CHERITERA KAMI...

Sep 26, 2014

Gangguan Elektrik di Wangsa Maju

Siapa yang rumah atau office di area Wangsa Maju? Rujuk notis dari TNB ni, ada gangguan bekalan elektrik Isnin depan dari 8 pagi sampai 6 petang.

Antara kawasan yang terlibat. Office M dekat seksyen 5 so memang kene la. Nasib baik keluar notis awal kalau tak, ada datang office kepanasan kegelapan. Jadinye, boss dah istihar cuti on that day..yeahh sambung cuti la kite.


Sep 18, 2014

Cruise Tasik Putrajaya


Ahad 2minggu lepas bawak mak ayah kakak dan anak2 buah naik Cruise Tasik Putrajaya. Asalnya mak yang teringin nak naik katenye . Kami pun tak pernah lagi bwak jalan-jalan kat Putrajaya. Setakat lalu camtu je. Kebetulan masa Matta Fair Mac 2014 ada promo half price. Beli la 4 tiket. Valid sampai hujung september ni. Lepas tu saja la tanya kakak nak ikut ke sebab masa tu minggu Matta Fair September 2014 pun ada promo yang sama. So beli la lagi tambahan tiket jadi total semua 8 Adult, 2 children RM140.Memang berbaloi sebab normal price RM30 tapi dekat matta RM15 sahaja. Tu yang beli tu kalau harga RM30 memang pikir banyak kali.

Ahad tu petang kami decide nak naik trip pukul 6 petang. Kalau nak lawa view pukul 715malam lampu-lampu jambatan dah on macam cantik lagi kan. Tapi bawak family reramai jalan time Maghrib ni macam tak sesuai lak. So, amik la trip pukul 6 petang. Pepaham je la dekat Dataran Putra tu time weekend nak mencari parkingnye 1 hal. Nasib baik tak lewat dari masa. Tak penuh pun cruise yang naik sama kami haritu.

Cruise akan pusing 1 tasik tu dalam masa 45minit. Nak kata menarik sangat tu takde la sebab tepi-tepi tasik tu bangunan yang kita selalu nampak kt Putrajaya. Boleh lah nak isi masa kalau tak tau nak pergi mana hujung minggu dengan family. Angin pun boleh tahan kuat. Start je cruise tu gerak semua dah sibuk nak keluar ke depan. Ada yang awal-awal dah naik atas terus tapi sebelah atas tu limited tempatnya. Bila penuh jadi crowded. Better dok bawah lepastu keluar ke depan boat.

Waktu operasi dan harga tiket serta pakej yang ada.

Ini di kawasan menunggu. Budak-budak tengok burung kakaktua dan ada ular sawa dalam sangkar tu. Boleh la nak hilangkan bosan menunggu diorang main dengan burung tu. Tapi boleh tahan kuat bunyi burung tu bila kene kacau.

Jom beratur. Belakang tu ada kedai jual souvenirs , air dan kudapan. Makanan minuman boleh bawa naik kecuali aiskrim je tak boleh.

Kami amik seat depan sekali. Macam ni rupanya dalam cruise Putrajaya tu.Yang tangga belakang tu untuk naik ke tingkat atas.


Tengok tudung tu terbang-terbang bukti betapa kuatnya angin petang tu. 

Pastikan ada pengawasan ibubapa yea kalau anak-anak nak duduk dekat deck macam ni. Kang tak pasal-pasal ada yang terjatuh dalam tasik. Kalau takde orang, teringin juga kita nak duduk kat situ.

Panorama area PICC

Family photo sebelum balik. Semua muka happy tu seronok la yea. Amik angin petang naik cruise.Hehhe..

So, kalau teringin nak naik cruise ni dan nak dapatkan harga promo boleh lah tunggu next Matta Fair Mac 2015;)



Klik Cruise Tasik Putrajaya

Sep 15, 2014

CPUV September 2014

Sebulan menunggu CPUV dari Nuffnang, akhirnye muncul juga. Alhamdulillah ni total 70 CPUV setakat ni. Tahun ni baru rancak masuk. Belum pernah cashout lagi, biar menabung dulu di situ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah