CHERITERA KAMI...

Apr 18, 2014

Sikap yang mendatangkan marah


Kisah pagi tadi pukul 7lebih, menengokkan sikap hamba Allah ni terus mood pagi Jumaat hilang kejap. Kalau kenal ni, nak jugak sound setepek. Tak tahu la siapa tuannya. Mohon jangan la amalkan sikap begini yea. 

Ni sikap pentingkan diri sendiri namanya. Biasa jumpa kat mall, kedai - ni first time jumpa orang parking macam ni dekat kawasan office. Sakit hati kita pag-pagi orang buat macam ni. 

Actually, Ann nak parking sebelah kereta myvi ni. Office ann selang 4 5 petak parking la dari sini. Masa nak masuk parking tu baru perasan kereta ni parking cam ni. Dah terpaksa la ann keluar balik parking selang setapak dari situ.

Tak tahu la kot bagi orang lain nampak small matter ke??Bagi ann ni kategori melampau namanya. Rasanya korang mesti pernah kene juga camni x??

Geram!

Menang RM600


Bukan ann yang menang, cik B yang menang dari Bank Rakyat Kempen sempena Back to School. Tak ingat beli apa ntah haritu . Alhamdulillah rezeki.

RM600 tu dia bahagikan RM200 voucher MPH ( yang ni kene buat baik kat pemenang ni, untung-untung dapat 1 2 novel jadi la kan), RM200 voucher Bata ( ni pun kene buat baik gak, dapat sandal ke macam best je) dan RM200 voucher Canggih ( ni nak bagi kat akak boleh beli barang-barang anak dia).

Alhamdulillah..rezeki! Terima kasih Bank Rakyat..Tak sabar nak gi shopping ni, excited macam kita lak yang menang kan.Ehem ehem kasi hint la kat orang sebelah;)


Apr 17, 2014

Rahman Palace BBQ dan Steambot


Lama tak layan steambot ni. Time weekend je la sekarang boleh nak JJCM , hari-hari makan nasi kita tukar selera la layan steambot lak. Asalnya mencari kedai steambot dekat Selayang - ntah baca kat mana haritu ada orang share Steambot murah dan sedap kat Selayang. Bila google, jumpa Rahman Palace ni. Lainyang dicari, lain yang jumpa kan.Tengok alamat dan landmark, ok senang cari jom kite terjah.

Inilah Rahman Palacenya. Sebelah kawasan perumahan baru nak naik. Selamba je kami walk-in masa ni pukul 6 lebih. Sebaik la awal sampai sebab ann tengok meja semua dah reserved. Ada 1 couple ni datang, terpaksa balik sebab fully reserved. Nasib baik!

Concept open air. Ann suke kedai steambot macam ni sebab berangin tak rasa terperuap kan.Cuma masalahnye kalau hujan.Huhu..

Banyak pilihan makanannya tapi kami tak ambil pun gambarnya.Kuikuikui. Takdan la nak ambil - tak sabar nak makan. Seafood , mee, lauk pauk,laksa semua ada. Sos pun macam-macam ada. Ada ABC, aiskrim.

Paru ni berapa kali tambah. Datang kedai steambot ambil lauk.Perangai!Takboleh la - kami is peminat paru ok:)


Tengok banyak ambil - semua nak rasa. Suka la ada grill ni - terus feeling macam kat korea. eh..tetiba. takde kaitan pun;p

Boleh pilih nak tomyam ke sup ayam. Kuah tomyam ni takde pedas pun. Rasa average la.

Orang baru nak start ramai. Datang awal untuk elak full.Nak datang malam, kene buat reservation ok. Ambil meja dekat dengan buffet. Senang ulang-alik.Hehehe.

Tengah makan tanya kat cik B, " Eh, tau ke berapa harga buffet ni??" Cik B geleng kepala. Haa..macam mana tu dah sedap makan baru perasan tak tahu pun harga berapa. Main terjah je.

Ni complete semua ada.Map, harga. Bagi ann harga tu standard steambot kan. Dari segi rasa tomyam tu Johnys dengan Ketam Village lagi kaw.

Lokasi : masuk ke arah Shell berkembar tepi MRR2 menghala ke Gombak.Ada Shukumvit Restaurant lepas tu ada lorong ke kiri. Dah nampak signboard Rahman Palace ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah