat check in pukul 12 tenghari.Staff diorg  hantar N ke bilik. Nasib baik la staff dia hantar kalau x, confirm N sesat sensorang.

Dekat Pullman ni ade 4 wing - Lotus ( bangunan lobby, swimming pool, lounge dan bilik), Jasmine, Raflesia dan Bunga Tanjung. Konsep bilik pun berbeza ada China, India, Borneo dan Melayu. Bilik kami terletak di Bunga Tanjung wing berkonsepkan Melayu. Agak isolated dan privacy.Yealah, ada 3 bilik je dekat floor kami.

Sebelah kanan ada toilet yg besar dan air yg laju.Sebelah kiri ada almari complete iron, iron board etc.

Deluxe Room - First time hotel ada bantal besar camtu. 

With balcony dan lakeview. Tenang!Selfie sensorang la sementara tunggu encik B habis keje.

Balik dari appointment dah pukul 6ptg. Baru la seronok gambar berdua.;)

Pullman waktu malam dilimpahi lampu.

Seafood restaurant

To be continue cerita esoknye yea kita jalan2 dalam ni;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah