CHERITERA KAMI...

Sep 18, 2014

Cruise Tasik Putrajaya


Ahad 2minggu lepas bawak mak ayah kakak dan anak2 buah naik Cruise Tasik Putrajaya. Asalnya mak yang teringin nak naik katenye . Kami pun tak pernah lagi bwak jalan-jalan kat Putrajaya. Setakat lalu camtu je. Kebetulan masa Matta Fair Mac 2014 ada promo half price. Beli la 4 tiket. Valid sampai hujung september ni. Lepas tu saja la tanya kakak nak ikut ke sebab masa tu minggu Matta Fair September 2014 pun ada promo yang sama. So beli la lagi tambahan tiket jadi total semua 8 Adult, 2 children RM140.Memang berbaloi sebab normal price RM30 tapi dekat matta RM15 sahaja. Tu yang beli tu kalau harga RM30 memang pikir banyak kali.

Ahad tu petang kami decide nak naik trip pukul 6 petang. Kalau nak lawa view pukul 715malam lampu-lampu jambatan dah on macam cantik lagi kan. Tapi bawak family reramai jalan time Maghrib ni macam tak sesuai lak. So, amik la trip pukul 6 petang. Pepaham je la dekat Dataran Putra tu time weekend nak mencari parkingnye 1 hal. Nasib baik tak lewat dari masa. Tak penuh pun cruise yang naik sama kami haritu.

Cruise akan pusing 1 tasik tu dalam masa 45minit. Nak kata menarik sangat tu takde la sebab tepi-tepi tasik tu bangunan yang kita selalu nampak kt Putrajaya. Boleh lah nak isi masa kalau tak tau nak pergi mana hujung minggu dengan family. Angin pun boleh tahan kuat. Start je cruise tu gerak semua dah sibuk nak keluar ke depan. Ada yang awal-awal dah naik atas terus tapi sebelah atas tu limited tempatnya. Bila penuh jadi crowded. Better dok bawah lepastu keluar ke depan boat.

Waktu operasi dan harga tiket serta pakej yang ada.

Ini di kawasan menunggu. Budak-budak tengok burung kakaktua dan ada ular sawa dalam sangkar tu. Boleh la nak hilangkan bosan menunggu diorang main dengan burung tu. Tapi boleh tahan kuat bunyi burung tu bila kene kacau.

Jom beratur. Belakang tu ada kedai jual souvenirs , air dan kudapan. Makanan minuman boleh bawa naik kecuali aiskrim je tak boleh.

Kami amik seat depan sekali. Macam ni rupanya dalam cruise Putrajaya tu.Yang tangga belakang tu untuk naik ke tingkat atas.


Tengok tudung tu terbang-terbang bukti betapa kuatnya angin petang tu. 

Pastikan ada pengawasan ibubapa yea kalau anak-anak nak duduk dekat deck macam ni. Kang tak pasal-pasal ada yang terjatuh dalam tasik. Kalau takde orang, teringin juga kita nak duduk kat situ.

Panorama area PICC

Family photo sebelum balik. Semua muka happy tu seronok la yea. Amik angin petang naik cruise.Hehhe..

So, kalau teringin nak naik cruise ni dan nak dapatkan harga promo boleh lah tunggu next Matta Fair Mac 2015;)



Klik Cruise Tasik Putrajaya

Sep 15, 2014

CPUV September 2014

Sebulan menunggu CPUV dari Nuffnang, akhirnye muncul juga. Alhamdulillah ni total 70 CPUV setakat ni. Tahun ni baru rancak masuk. Belum pernah cashout lagi, biar menabung dulu di situ.

Sep 12, 2014

Havoc Bistro Kampung Baru

Haritu ade blogwalking (sorry..lupe blog mana) cerita pasal makan2 kt Havoc Bistro ni. Nampak macam sedap je. Ada sekali tu pergi Kampung Baru memang nak singgah dah tapi tutup la pulak. Jadinye baru-baru ni lepas pergi Matta Fair , kononnye nak singgah la minum-minum je.

Bila tengok menu tergoda terus. Dari rasa nak minum-minum nak rasa-rasa, sampai 3 menu kami order. Masa tu dah pukul 10malam dah. Haa...rosak diet I.Diet la sangat;p

Ni suasana kedainye bersih dan selasa. Ada bilik beraircon / non smoking juga.

Antara menu yang ada. Harga reasonable. 

Minuman yang menarik nama pun menarik RM6 segelas. Nak I Love You , I Miss You, Be Happy macam2 ada campurannye.


N order I Love You ( soda+ribena+ laici+lemon). Cik b order tembikai.

Menu pertama Spaghetti Bolognese. Kate xmo makan berat-berat. Beli 1 kongsi 2 orang bajet macam cukup je kan. Sekali ternampak pulak menu yang teringin nak rasa.

Sizzling Steak - kuahnye sedap tapi steak nye kecik rasa tak puas makan. Tu yang tambah menu ketiga.Hahaha.

Direkemenkan oleh pekerja, kami order Roti John Daging ni. Ni paling maveles, sebab sedap ya amat. Tengok macam panjang tak boleh nak habis. Giler tak habis.Rugi laa..sedap wooo!Seyes sedap. Ada daging, chicken or mix. Harga RM8. N pun nak rekemen la dekat korang try Roti John ni.

Ni close up rupa Roti Johnnya. Telur, isi, bawang. First time masuk mulut dah tergoda dengan keenakannya. Amboi kemain promote. Promote tak berbayar ni - tapi sedap kene la share ngan korang. Weekend ni tak tau nak JJCM mana, moh pergi sini.

Eh...diorang ada buat delivery service jugak rupanya. malas nak drive g kampung baru tu kan call je no tu. Sekelip mata dah sampai.Kehkeh. Tu ada detail alamat , FB dan Ig diorang untuk info lanjut. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah