CHERITERA KAMI...

Nov 28, 2014

Si Ciku

Harini lunch dekat foodcourt Setiawangsa. Nak balik tadi singgah kedai buah, nampak si ciku ni. Kemain suke kite sebab kite peminat ciku. Siapa suka ciku??Give me 5!Seingat N first time makan ciku ni masa zaman-zaman naik turun bas dekat Pudu. Memang buat bekalan dalam bas la ni otw balik Johor. Tapi sekali makan tu xblh mkn byk sgt.Nnti tekak rs lain. Setakat seplastik 2 ok la.

2 biji ciku RM1. Jadilah buat lepas rindu. Sok-sok boleh beli lagi.



Happy Weekend korang...ape plan cuti ni??

Nov 25, 2014

Dinner date di Flora Kafe Ampwalk

Flora Kafe ni bagi N antara tempat makan yang dah well known dekat KL ni. Kalau google memang ramai blogger yang dah review pasal tempat ni. Kalau tengok dekat FB dan IG Flora Kafe ni pun hari-hari ada je orang buat event dekat sini. Satu idea yang bagus bagi pengusaha Melayu buat tempat makan camni. Susah sebenarnye nak cari tempat makan yang romantik, cozy dan tak crowded macam dekat Flora Kafe ni.

N suggest dekat cik B nak try dinner dekat sini. Dari review pun ramai yang cakap tempat ni best. Bolehlah fefeeling romantik sekali. Kami main terjah je tanpa buat reservation bajet malam bekerja tak ramai la orang. No..No..No.. Masa kami sampai around 8malam, meja dekat bahagian dalam semua dah fully reserved. Dah 3 meja orang dok romantik dinner tau.Sweet je tengok malap-malap camtu kan. Nasib baik dekat bahagian luar ada kosong.

Tengok deco je boleh naikkan mood romantik


Antara pilihan menu yang ada. Nasib baik dah kosongkan perut awal-awal.
Mostly menu Malay Cuisine.

Kami order Daily Set - Nasi Putih, Telur dan Ikan Masin, Ulam, Sambal Terung + Ayam Masak Cili+ Asam Pedas Johor Ikan Jenahak. Dalam set ni include buah-buah sebagai pencuci mulut dan air.

Memula sampai makanan tengok banyak confirm tak habis la ni. Sekali dah start 1 suap laju kemain bersuap-suap lepastu takde nak romantiknye. Siap mintak nasi tambah sepinggan. Sedappppppp!!!

Sebab tadi ingat xcukup dah order la dessert ni awal-awal. Kami siap makan baru die hantar. So, takdela cair eskrem tu kan. Nak taknak makan le pelan-pelan sebab dah kekenyangan nasi tadi. Pisang sira with eskrem ni antara dessert yang korang kene try. Bagi N sedappp!

Ada 1 menu yang orang rekemen Mee Bandung.. Next time pergi boleh try pulak.

Total dinner RM53. Puas hatiii! Sedappp!!Berapa banyak kali sedap ha..Hari Jumaat diorang ada buat Buffet Lunch RM20++ seorang. Sebaik la ofis lunch break sejam je kalau tak mau jugak rasa nak terjah.

❤Dinner Date


Lot G.02-G.05, Ground Floor, The Ampwalk 218 Jalan Ampang 
Untuk tempahan 0321618010 / 0122070166
FB : Flora Kafe   IG : @florakafe



Nov 19, 2014

Nasi Lemak Sedap Wangsa Maju

Lama dah nak share ni tapi asyik lupa je.Lupa nak mabil gambar. Bile cerita pasal makan, ada gambar baru la syokkan. Siapa tak makan nasi lemak?Ada ke??Rugii rugii..Kalau tengah diet pun nampak nasi lemak boleh mengundang. Mengundang lupa terus tengah nak berdiet. Kan??

Port nasi lemak yang N nak share ni pun dari akak opis ni la. Sebab port ni memang N tak lalu pun kalau pergi kerja. Pandai betul akak ni meracun kami dekat opis ni try nasi lemak sini. Bau die memang wallah. Naik tangga opis ni walaupun pintu bertutup pun boleh bau. Kat sini jugak la first time N try nasi lemak kerang. Sebelum2 ni N kalau makan nasi lemak pun dengan paru je. Terbaik yop!!

Bile dah jadi kegemaran kami kt opis ni, siapa yang rajin singgah kedai tu akan wassap la yang lain tanya nak x. Amik order. Selalunye tak pernah la ada yang menolak order. Semua pakat nakkk!!N kalau nak beli sini, keluar rumah awal sikit lepastu punch card dulu baru pergi beli. Sebab kenkadang beratur panjang woo. Nak pulak sorang2 tu order sampai 5 6 7 bungkus.

Gigih beratur demi nasi lemak sedap

Kuih muih pun ada, sebiji 40sen tak silap

Slain nasi lemak, bihun mee kuetiau goreng pun ada. Lauk selain kerang, ada ayam goreng, sambal ayam, paru, sotong. Tapi kerang tu memang laku keras la. Cepat je habis.

Nasi lemak separuh kerang sambal lebih. Selalu N order camni la. Sambal die meletop weh. Silalah mintak lebih. RM2.50,murah la kan??Kenkadang tambah telur mata.Ni kenyang sampai ke petang.

Lokasi die dekat seksyen 4 Wangsa Maju. Lepas sek rendah sek4 tu, memang nampak la kedai ni. Sabtu pun bukak jugak kenkadang.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah