CHERITERA KAMI...

Jul 23, 2014

Rezeki nak raya

Alhamdulillah..dalam berteka teki ada ke takde ke sekali semalam dapat 1 envelope ni. Tersenyum tgk isinya.Boleh lah topup apa yang perlu.


Sampul raya pulak macam banyak je dapat tahun ni.Yang tahun lepas punya pun ada lagi lebih. Selalu akan standby sepeket sampul kosong dalam kereta, sgt membantu kalau pergi kenduri kawin kiye bagi salam berisi je.



Jul 22, 2014

Buffet Ramadhan Penang Village Great Eastern

First time berbuka di luar ramadhan kali ni.Nafsu nak berlebih-lebih masa berbuka macam tak berapa.Tapi teringin juga sekali sekala merasa berbuka kat luar berdua.Hehe..

So,last Sunday kami ada program dekat Bangi lepas tu nak COD inner magic dekat Putrajaya. Asalnya nak berbuka 1 tmpt ni tapi dah fully reserved.Tula lambat beno.Belum ada rezeki lagi la nak merasa makan kt situ.Last -last sampai lah kami kat Great Eastern Mall Ampang.

Suke kt sini sebab senang parking,tak crowded. Kami pilih berbuka di Penang Village. Dah few times jugak makan sini. Baru perasan tak pernah review lagi pasal tempat ni.Harga untuk Buffet Ramadhan bagi dewasa RM62.50 ( kalau tak silap)

Ada pilihan nasi putih dan nasi minyak. Lauk yang pelbagai pilihan.

Ikan sweet sour, sotong, udang. Paling favourite ayam. Ayam goreng tapi macam basah2 sikit.Lupa pulak nama dia.

Ulam-ulaman, kerabu, acar sarawak, laksa, bubur lambuk. Yang topup banyak kali ialah dumpling. Dumpling die comel dan rangup dan sedap:)


Dessert section. Kurma, buah-buahan, puding, air. Kek lapis terpaling sedap sebab moist je;)

Ni dah sibuk dah nak amik lauk sebelum masuk waktu berbuka. Tenang je beratur. Tak payah nak sesak dan tunggu lama. Boleh pergi banyak kali dengan senang hati.

Kalau mencari tempat berbuka yang tak sesak, yang tenang dan selesa memang N recommend kan lah Penang Village Greast Eastern Mall ni. Kami terus datang je haritu takde buat booking awal. Sebaik ada kosong lagi. Pilihan makanan tak sebanyak yang dekat hotel ke mana kan tapi ok la tak perlu nak berlebih-lebih bukan nak mentekedarah pun masa berbuka. Sesuai la dengan harga dia.Tapi kalau korang target buffet ramadhan yang ada kambing golek, kat sini takde tau.Hehehe...

Jul 21, 2014

Malas nak pergi shopping


Amboi tajuk..Macam tipu je..macam tak caye je..Giler kalau dah nama perempuan celah mana yang malas nak pergi shopping. Hoi...shopping tu terapi terbaik ok selain dari pergi spa dan bercuti.Kekek...
Setuju x??

Ni ha sebenarnya malas nak pergi shopping mall yang besar-besar kekdahnya. Contoh macam One Utama. Sebab One Utama tu kan banyak wing lepas tu ntah la rasa macam serabut otak sikit pergi situ. Tu yang kalau takde kepentingan or takde rasa nak beli apa or kalau boleh memang nak elakkan la dari pergi situ.

Kalau macam Mid Valley tu besar jugak tapi sebab susunan die sistematik plus macam lapang sikit kan tempat tu so takdela rasa serabut. Lagipun Midvalley tu ada macam-macam. So, acceptable la.Itu pun kalau sekali sekala nak tukar angin shopping situ ok la.

Mana lagi mall yang besar2?Owh...dekat JB ada Jusco Tebrau tu kan tu pun kecik sikit dari Midvalley tu. Tu zaman study dulu pergi jugak sebab kt JB dulu tak banyak mall yg meriah2..sekrang dah berlambak dah Jusco kat sane.

Ini cerita weekend minggu lepas. Setelah sekian lama barulah menjejakkan kaki kt OU. Ada orang tu beria nak pergi. Pusing habis la kot semua rasanya. Tapi yang beli ada la sehelai shawl dekat booth tengah2 tu. Kuikui...

Korang suka shopping kt mall mana??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah