CHERITERA KAMI...

Apr 18, 2016

Home@11 Melaka

Gigih!!Gigih!!!

Rugi kalau tak share tempat yg best ni dengan korang. Our short vacay on Mac haritu.Actually sebelum ke Melaka ni kami ke JB dulu tapi kita skip cerita JB dulu la yea. Dh ke selatan memang tak sah la kalau tak singgah Melaka. Forever Melaka tetap di hati...Heheh...

Kali ni tak nak stay dkt town nak keluar skit dari town. Ubah angin sikit.

Google pny google jmp la 1 tempat ni.Memang skali tengok terus jatuh cinta harga pun takde la mahal. Terus proceed booking. Kami check in hari Jumaat dan kebetulan kami berdua je guest untuk hari. Sengeh manjang la ktorg dah owner die pun cakap make as your own home. Auwww...sukeee!!Jom tengok ape yg menarik sangat tu.

Double deluxe room. Simple room tapi serius katil dan bantal tu super sedap tdo nyenyak.

Toilet pun basic takde bath tub.Memang semua bilik dekat home@11 ni takde bathtub. 
So, kalau nak fefeling bathtub non hado yea dekat sini. 

Alolololooo...bajet2 ayu di situ. Balcony bilik yang spaciuos. lepak santai.

OK...nampak tak tuu tuu...tu buat teruja. View dari balcony bilik kami. 

Ni view dari balcony bilik bawah kami. Sesuai la untuk family dgn anak2 dekat ngn pool senang budak2 kan.

Rumah kayu cantik yg korang nampak sebelah pool tu ialah rumah rekreasi/aktiviti or port lepak la senang cakap. Ada karom, congkak.Toilet pun ada atas ni. So, kalau datang reramai dengan family ni sure heboh punya.

Kami suka lepak dekat bawah rumah ni. Dengan angin sepoi2 bahasa sesambil borak2..nice sangat! lagi2 takde guest lain, berangan macam owner plak.

Cantik kan!!ada jacuzzi tau dekat hujung pool sane tu.Ikutkan takdela besar mana poolnye kalau reramai ni memang penuh la. So, N suggestkan kalau nak rasa privacy macam kami ni, datang la time weekdays.

Owner home@11 ni namenye Mrs.Wong. Very nice and frenly person. Ni kire family business die la. Masa check in tu memang die bw tengok semua tempat. Rumah die dan anak die dekat2 situ je. Siap bawak tnjuk rumah anak die lagi dekat depan tu. Mrs.Wong kerja as a nurse and hasben die arkitek. Die cakap this is her childhood dream nak ada rumah traitditional macam ni and most of the furniture dekat sini hasben die yg buat. Super nice and admiring!!

Home@11 terletak di lorong laksamana. Dalam kawasan perumahan.Ada 8 buah bilik semua dalam ni dan  berbeza type of room , harga dan juga view. Kalau nak view yg best dan dekat nak pool N suggestkan book bilik macam ktorg tu atau bilik yg bawahnye.

Mesti korang nak tahu harga kan???Actually ktorg book thru airbnb website. Pilih tarih and dah boleh tahu harga berapa. Macam dalam gambar atas ni N try pilih tarikh weeken so total RM253 untuk bilik double deluxe room. No breakfast provided. Ada astro, wifi, coffee/tea making facilities.Kalau weekdays lagi murah la harganya

Ikutkan haritu kitorg book Jumaat and check out Sabtu tapi sebab macam best je syok je stay dekat sini cik B decide add 1 nite lg dekat home@11 ni. Dapat la special price skit..hHehhe. Jadinye 3D2N kami stay dekat home@11 melaka.

Really recomended untuk korang yg nak pergi Melaka and nak try stay tempat yg unik macam ni.Nak pergi town pun tak jauh dalam 10-15minit macam tu. 

Untuk booking and further info boleh klik sini
https://www.airbnb.com/rooms/6187181


Thanks alot Mrs.Wong for your kind and superb service...We love it!!!!

Mar 9, 2016

Hidden gem of Selangor


Sebulan nak tunggu sambung next entry kan.Sabau je la..Kasi habis cerita tempat ni laju2 nak sambung byk lagi tempat best dgn korang.


Dari jauh nampak Rabbit Room ni ingatkan ada rabbit ke games dalam ni, rupenye cafe da...


Tips...turun breakfast awal dapat port best boleh pilih2.Kita sarapan dekat luar sambil cuci mata dengan green view.Susah nak dapat view camni kalau hari2 dok dalam hutan bandar.Kan??



Sesambil tu layan orang main golf.Serious ramai ok yg datang main golf.Memang sesuai la tempat ni dengan penjiwa sukan golf.Tenang sungguh...

Dah habiskan sarapan , sesi mengexplore pulak. Jom naik atas tengok apa yg best. Ni atas dari Rabbit Room tadi ada mini bar. Pepagi siang hari memang tutup la. So, boleh la kite bajet2 amik gambar.

View dari atas. Ada gaya owner resort???Kekekek...;p

Kasi can la dekat die:)


Tak sabar nak terjun ni. Part budak2 sana yg ada slider tu yg jadi tumpuan. Memang seronok berendam sebab tak sesak.



Ni petang hari cek-in.Baru lepas hujan...Nyaman je cuaca.

Ni kelab golfnye. Memula sampai ktorg confident je stop kereta dekat sini dah nak keluarkan beg siap sekali salah daaaa...Hehehe...

Selain golf, swimming, ada karaoke, ATV, kayak  banyak la aktiviti dekat sini. Sesuai sangat untuk 1 family.Untuk yang nak bercuti tapi taknak pergi jauh sangat, N suggestkan korang try menginap dekat sini. Hope korang enjoy the holiday:)

Sekarang tengah pihak resort tengah adakan promo.

Harga berbaloi-baloi ni siap pakej.Cepat2 BOOKING NOW!!!

Info lanjut boleh tengok dekat FB: Amverton Cove Golf & Island Resort

Feb 4, 2016

Amverton Cove Golf & Island Resort

Longggg weekend bakal menjelma. Ni pun tengok dekat FB ramai dah stat cuti dah check in kemain lagi uolsss.I is jeles. Tapi kali ni weols mengalah lah. Duduk rumah diam2, tunggu family datang rumah pulak.Hihih

Cerita cuti sekolah hujung tahun lepas dalam bulan 11 camtu. Macam biasa lah every year akan ada family day cuti2. Tahun ni nak tempat yg dekat katenye. So, tukang planner ni survey punya survey jumpa la satu tempat ni. Actually lama dah tahu kewujudannya masa Matta Fair 2 years back tapi macam tak terfikir lansung nak ke sini. Bila tengok dari rumah Shah Alam ni pun tak sampai sejam. SO, ok la. On!!

Booking 4 rooms requst nak sebelah2..So, kami dapat yg 2 single bed. Super single sebab besar la jugak.


Deluxe room..RM370 per nite direct booking ke hotel. Agoda RM380++. So, tips booking hotel kene cek both online and call. Kadang2 call lagi murah. Oh, dekat hotel ni belum ada governmt rate lagi yea.


Besar boleh bentang toto bawah tu.Muat la 5 6 orang lagi ni


Bath room yg spacious


Siap ada bathtub. Memang suke la anak2 buah yg kecik tu. Kemain lagi sambung berendam


View depan bilik dari coridor. Sangat tenang dan sunyi tempat ni.

Ni view dari balcony bilik N.Cantik kan??Bebudak tak sabar nak mandi manda ni


Ada jugak villa with private pool. Harga RM1000++ tak silap.

Di hujung jalan dari amverton ni ade pantai. Sesuai untuk yg gemar memancing. Masa datang ni ramai la jugak yg mencuba nasib. Tapi kate staff resort, tempat ni agak keras. So, hati2 yea.

Kalau baca review, mostly cakap susah nak cari kedai makan. Ni kedai makan paling dekat dalam 10minit dari hotel. Tengok ramai jugak orang datang makan. Kitorg tak try pun sebab dah bawak makanan memacam dari rumah.

Actually kawasan resort ni dalam kawasan kebun kelapa sawit Sime Darby. So, akan lalu kawasan kelapa sawit kilang kelapa sawit sebelum sampai ke sini. Selepas dari kawasan resort ada kampung-kampung orang asli. So bila malam memang jalan utama keluar masuk gelap dan lengang. Baca macam scary pulak kan. No worry la, everything ok...

Eh...sambung next entry utk apa yg menarik dekat sini. Mesti korang pun rasa nak dtg sini jugak;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah