CHERITERA KAMI...

Dec 4, 2017

2 bedroom hotel apartment di Kuala Lumpur

Biase nye setahun sekali N akan plan cuti2 dengan family. Tak p jauh pun, dekat2 je. Tapi tahun ni memang tak berkesempatan. Sebelum cuti sekolah haritu mak dok sibuk la suruh carikan hotel murah2 kalau boleh yang ade 2 3 bilik tu. Sibuk nak bawa cucu2 mandi kolam nak tidur hotel.Hehehe.

Hotel ni mak la yang jumpa cari ntah macam mane ntah tengok iklan ke ape. Sebab hotel ni hotel lama N macam tak rekemen la. Baca review pun macam 50/50 juge. Tapi kebetulan kawan kakak baru je lepas check in hotel tu and die cakap ok. So, family cakap takpe book je la. Tugas book ni memang kite la jawabnye. Walaupun tak pergi, kite jadi tukang book. Hahaha. Call hotel nak book direct, hotel suruh book thru online. So, N book via booking.com pay at hotel. Pesan dekat family nanti amik gambar banyak-banyak jgn lupe. Banyak kali pesan ni sebab biase tukang amik gambar pun kite la jugak. Kuikui. Nasib la ade juge gambar yang family share. Okla juge tengok dari gambar dan family pun cakap ok besar biliknya.

Book 2 bedroom apartment, type ni yang paling besar dekat hotel ni dan specialnye type yang ini sahaja boleh masak. Suka la mak kite sebab die dah prepare macam-macam makanan nak masak nasi lemak la ape la. Tau anak cucu dok hotel memasing lapar sentiasa.

Living hall besar boleh bentang toto tidur berjemaah

Ruang makan. Nenek bz aih;p

Gambar dapur diorang tak amik tapi lebih kurang macam ni la N google je.Hahha. 
Ok kan boleh masak.

Master bedroom - Besar dan bercarpet bentang je alas golek2 atas ni.

Takde pula gambar bilik no 2 tapi kecil sikit la dari masterbedroom  Bilik air ade bathtub. 

Ni yang ditunggu budak2 nak mandi kolam hujan hujan pun mandi juge. Gambar ihsan Google:)

 View dari jendala tingkat 19. Dekat je dengan KLCC.

Hotel ni dalam 15minit je dari rumah. Dokek sangat. Kakak ahad pagi tu die keje sekejap. Sempat la berulang hotel office, mak pun dan balik rumah sat.Hahah. Macam-macam. Eh, tak lupa habaq nama hotel ni The Zone All Suites Residences on the park Kuala Lumpur. Huisshh..panjang nau namanye.

Harga via booking.com RM320 sahaja no breakfast. Jatuh kategori murah lah kan unuk hotel di tengah Kuala Lumpur 2 bilik yang besar dengan dapur yang boleh masak lagi. Hotel hotel lama atau senior je yang provide faciliti macam ni. Hotel baru banyak yang studio type  dan harga pun hurmmm fikir banyak kali nak book.
 

Nov 20, 2017

SSF :Tempat shopping barang rumah menarik

Salah satu masalah bile dah stay di Perlis ni kekurangan sangat tempat shopping yang best untuk barang-barang rumah. Contoh macam cari perabot yang in trend ala scandinavian ke yang cantik di mata dan affordable dan banyak pilihan. Merata cari memang tak jumpa. Kedai perabot tu ada la tapi tak banyak pilihan. Boleh kalau nak beli online tapi kalau sofa/kerusi tu lebih afdhal kirenye kite dapat rasa sendiri keselesaan sofa atau kerusi tersebut sebelum membeli kan. Yang melibatkan duit yang memang kita guna memang perlu cerewet. Walau kite tak berapa gemar orang cerewet nau.Hahaha

Nasib baik ada SSF dekat Alor Setar. Nasi baik dekat la juge kalau tak mau stress mak. Stress weh sebab sejak menjak memegang tittle 'suriram' ni die jadi amik kisah particular sangat pasal hias deco rumah. Lagi lagi sekarang ramai yang share idea deco superb. Paling tak sikitttt tu kite mesti terasa nak juga deco rumah kan walau rumah sewa sajo walau pun deconye simple je janji sejuk mata memandang.

Satu lagi tabiat kalau mula tangan gatal nak alih-alih perabot dalam rumah confirm lepastu ade je la nak membeli sesuatu buat tambahan. Nampak kosong la nampak tak kena la. Hahaha nasib la laki kite jenis melayan. Lagipun sejak duduk rumah yang sekarang ni boleh kata ramai juga la orang datang menziarah so kite pun nak bagi tetamu selesa juga. BIG POINT!;)

Awal bulan haritu kami pergi lagi ke SSF ni dah masuk kali ke3 kot setakat dok Perlis ni. Bahaya pergi selalu sebab harga di SSF ni boleh tahan juge. Setiap kali pergi lupa nak ambil gambar sebab ralit tengok barang.Dia tak macam IKEA ada harga yang ekonomikal sikit ade promo certain barang ade "As Is" la kan. Time birthday month dapat 50% diskaun tapi masa birthday tu tak rasa nak membeli. Memang pasrah je pergi kali ni dengan harapan barang yang berkenan tu harga mampu milik.

Berderet pilihan kerusi. Rambang mata!

Geram je tengok. Nasib la tak sesuai untuk rumah sewa comel kami. Plus laki den pun tak kenan hat ni.Huhuhu..

Ni kene la tema scandi kan tengah trend. Tapi tengok la harga tu. Itu harga Member Price. Normal price tambah la lagi RM70++

Kalau tema rustic ni nice juga. Seketul side table ni pun dah harga kelip kelip mata.

Yang bestnye SSF ni tema die bercampur, nak classic moden exclusive scandi memacam ade dalam 1 tempat. Ni baru hat kedai besar ni kalau yang besar punya lot lagi la pening berpinau mata. Dekat utagha ni cawangan paling besar di Anson Road Penang. Kalau di Malaysia ni dekat KL la.



Selain perabot ada juga artifical flower, pasu,lampu, barang hiasan, pingan mangkuk, storage, langsir semua la in one stop ni. N tanya ritu kalau beli banyak dan barang besar nak delivery cas dalam RM180  ( Alor Setar - Arau) . Kalau pembelian RM5000 ke atas, Free delivery. Masa dekat kL, N p sekali je sebab time tu takde keperluan dan keinginan la ni dah duduk sendiri macam macam la keinginan jadi keperluan tu kan.Kihkihkih

Rezeki kebetulan tengah on Season of Celebration diskaun sampai 60% sampai 30hb ni. Dapat lah bernafas sikit masa bayar tu. So, siapa yang tengah set up rumah tu mungkin korang boleh try cuci mata dekat SSF pula. Mana lah tahu ade yang berkenan. Servis pun bagus staff sentiasa membantu. 

Kalau tak segan, nanti kite share hasil deconye. Haha. Bunyi macam yo yo je deco;p

Nov 6, 2017

Cawangan Mira Cake House di Kuala Lumpur

Lepas ni tak payah susah-susah cari atau p sampai Sarawak nun nak beli Kek Lapis Sarawak original dan sedap. Orang semenanjung dah boleh mai Kuala Lumpur dah nak shopping kek lapis Mira Cake House ni. Satu-satunya cawangan di luar Sarawak. Siapa yang biasa, memang tahu la kan kepopularan kek lapis Mira Cake House ni. N pun pernah sekali je beli masa p Kuching dulu. Nak baca pasal cuti-cuti Kuching, klik Sini

Selain dari kek lapis, ada juga dijual belacan Sarawak, biskut dan lain-lain. 

Ini yang dikerumuni lepastu pening nak pilih mana lepastu test lagi rasa tanya lagi dekat staff tu, yang ni nama ape eh.Hahaha.Mau dekat 4 5 kali tanya untuk kek yang sama. Surprisingly harga dekat sini sama je harga dengan beli di Sarawak. Minimum RM10 tengok jenis dan size. So, korang boleh feeling shopping kek lapis Sarawak tapi di Kuala Lumpur la gitu.  Cumanye, pilihan tester tak banyak macam di Kuching. Yang tu lagi berderet panjang makan tester je dah kenyang.

Ada dalam 30pilihan kek yang tersedap diorang jual di cawangan Kuala Lumpur ni. Maknanye, tak semuaaa jenis kek yang dekat Sarawak tu dijual di sini. Yealah, mungkin faktor kekangan tempat dan staff. Banyak kot kek ada berapa ratus jenis kalau semua sekali tu.Yang 30 ni pun pening dan tak semua 30jenis ni depa letak dekat tester. Diorang tukar-tukar la sat buh yang ni, sat buh yang tu pulak. Terngiang-ngiang pula rasa ke'moist'an kek ini.


Dari KL nak balik Perlis ritu, saja la bukak order, tak sangka ade yang nak pesan sama. Ada la dalam 13bekas juge beli. Dapat FREE 1 sebab pembelian 10bekas percuma 1.Hehe. Tapi lupa nak extrakan untuk diri sendiri. Hahaha. Nasib baik dah kenyang makan tester. Takpe nanti balik KL, terasa nak makan, zass je p beli. Kot ade orang Perlis yang baca entry ni, kalau nak order ke kami, boleh la email. Bebila kami balik KL, boleh belikan:)

Senang je nak cari tempatnye. Dah ada dalam google maps. Korang search je. Rumah lot tepi jalan utama dari Bengkel Mara/ Datum menghala ke AU2

Mira Cake House
No.9, Jalan Enggang, Taman Keramat, KL
016-858 6364



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah