CHERITERA KAMI...

Nov 19, 2014

Nasi Lemak Sedap Wangsa Maju

Lama dah nak share ni tapi asyik lupa je.Lupa nak mabil gambar. Bile cerita pasal makan, ada gambar baru la syokkan. Siapa tak makan nasi lemak?Ada ke??Rugii rugii..Kalau tengah diet pun nampak nasi lemak boleh mengundang. Mengundang lupa terus tengah nak berdiet. Kan??

Port nasi lemak yang N nak share ni pun dari akak opis ni la. Sebab port ni memang N tak lalu pun kalau pergi kerja. Pandai betul akak ni meracun kami dekat opis ni try nasi lemak sini. Bau die memang wallah. Naik tangga opis ni walaupun pintu bertutup pun boleh bau. Kat sini jugak la first time N try nasi lemak kerang. Sebelum2 ni N kalau makan nasi lemak pun dengan paru je. Terbaik yop!!

Bile dah jadi kegemaran kami kt opis ni, siapa yang rajin singgah kedai tu akan wassap la yang lain tanya nak x. Amik order. Selalunye tak pernah la ada yang menolak order. Semua pakat nakkk!!N kalau nak beli sini, keluar rumah awal sikit lepastu punch card dulu baru pergi beli. Sebab kenkadang beratur panjang woo. Nak pulak sorang2 tu order sampai 5 6 7 bungkus.

Gigih beratur demi nasi lemak sedap

Kuih muih pun ada, sebiji 40sen tak silap

Slain nasi lemak, bihun mee kuetiau goreng pun ada. Lauk selain kerang, ada ayam goreng, sambal ayam, paru, sotong. Tapi kerang tu memang laku keras la. Cepat je habis.

Nasi lemak separuh kerang sambal lebih. Selalu N order camni la. Sambal die meletop weh. Silalah mintak lebih. RM2.50,murah la kan??Kenkadang tambah telur mata.Ni kenyang sampai ke petang.

Lokasi die dekat seksyen 4 Wangsa Maju. Lepas sek rendah sek4 tu, memang nampak la kedai ni. Sabtu pun bukak jugak kenkadang.


Nov 14, 2014

Keluarga Iskandar Musim Ke2

Siapa layan cerita ni??N layan dari musim 1 lagi itupun kebetulan macam mana ntah tengah boring-boring google sekali tertengok cerita ni layan la sampai habis. Drama ni berepisode dan bagi pendapat N, N suke tengok sebabnya lakonan diorang tu macam real macam kita tonton kehidupan harian. Bukan macam drama biasa dekat tv tu. Dah nama tajuk pun Keluarga Iskandar kan. Opkos la cerita kekeluargaan. Iskandar tu sebab drama ni kisah sebuah keluarga di Iskandar, Johor. Tue yang ada preview antara tempat-tempat yang menarik di Iskandar.

Menceritakan keluarga Mak Jah bersama 5 orang anaknya bersama cucu-cucunya. Setiap sorang ada ragam memasing termasuk la Mak Jah yang suka gelak psycho tu.Hehhe. Kalau korang nak layan, better layan dari Musim 1 sebab Musim 1 semua watak ada dan cerita lebih best. Yang Musim ke2 ni ada watak yang takde dan slow sikit tapi still terhibur. Unsur kekeluargaan yang mesti bila tengok tu nanti senyum sensorang sebab macam terkena je.Heheheh. Tak puas tengok 20minit je slot dia.

Tayangan Astro Warna dan Mustika HD setiap Isnin pukul 1030malam

Klik SINI untuk tonton online

Nov 12, 2014

Lawatan ke Muzium Negara

Lawatan la sangat. Cerita cuti Deepavali haritu bila dah takde idea ke mana lagipun orang tu memang dah lama ajak nak pergi sini. Ok..ok..jom la kite pergi. Eh..ingatkan tak ramai orang datang Muzium Negara. Rupenya ramai jugak. Orang yg sambut Deepavali pun datang berkumpulan.

Bila sebut Muzium Negara ni, teringat la kisah masa kecik kecik dulu. Mak N pun selalu ulang cerita ni. Dia cakap dulu time kecik mak ayah bawak kami 4 beradik gi Muzium Negara. Dah masuk sikit, N dok ajak keluar balik lepastu dok cakap takuttt takutt.Terpaksa la mak teman N kat luar sementara tunggu ayah dengan yang lain jalan kt dalam tu. Takut tengok patung-patung dan keadaan yang gelap dan malap kot dalam tu kan.Lepas-lepastu memang N takde jejak Muzium. N pun tak berapa minat pasal sejarah ni. Hahha.Maapkan saya!

Inilah orang yang suka Sejarah dan tak sabar-sabar nak pergi Muzium;p

Ada 4 hall kalau tak silap dalam ni. Ditingkat atas dan bawah.

Hall ni cerita tentang zaman batu, monumen dan artifak yang dijumpai. 

Orang ni dia tau ambil gambar je lepastu ada la baca sikit2 nota dalam tu.Tak senonoh betul orang ni kan;p

Lancang kuning lancang kuning belayar malam belayar malam...Automatik tengok lancang kuning ni terus nyanyi lagu abang Jamal kita. Nyanyi dalam hati je. Sekali ada sorang brother ni lalu kat sini pun N dengar die nyanyi lagu tu. Hahahha.


Sampai Februari 2015 kalau tak silap, ada Pameran Senjata dekat Muzium negara ni. So, tiket masuk tu sekalilah dengan tiket ke pameran ni. Dalam ni pamer alat senjata zaman perang.


Kalau up gambar banyak-banyak tak surprise la kan. Hehhe.
Tiket masuk RM2 (dewasa) PERCUMA (kanak-kanak). Parking RM2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah