CHERITERA KAMI...

Sep 22, 2016

Percutian Percuma di Grand Lexis Port Dickson

Benda percuma siapa yg tak nak kan?Lagi-lagi kalau bagi bercuti secara percuma. Lajuuuu je!
Agak last minute juga plan ke PD ni.Flight hari Sabtu pagi. hari selasa ke rabu baru cik B inform kene p kursus kt PD. Ikutkan weekend tu kami dah plan la nk pergi somewhere tapi sebab dah kene pergi kursus dan dah bagi nama. Organizer cakap accomodation semua di sediakan. Setiap peserta satu bilik dan return flight tiket. Yg bukan peserta ni kene bayau sendiri la harga tiket flight.

Tanya la dekat cik B kat mana buat kursus tu. Dia cakap dekat Grand Lexis PD. Maknanye die bagi bilik pun dekat Grand Lexis juga ke??Yeala kot kate cik B. Sibuk kite suruh cik B confirmkan dekat organizer tu betul ke bagi bilik free dekat situ. memang betul diorg sediakan bilik for 1 nite stay dekat Grand Lexis tu jugak. Dah dapat agakla kan camne reaksi bini die ni. Wajibbblaaa lagi excited nak pergi!Heheh..

Pukul1130pagi dh sampai hotel. Memang awal sangat la kan. Check in pun kalau ikutkan Grand Lexis pukul 4ptg baru boleh. So dari tercongok dekat situ kami p PD waterfront lunch lepak2 dekat Pappa Rich. Kursus start pukul 3ptg still tak boleh check in lagi. So, cik B masuk hall, N tunggu la dkt luar tu sambil irganizer update and bagi key bilik around 430petang camtu.Penat!Penat menunggu. Tak sabar nak masuk bilik berendam Hehe..Terus kita p lobby tunggu turn nak naik buggy pulak ke bilik. Nasib baik la tak lama.Naik pulak sensorang kemain berdesup staff tu bawak.

Seronok kita sampai terbang2 shawl kita;)


Katil dah memanggil-manggil untuk meluruskan badan

Small pantry boleh panaskan makanan dlm oven

Separate toilet dengan shower

And the best part is private pool straight view to the sea. Orang dewasa ni tengok pun excited kemain apatah lagi kalau bawa anak-anak kan. Suspicious tetbe baiknye organizer ni bagi bilik yg sea view camni free pulak. Terus wassap cik B yg tengah kursus tu tanya B eh request bilik type ni??Dia jawab tak laaa..mmm..yekee??okk..request ke tak request ke ni namanye rezeki belated birthday girl.
Alhamdulillah sebab minggu ni birthday N. Of course la birthday girl gumbira!

 First time check-in sorang nak posing amik gmbar susah la pulak. Tunggu orang kursus balik bilik baru la kita posing nampak laut gini. Rindu bau air laut:)

Mandi lama dari selalu sebab kan view awesome ni

Alhamdulillah diberi kesempatan petang tu menghayati sunset dari tepi private pool..SubhanaAllah...

Rupa-rupanye orang tu ada arrange something. Nasib baik la ada bawak baju semenggah skit. Candle light dinner yg tak berapa candle sebab kedudukan die tepi kaunter je sebab situ je yg terlindung. Sebenarnye kata cik B buat dekat ponok tepi pool hotel tu tapi sebab tengah renovate tu yg kene buat dalam cafe. Birthday girl ok je:)

4 main course. Overall foods dia average. Ada yg ok ada yg xbrp nak ok sgt. Servis puas hati la as birthday girl nampak effort diorg layan kita tu.:)

Dah kenyang dah jalan-jalan ambil angin malam, jom la kita balik bilik

Ada kejutan lagi rupenye..terharu birthday girl!dah lama tak terkejut2 ni..hahahha...

Semestinya kita sangat gembira!terima kasih sgtttt untuk kekasih hati atas celebration ini. *wink*

Ada tanya cik B berapa kos for the celebration tapi takdapat jawapan. rahsia la tu..but kalau ada yg nak tahu kot la nak arrange celebration mcm ni dekat sini, let me know k?nnti kita dapatkan info lanjut dari cik B..

So..N mmg cadangkan la kalau nak cuti dekat nak rehatt and ade privasi dengan family or just sweet escape aja  memang patut pilih Grand Lexis PD ni..

Last minute FREE vacation cum belated birthday celebration...Another sweet memories..Love!

klik Lexis Suites Penang  untuk pengalaman bercuti di Lexis Penang pula:)

Aug 24, 2016

Villa Rimbun Desa Kuang

Puasa membawa ke nak Raya Haji dah punya lama betul cari semangat nak update. Cerita tertunggak tu tak yah cakap la banyakkkk...Kalau nak cepat update boleh follow iols dekat IG or FB k..cari la nama kite An Yra..huhh..bajet artis sangat..kisah plak;p

Alkisahknye masa raya puasa ritu , raya ke-4 tak silap bawak family mak kita dgn family akak p shortvacay. Kalau namanye shortvacay kene la cari yg dekat. Mencabar jugak sebab nak yg kene dgn taste bebudak tu, WAJIB ada swimming pool..Kalau tak kang bosan je muke. Survey hujung2 puasa kira last minute jugak la nasib baik la available lagi tempat ni. 

Selamat datang ke Villa Rimbun Desa

Villa ni ada 1 unit sahaja...so first come first serve..Terletak di kawasan lot rumah2 besar nampak gaya macam VVIP kot no yg mana kiri kanan tu sederet panjang ade 2 3 rumah lagi tu semua adik bradik mak ayah owner ni punya. Villa ni di apit tengah2..Tapi jangan risau privacy tetap ada. Macam ritu kami datang rumah sebelah kiri kanan ada orang. Tapi sunyi ja ada la nampak maid tu lalu lalang gitu. Almaklum hari raya weekend plak tengok ade tetamu datang rumah depa. Tapi memang dia jaga lah privacy kita. Katenye kalau mai hari weekdays memang takdak orang. So lagi la sunyi ya amat. Yg tolong jaga/uruskan rumah ni pun rasa maid depa la. Kalau salah mintak maap na. Senang dok sebelah, nak ape2 panggil ja.

Living hall yg comel cum...Ada astro, wifi xdak..Pintu belah kanan ni pintu bilik air

Yg lelaki 3 orang tidur sini termasuk la cik B..bawak alas toto..diorg pun ada sediakan tilam lipat kalau tak salah...

Mak dan anak2 perempuan tidur dalam bilik ni..Towel, sejadah, iron lengkap disediakan

Bilik kedua..kite tidur dgn mak kite..lama tak tidur ngn manja..hehehe...2-2 bilik ada econ so xyah risau panas ke apa...sejukkkk dan selesa sgt!

1 unit villa ni ade 2 bilik tidur sahaja dan 1 bilik air..nak masuk bilik air kene beratur amik nombo..hehehe

water heater dan sabun tersedia..bilik air pun xkecik..just nice

Mini kitchen yg lengkap..xtau pun la disediakan semua ni..kami bawak la pinggan sabun basuh cawan bagai...tak payah bwk k kwn2..semua disediakan gula garam microwave pun ade nak panaskan lauk..peti ais kalah hotel..malam tu kami plan buat BBQ tu so simpan bahan2 marinate dalam tu air pun beli buh dalam tu..

Balkoni nak sidai baju basah towel lepastu jadi port lepak petang2 berangin sini klu die buh kipas lagi lama lepak depan ni..silap2 ada yg tidur dkt balkoni..heheh..
pepagi bekpes sini la...sesambil gossip anak beranak...rasa macam kampung sangat..sukeee!!

Jatuh cinta dengan view ni..Landskap die korang tersangatlah cantik..hebat la tukang design dan tukang jaga die..nak kate sarat, x...tapi sesedap mata memandang

Parking kereta betul2 depan rumah..rasa tak macam villa ini kita yg punya...hahahha..tipu la cakap xde berangan...byk oii berangan dok sini...nnti nak buat rumah camni la..xyah besaq2 sgt pastue ada kolam besar ni pun cukup la buat bebudak dan yg xberapa nak budah berendam..hehehe..
berangan kan free;p


Nampak tu tengah siap2 tak sabar nak membakar...tempat BBQ pun tersnagatlah selesa..Semua disediakan tinggal korang bawak makanan je..Malam ni la owner tu mai melawat kami sat tanya semua ok ke ape..baik orangnye!:)
Lepas BBQ bebudak tu sambung mandi kolam lagi...sakan depa

Sarapan tidak disediakan tapi jangan risau..keluar je ke jalan utama nampak terus kedai makan ni.. Macam2 makan ada..tengok ramai yg beli berbungkus2:)

Lepas sarapan sambung mandi...gambar mandi takdak la semua off record..heheh..gambar tuan tanah yg puas hati sgt dengan tempat ni..lagi puas hati tengok kesayangan2 semua happy!!

Nampak tak siapa yg paling happy kat situ...heheh..thanks a lot Villa Rimbun Desa kerana sediakan tempat yg best dan cantik dan selesa untuk kami seisi keluarga berkumpul dan bercuti di pinggir bandar.

Eh....tak gtau lagi ye berapa rate 1 malam??
RM400 ja...RM400 untuk villa 2 bilik ade swimming pool siap tempat BBQ segala kemudahan disediakan servis tiptop..berbaloi kan???;)

Cepat2 booking sebelum terlambat sebab tengok kalender diorg slalu penuh

Contact no. 013- 350 9705 

Peta ke Villa Rimbun Desa Kuang


Jun 29, 2016

Hotel baru di Penang - Lexis Suites Penang

Mid of June baru ni was cik B birthday.Dari awal bulan June tu dah fikir2 ape plan since last year xde buat apa2 celebration. So this year rasa nak buat something. Tarikh birthday jatuh on Sunday and kebetulan cik B cuti. Ingatkan nak pergi 1 nite stay somewhere tp bulan puasa kan kot la birthday boy xmau sekali die on je. Kite pun google2 la tempat yg best either Langkawi or Penang. Bila dah filter2 dan fikir2 at last decided Lexis Suites Penang. Hotel baru dan tengah promo rate.Actually hotel ni baru 3 bulan beroperasi ramai yang tak tahu bile kita pos dekat FB and IG.

Kami check in on Sunday and check out the day after. Hari Jumaat tu Grand launching hotel.Expected jugak mesti ramai orang.tapi alhamdulillah dari urusan check in semua berjalan lancar. Actually check in time was at 4pm tapi sebab kami sampai awal around 2pm tunggu dalam setengah jam macam tu bilik dah siap dan boleh masuk.

Welcome to our room 1213 - excutive pool suites room

This is our first experience stay at lexis hotel. Ada 2 type of room dekat sini which are Executive pool suites room like us and lagi 1 premium pool  suites yg lagi besar sikit. Yang executive pool ni pun dah cukup besaq aih untuk kami berdua. 

Super comfy bed , aircond, fan, complete tea coffee , tv byk channel juga

All complimentary except secret recipe tu khas untuk birthday boy:)

Di sebalik tirai ada pintu untuk ke bathroon on your left dan wardrobe yg besar on your right with toilet beside it.

Bathtub in the bathroom. ..Yeahhh!!

Here the balkoni - sauna room yang tak sure rosak or belum function lagi sebab try On tapi takde ape pun jadi..huhuh..

Private pool dengan view yg awesome. Memang byk masa lepak sini. Redup je nak mandi dari pagi smp malam siap tidur dalam ni pun boleh..takdak sapa kisah dan nampak:p

Surpriiseee untuk birthday boy...hoii jenuh ok nak tunggu orang tu mai hantar kite yg debar tunggu siap nyorok dalam bilik air lagi. Thanks to happyfacesurprise_penang , boleh tengok IG diorang k. Senyum sengeh besaq birthday boy. Time ni dah salin baju tu yg berkain pelekat tu hahaha..

Terus suruh salin baju balik nak amik gambar. Happy birthday suami!!Ucapan panjang2 baca dekat kad ja:p

Teluk kumbar the other side of Penang. Perkampungan nelayan near to airport. Lepak dekat balkoni tu nampak kapal terbang lalu.

Menu berbuka puasa kami haritu. Sri Tanjng Ikan Bakar memang recommended untuk datang and try food die superb sedap! Malam tu fullhouse nasib baik kami datang awal. Just 5minit drive from hotel.

Berita baik untuk peminat durian..ada stall durian betul2 depan hotel ni. Tak sure memang all the time stall ni ade but memang layan la. So, kalau stay dekat lexis penang ni tak payah risau pasal tempat makan k. 

Mesti korang tak sabaq nak tu harga die kan...Ok.kalau tengok dekat FB Lexis Suites Hotel diorg ade buat promo RM399 nett include breakfast.Macam biasa kami tengok agoda dulu. Agoda bagi offer murah skit dan alhamdulillah ada pulak agoda reward discount . Bila dah deduct harganya adalah seperti dalam gambar di bawah...


Murah kan???Untuk bilik yg super duper best dan awesome dengan harga yg super awesome rugi la tak grab. Fikir nanti-nanti tak sure dapat harga ni better grab than never. Gitu...Yeahhh!!Sukeee!!Alhamdulillah...Thanks Agoda.Kalau tengok rate tu include sahur kan. Dia ada bagi menu sahur untuk dipilih. Nnti diorg hantar la ikut waktu yang kita tetapkan. Ada salah paham sikit menu sahur tu mintak nasi goreng dapat mee goreng. Kalau nak tukar kene tunggu lagi 10 15minit. Pasrah je lahh...


Anyway, we really enjoy our stay here. Nice place utk rehat santai tenangkan kepala.Kalau ada offer, boleh la datang lagi.Hehe...

Korang boleh tengok FB :Lexis Suite Penang untuk info lanjut


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah