CHERITERA KAMI...

May 20, 2015

Lepas mengidam makan durian

Sejak menjak ni macam ramai je macam banyak je gambo pasal durian keluar dekat news feed. Bertambah-tambah ngidam kite. Dari beberapa minggu dah ni dok cakap nak makan durian.Tapi tak pergi2 juga cari.

Last weekend hari Ahad, by hook or by crook kate omputih nak jugak makan durian.Tak kire!!

Area Shah Alam ni tak jumpa la plak kedai jual duriannye.Oh..ade dekat seksyen 7 dekat2 dengan ICity.Tapi kali ni teringin nak merasa tempat durian yang glemer disebut ramai, dekat ss2 petaling jaya.

Berjaya juga sampai akhirnya, nasib baik la tak tutup.Main terjah je ni.Tak susah pun nak cari.Korang search je BALAI POLIS SEA PARK..dekat dah tu, depan je.Memang berderet tepi tu kedai durian.Yang lain tutup, nasib la rezeki ada 1 bukak.Kalau tak, mau kempunan menjejeh air liur.Hehehe...


Welcome to syurga durian..durianss2..siap complete ade webpage dengan no.tel lagi..

Masa ni ngam2 waktu lunch.Ramai orang cina datang sini.Dah macam makan besar gamaknye.Kami pun kalau ikutkan nafsu mau berbiji-biji jugak.

lai lai pilih..ada pelbagai jenis durian.dari yang sekilo rm75 sampai la sekilo rm25.

Udang merah tu menggoda tau isi die..Terpaksa tambah lagi sebiji.

Total 3 biji duriaN je kami ngap.Alhamdulillahhh lepas juga ngidam. Katenye bulan depan baru musim durian.Nanti kat sini baru ade buffet yg rm30 tu tak silap.So, bulan depan boleh terjah lagi.

Parking agak limited, kawasan selesa dan bersih,servis bagus, makan durian dgn air kelapa mengancam juga.

May 9, 2015

Macaroni Food & Coffee

Ting memunculkan diri dengan entry makan2..Mana tau kalau ade yg tengah mencari tempat makan yg relax, cozy and menarik, N suggestkan Macaroni Food & Coffee Seksyen 9 Shah Alam ni.

Cafe ni memang dekat sangatlah dengan rumah kami. Hari-hari ulang-alik depan cafe ni. Weekend yang cuti panjang 4hari haritu, anak2 buah datang rumah lepastu ajak nak makan sini. OKkkk...makcik pakcik layankan aje.Selagi tak bawak kang dok berzikir depan uuu ni. Nak makan macaroni. Macaroni uu pun boleh masakkan sekuali beso. Tu sebenarnye saja la tu nak ajak keluar berjalan tu.

Memula masuk dalam terus tertarik dengan interior dan concept cafe ni. Lain dari dan lain dan memang menarik. Tengok pun kita dan rasa santai dan relax. 

Full house. Keep coming out customer. Mostly datang dengan family. Seriuosly memang sesuai sangat tempat ni kalau nak buat gathering, reunion with family and friends. 
Very comfortable!

Menu presentation pun menarik.Amboii..semua menarik eh kat sini.Puji melambung2 ni buat free iklan je takde sponsor ads pun.Hehhe..Antara menu yang ada dan harga. Harga agak pricey tapi suit to dengan concept cafe and the presentation la kan.

Sementara tunggu foods kita selfie selfus dulu. Rindu kami takkk?Hehhe..

Recommended...banana choc ni very the yummy dan tak pekat sangat.Just nice!

Pizza Meat Lovers.. Dalam menu ni antara recommended tapi bagi N tak berapa umppphh sangat kot. Next time kita try pizza lain pulak lah or maybe sebab die puny crust tu tak berapa kena dengan selera.Hurmmm...

Ni yang nak sangat makan tu. Macaroni cheese with salmon grill and bread. Tengok warna agak pelik sebab warna hijau. Tapi rasa sebaik tak pelik. Laju je bebudak ni makan. Sampai berebut-rebut. Disebabkan ada salmon tu jadi mahal la 1 plate ni RM26.

Macaroni Food & Coffee Plaza Masalam Seksyen 9(1 building dengan Satay Station)
03-5518 1688



Apr 17, 2015

April pelbagai kisah

Fuhhh...fuhhhh..sapu sawang 2minggu tak update blog.Bulan April bulan yg banyak kisah baru bagi kami, lembaran baru walaupun baru 2minggu tapi dah pelbagai kisah disebaliknya.

Kalau ikutkan perancangan kami, awal bulan haritu sepatutnya dah terbang cuci mata melihat Fujisan, melayan sakura yang cantik dan ditunggu-tunggu itu dan menyibuk diri di Shibuya. Tapi DIA sebaik-baik perancang, terpaksa melepaskan percutian selama seminggu tu.Walaupun berat sangat hati, ralat pun ada. Tapi bila difikirkan semula..Alhamdulillah..DIA tahu apa yg terbaik untuk hambaNya.

Minggu yang sama sepatutnya kami terbang ke Osaka, kami tengah sibuk mengemas barang untuk pindah ke Shah Alam. So, setahun 2 ni kita lambai-lambai orang Shah Alam la pulak. Lepas ni cari port JJCM dekat Shah Alam.

Pemandangan indah kami setiap hari..Syukur tak terkira..Rezeki lain ditarik, rezeki yang lebih bagus lagi yang datang. Walaupun rumah sewa sahaja tapi kami dah jatuh cinta pandang pertama dekat tempat ni Semoga segala urusan kami berdua selepas in dipermudahkan.

Pertama kali duduk berjauhan dengan family. Jauh tak jauh, kalau dari rumah family N tu dalam 45minit je. Tapi of course suasana tu lain. Tapi ini antara keinginan kami yang telah lama tersimpan. Nak hidup sendiri dan berdikari. Kebetulan N dapat kerja di Shah Alam, memang tak berapa nak gigih berulang-alik setiap hari. Dalam tak sampai sebulan decide nak sewa rumah ni.Dah few tempat kami survey tapi tak kene dengan jiwa. Rupanya jiwa dan hati kami di sini.

Tak habis penat mengemas, hujung minggu baru ni ada program 'team building' pulak under jabatan. Berat hati nak pergi tapi dah staff baru berani ke tak nak pergi kan.Pengalaman menarik lagi2 team N bolot menang untuk persembahan dan permainan.

Dapat biskut Famos Amos yg sedap tu dengan duit sumbangan boss sendiri RM150.Alhamdulillah!

Ada orang Shah Alam sini??Hiiiii!!!;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah